гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Студенти от Филиал - Смолян участват в VI Лятно училище „NATO@70 the road ahead“

03 Юни 2019Студенти и преподаватели от Филиала на Варненския свободен университет в Смолян участваха в откритото днес от президента на Атлантическия клуб в България д-р Соломон Паси и зам.-областния управител Андриян Петров, VI Лятно училище „NATO@70 the road ahead“. Събитието се провежда за пета поредна година в Смолян. Семинарът се организира от Български евроатлантически младежки клуб и цели да събере млади хора от различни националности заедно с хора от нправителствения сектор, медии и представители от правителството, за обсъждане на теми, свързани с бъдещето на НАТО.Шестото лятно училище ще продължи до 8 юни, като ще се дискутират теми, свързани с дневния ред и бъдещето на НАТО; отношенията на НАТО и Русия; предизвикателствата, свързани с отбраната на Черно море; сътрудничеството на НАТО и ЕС; борбата с тероризма и кибер-заплахите. В програмата са предвидени посещения на участниците до исторически, културни, туристически забележителности, както и до образователни институции в региона.

В VI Лятно училище „NATO@70 the road ahead“ участват 23-ма студенти и млади професионалисти между 20 и 30 години с интерес към международните отношения, сигурността и отбраната, от България, Германия, Франция, Гърция, Унгария, Косово, Македония, Турция.

Утре уастниците във форума ще посетят Филиал - Смолян на Варненския свободен университет и ще дискутират теми, свързани със сътрудничеството с НАТО и Европейския съюз.