гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Обучение по предприемачество във ВСУ по модела на Университета "Станфорд", САЩ

01 Август 2018 

В рамките на партньорството между ВСУ и БЕК - Български център по предприемачество стартира обучението на студенти и преподаватели в Stanford Design School, Калифорния.

 

Университетът "Станфорд" е световен лидер в областта на иновациите и технологиите, от който започват кариерите на Илон Мъск (Tesla), Мариса Майер (Yahoo), Рийд Хейстингс (Netflix), Евън Шпигел (Snapchat) и много други.

 

До края на 2018 г. четирима студенти и един преподавател от ВСУ ще  преминат краткосрочни обучения в Stanford Design School. Първата част от проекта, насочен към преподаватели, се състоя в периода 16-19 юли (https://foundationbec.org/blog/?lang=bg).  Целта на обучението и стипендиите, които БЕК предоставя, е споделяне на опит, идеи и промяна сред нагласите на колегите им и на техните студенти.

 

От м.септември започва обучението на първата група студенти.

 

Този проект е част от партньорската инициатива между ВСУ и БЕК за стартиране на нова и уникална за България магистърска програма по предприемачество, в която ментори и лектори от Силициевата долина не само ще провеждат обучението, но и ще предоставят 30 стипендии на избрани кандидати.