гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Приключи 11-то издание на Международната квалификационна школа "Съвременни педагогически технологии в обучението по руски език като чуждестранен"

24 Август 2019


Ректорът на Варненския свободен университет проф. д-р Петър Христов връчи сертификати на участниците и лекторите в XI Международна квалификационна школа "Съвременни педагогически технологии в обучението по руски език като чуждестранен". От негово име бяха изпратени и благодарствени писма към ректорите на 12-те европейски университета с отбори в Школата.

11-то издание на Руската школа приключи с думи на топлота и признателност към организаторите и домакините от Варненския свободен университет.

По-рано през деня бяха наградени отборите и техните ръководители.

В конкурса за най-добра методическа идея, победител стана отборът на Бресткия държавен университет, който представи театър експромт. На второ място се класира Софийският университет "Св. Климент Охридски".

Призовото първо място в творческия конкурс за създаване на учебен видеофилм, заслужи сборната група, разработила проекта "Благородна постъпка".

Отличени бяха най-активните студенти. За първи път бе връчена и Награда за преданост към Школата, която бе за младите ръководители на отбори Анастасия Кехаьова, Стефан Милошевич и Елена Петренко - обучавали се в Школата още като студенти.

Наградите бяха осигурени от представителството на Россътрудничество в България, от Яни Янев - вицепрезидент на ВСУ "Черноризец Храбър", от проф. д.п.н. Леонид Московкин - преподавател в Санктпетербургския държавен университет и др.

Школата е подкрепена от Фонд „Русский мир“, Представителството на „Россътрудничество“ в България и се провежда под патронажа на президента на Варненския свободен университет доц. д-р Красимир Недялков.