гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Посланикът на Израел Н.Пр. г-жа Ирит Лилиан ще изнесе публична лекция във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“

09 Октомври 2018

Посланикът на Държавата Израел в Република България Н.Пр. г-жа Ирит Лилиан ще посети Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ на 17 октомври 2018 г.
В рамките на визитата си Посланик Лилиан ще се срещне с академичното ръководство на Университета и ще открие изложба на тема „Израелски открития и разработки, променили света“ (11,00 ч., фоайе на Учебно-спортния комплекс). Веднага след откриването на изложбата е предвидена Публична лекция на Н.Пр. г-жа Ирит Лилиан на тема: "Израел в променящия се Близък Изток" („Israel in a changing Middle East“, лекцията ще бъде на английски език).
Н.Пр. г-жа Ирит Лилиан посланик на Израел в България от три години. Тя е дипломат от кариерата и преди да поеме ръководството на израелската дипломатическа мисия в София, оглавява дирекция "Южна Европа" и дирекция "Изкуство и литература" на израелското външно министерство. Заемала е дипломатически постове във Франция и Сингапур. Има бакалавърска степен по археология и магистърска по египтология. Владее френски и английски език.