гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Най-високо отличие за ВСУ "Черноризец Храбър" на ХIII Асамблея на Фонд "Русский мир"

05 Ноември 2019


Руският център на Варненския свободен университет получи най-високото отличие - почетния знак на Фонд "Русский мир". Отличието бе връчено на тържествена церемония на ХIII Асамблея на Фонд "Русский мир" от председателя на управителния съвет на Фонда Вячеслав Никонов на проф. д-р Галина Шамонина - ръководител на Руския център и главен секретар на ВСУ "Черноризец Храбър".

"Повече от 10 години Фонд "Русский мир" подпомага проектите и програмите за популяризиране на руския език и литература зад граница. Време, за което доказахме, че сме мощна мрежа. Силата ни е това, че сме сплотена реалност", подчерта проф. Шамонина в приветствените си думи. На церемонията бяха отличени най-добрите руски центрове в света. 

Специален гост на Асамблеята е президентът на Варненския свободен университет доц. д-р Красимир Недялков. Той се срещна с партньори на университета, участници в програмите “Професор на Русский мир”. Договорени бяха партньорства за стажове на руски студенти във ВСУ "Черноризец Храбър" и на наши студенти в Русия.

Тази година домакин на форума е градът-люлка на руския театър - Яросавъл.