България, 9007, Варна, к.к. Чайка
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Студентите на ВСУ „Черноризец Храбър“ с грамоти от МВР за кампанията срещу ало-измамниците

29 Март 2019Директорът на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи във Варна – главен комисар Даниел Пашов, отличи днес студентите от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ и благодари за ефективно проведената информационна кампания за ограничаване на телефонните измами сред възрастните хора. През последните седмици възпитаниците на Свободния университет посетиха 20 пенсионерски клуба в града и разговаряха с над 2500 възрастни хора, за да им обяснят как де се предпазват от телефонните измамници. Кампанията се проведе съвместно с ОД на МВР и районните кметства в морската столица.

„Оценявам изключително високо съдействието по линия на превенцията, която оказаха прекрасните млади хора от Варненския свободен университет. Удовлетворен съм от тяхната активна гражданска позиция и от желанието им да участват в кампанията“, коментира главен комисар Пашов. Той допълни, че през последните три седмици се отчита сериозен спад на телефонните измами, като това се дължи на кампанията, проведена от студентите и на съвместната работа на полицията и прокуратурата в града. Директорът на Областната дирекция покани студентите на ВСУ „Черноризец Храбър“ да се включват и в нови инициативи на полицията по линия на превенция на престъпността.

Доротея Николаева – председател на Студентския свет на Варненския свободен университет, благодари от името на студентите за възможността да работят заедно с органите на реда и заяви готовността на младите хора да подкрепят и следващи инициативи на МВР.
С благодарност и грамота днес бяха отличени студентите:

Сали Светославов, студент в специалност "Защита на националната сигурност"
Михаела Милчева - студент в специалност "Защита на националната сигурност",
Кирил Христосков - студент в специалност "Защита на националната сигурност", 
Александра Василева - студент в професионално направление "Националната сигурност", 
Едже Емилова - студент в професионално направление "Националната сигурност",
Александър Павлинов Иванов - бакалавър,  специалност "Психология" и
Доротея Николаева - студент в специалност "Архитектура" и председател на Студентския съвет.

Видеорепортаж от събитието ще намерите в YouTube-канала на ВСУ „Черноризец Храбър:

 

Още снимки и информация на:
www.facebook.com/VarnaFreeUniversity/