България, 9007, Варна, к.к. Чайка
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Възпитаници на Варненския свободен университет спечелиха надпреварата в юбилейното издание на Startup Weekend Varna

28 Май 2018

 

 

Над 120 предприемачи участваха в юбилейното издание на Startup Weekend Varna, което се проведе на 26-ти и 27-ми май в Техническия университет.  

Проектът Memofy, разработен от екип в състав: Чавдар Димитров - back end, Данаил Енчев - front end, Радостин Славов – API и Ивайло Георгиев – маркетинг, спечели първото място.

 

 

 

Трима от участниците в спечелилия надпреварата екип са възпитаници на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ – Чавдар и Данаил се обучават в магистърската програма „Софтуерно инженерство и мениджмънт“, а Ивайло Георгиев е възпитаник на магистърската програма „Лидерство в глобална среда“. Фокус на разработката им е дигитален микс на потребителско съдържание – снимки и видео - с предварително подготвени професионални сцени. По този начин Memofy се превръща в добавена стойност на преживяванията.

Четиримата ще участват в преакселераторска програма, където ще се обучават как да защитят своята бизнес идея пред реални инвеститори. След това ще търсим финансиране, коментира Ивайло и споделя, че четиримата са наистина силен екип.

 

 

А по-специфичното е, че за един уикенд изградихме основната функционалност и то действително работеща. Избрали сме посока за развитие визуално разпознаване и интелигентните алгоритми за миксиране на база мета-данни, споделят още победителите.

В рамките на форума участниците имаха възможност да претворят иновативната си идея в бизнес и да получат обратна връзка от професионалисти.

Бъдещите предприемачи бяха насочвани и подпомагани от програмистите Юлиан Сапунджиев, Галина Момчева, ръководител катедра „Информатика и икономика“  във ВСУ "Черноризец Храбър", дигиталния експерт Иво Илиев, Ксения Виноградова - управител на Startup с опит в набирането на средства и Мартин Попов от „ Interactive Share“.

Бизнес идеите бяха оценени от Пламен Петров от Фонда на фондовете, Пресиян Каракостов от „Pub Galaxy“ и Юлиян Бориславов от хостинг компанията ICN.

Събитието се организира с финансовата подкрепа на Община Варна.