гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Проекти на Студентския съвет на Варненския свободен университет с номинации в Националния конкурс „Най-добра доброволческа инициатива“

06 Декември 2019Два проекта на Студентския съвет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ са номинирани за „Най-добра доброволческа инициатива“ в конкурса на Националния алианс за работа с доброволци и фондация „Лале“. Днес, в Президентството, организаторите връчиха грамота на председателя на съвета – Доротея Николаева и на четвъртокурсникът Сали Светославов. Това стана в присъствието на държавния глава Румен Радев и на омбудсмана на републиката Диана Ковачева.Номинациите са за проекта „Свободни библиотеки – къщички за книги“ на Сали Светославов – студент в IV курс в професионално направление „Национална сигурност“, подкрепен от Студентския съвет на университета. В рамките на проекта бяха поставени 10 къщички за книги в най-големите училища във Варна, а така също и в сградата на Драматичния театър „Стоян Бъчваров“. Идеята на свободните библиотеки е да стимулира четенето на книги на хартиен носител, особено сред младите хора, които все повече заменят добрата стара книга с електронни устройства.Номинация получи и проектът на Студентския съвет срещу „ало-измамниците“. През 2019 г. Студентският съвет на Варненския свободен университет проведе информационна кампания в пенсионерските клубове на територията на всички кметства в Община Варна. За отличната работа с възрастните хора студентите бяха отличени от кмета на Община Варна Иван Портних и от старши комисар Даниел Пашов - директор на ОД на МВР.

Проектите на Студентския съвет бяха номинирани сред 49 доброволчески инициативи, реализирани на територията на България.