гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Дни на технологиите и иновациите откри Варненският свободен университет

26 Юли 2018

Източници: Радио ВарнаИнформационна агенция „Черно море“

Автор: Сияна Спиридонова

 

 

Дните на технологиите и иновациите бяха официално открити на 25 юли в Младежкия дом във Варна с пъстра плетеница от хора и ръченици, за да се подчертае връзката и приемствеността между съвременните технологии и българските традиции.  

 

 

В рамките на събитието, което ще се проведе до петък включително, ще бъдат представени серия от иновативни бакалавърски и магистърски програми в областта на предприемачеството, кръговата икономика, цифровите технологии, дигиталния маркетинг и киберсигурността, както и различни технологии, използвани в образователния процес. Това разказа в интервю за Радио Варна проф. Валери Стоянов - заместник-ректор по учебната дейност.

 

 

Пълният текст на интервюто, можете да чуете тук: http://bnr.bg/varna/post/100999863/dni-na-tehnologiite-i-inovaciite-otkri-varnenskiat-svoboden-universitet

 

 

Посетителите могат да видят иновативни проекти в областта на архитектурата, строителството и модния дизайн, да разберат как работят 3D-принтерите и какво представляват блокчейна и компютърното моделиране, какво е виртуална реалност, как функционира университетската правна клиника, може ли да се учи дигитална криминалистика, как се използват съвременните технологии в чуждоезиковото обучение и да направят специализирани психологически тестове. 

Входът за Дните на технологиите и иновациите на Варненския свободен университет е свободен. Програмата с всички събития по часове, може да видите на фейсбук страницата на събитието:

https://www.facebook.com/VarnaFreeUniversity/photos/gm.239383526681988/2241123215901850/?type=3&theater

 

 

На 26 юли в рамките на събитието ще можете да видите демонстрация на виртуална реалност, да научите повече за възможностите на 3D-принтирането, за това как се правят електронни модни проекти и аксесоари, какво е компютърното моделиране и какви са прогнозите за развитието на ИТ бизнеса и процесите на дигитализация. Ще научите защо трябва да можете да подреждате, а също и да разбърквате, каква е разликата между обърканото и структурираното, какво е предварително заложеното у вас и можете ли да го промените. В СПАГЕТИ КОД инициативата ни ще разберете и защото игрите с храни винаги забавляват…