гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84

Психолозите на ВСУ "Черноризец Храбър": "Запазете доброто настроение и позитивната перспектива"

04 Април 2020

В деня на психолога - 4 април, екип на Българската национална телевизия се срещна с ръководителя на Катедра "Психология" на ВСУ "Черноризец Храбър" - доц. д-р Красимир Иванов и възпитаниците на университета - Камелия Николова, психолог-консултант и Свилен Лапаков, онкопсихолог. 

От началото на април екип от над 20 доброволци от магистърските програми „Психологично консултиране“, „Психология и психопатология на развитието“, „Приложна психология“, както и от програмите за следдипломна квалификация, под супервизията на доц. д-р Красимир Иванов, консултират всеки, потърсил помощ на Горещата линия за психологична помощ, във връзка с преживяването на изолацията или с проблеми с адаптацията в обстановка на криза.


Ваксината за психологическия имунитет - на първо място това е доброто настроение, на второ място позитивната перспектива, колкото и да ви звучи странно, коментира доц Иванов. "Без паника" е краткия съвет на специалистите в програмата за психологична подкрепа на Варненския свободен университет. Екипът подхожда индивидуално към всеки, общото в съветите им е да осмислим приоритетите си и да запазим спокойствие, за да не изгубим психоимунитета си.

Вижте още във видеото ►