гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Отборът на ВСУ в ТОП 3 на Национално състезание по медиация за студенти

05 Ноември 2019

Отборът по медиация на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" се класира в ТОП 3 на Третото национално състезание по медиация за студенти, което се проведе през уикенда в Пловдив.
Студентите - Георги Балабанов и Симона Вълчева, с треньор доц. д-р Иванка Банкова, преподавател по конфликтология, заеха водеща позиция в категорията екип "Адвокат/Клиент".

Състезанието събра 66 участника от 9 от най-големите университети в България. Студентите доказаха, че медиацията не е само за юристи – в разрешаването на спорове смело се включиха и математици, инженери, икономисти, психолози, политолози и повече от 10 други специалности.

Участниците в състезанието имаха задача да разрешат реални търговски спорове. В състезанието бяха отличени студентите, които проявиха едновременно силна аргументация и конструктивност, помагаща и двете страни да спечелят.

Третото национално състезание по медиация за студенти е сред малкото състезания по медиация за студенти в Европа и наред с това дава възможност на студенти от различни специалности не само да се докоснат до медиацията, но и да практикуват разрешаването на спорове. Организира се от „Център за разрешаване на спорове“.