гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

ВСУ "Черноризец Храбър" посреща студенти и преподаватели от Грузия

25 Август 2019


Във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" започва лятната школа „Туризмът - фактор за устойчиво обществено развитие". В продължение на седмица в нея ще участват студенти и преподаватели от Грузинския технически университет в Тбилиси. 

Школата ще бъде открита на 26 август 2019 г. с лекция на доц. д-р Елеонора Танкова - декан на факултет "Международна икономика и администрация", на тема 'Управление на промените". В обучителната програма са включени лекции и презентации на водещи преподаватели на ВСУ "Черноризец Храбър": проф. д-р Павел Павлов ще говори за интеграцията и европейските фондове, доц. д-р Снежанка Овчарова ще представи темата за устойчивото управление на туризма, доц. д-р Велислава Николаева ще презентира стратегитечко управление в сферата на туризма, а доц. д-р Мария Великова ще запознае участниците с възможностите за пространственото развитие на отрасъла. В програмата е включена и лекция за организационното поведение на туристическите структури, която ще бъде застъпена от ас. Гергана Желязкона.

Студентите и преподавателите ще се запознаят с възможностите и базата на Варненския свободен университет, а така също с водещите магистърски програми на университета. Те ще разгледат красотата и забележителностите на морската столица на България - Варна в разгара на летния туристически сезон.

На 30 август (петък) ще бъдат връчени сертификати на участниците.