България, 9007, Варна, к.к. Чайка
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

ВСУ и водещи световни експерти създават Черноморска академия за сигурност

29 Януари 2019

 Двама световно известни експерти в областта на сигурността – Ариел Коен и Владимир Бронфенбренер посетиха Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ по покана на Президента на университета доц. д-р Красимир Недялков.

Ариел Коен е в топ 10 специалисти в света по киберсигурност и интелигентни системи за сигурност, а  Владимир Бронфенбренер е изтъкнат експерт на Балканите и съветник на министерства и правителствени структури в областта на правосъдието, икономиката и международните отношения.Владимир Бронфенбренер и Ариел Коен


На проведената среща с Президента бе обсъдена възможността за създаване на Черноморска академия за сигурност с две основни направления: киберсигурност и интелигентни системи за защита на населението в съответствие с най-високите световни стандарти. В обсъждане с ректорското ръководство и работните екипи тези направления бяха откроени като приоритети в Стратегията на университета. През месец март се планира стартирането на Академията с участието на специалисти от България, ЕС и Израел.