гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Топ предприемачът Лари Бийл се срещна със студенти и с бизнеса

18 Май 2019Световноизвестният финансов съветник и инвестиционен мениджър Лари Бийл гостува днес на  дипломирането на бакалаврите и магистрите от факултет "Международна икономика и администрация" на Варненския свободен университет. По време на тържествената церемония, той връчи дипломите на петимата пълни отличници на випуска.

По-късно се проведе и срещата на Лари Бийл с водещи  фирми от Варна и региона по темата "Менторството - малка инвестиция, голяма възвръщаемост". "Споделяме разбирането, че е важно да създадем и развием среда, в която младите хора да останат и да се чувстват добре в България – да работят, да печелят и да се развиват. Ролята на образованието и бизнеса е да ги подкрепя и да вярва в техния успех", каза при откриването на срещата президентът на ВСУ "Черноризец Храбър" доц. д-р Красимир Недялков. Той връчи на Лари Бийл почетния диплом и плакет на университета за  приноса му към развитието на новия образователен модел и създаването на подкрепяша предприемаческа среда за младите хора.Събитието бе уважено от зам.-кметът на Община Варна Пейчо Пейчев. Над 20 фирми от IT-сектора, пътното и сградно строителство, химическата индустрия, услугите, банки и др. с огромен интерес изслушаха разказа на Лари Бийл за създаването и развитието на предприемаческа среда в Силициевата долина. Той отдели голямо внимание на модела на менторство на талантливи студенти и стартъпи. Финансовият съветник сподели и за напредъка на студентите от магистърската програма по предприемачество, като оцени високо работата на Българския предприемачески център и ВСУ "Черноризец Храбър" по проекта.

Последвалата дискусия засегна теми като партньорството между университетите и бизнеса, възможността за създаване на научни разработки, а също доверието и местната бизнес среда.

Доц. д-р Елеонора Танкова - декан на факултет "Международна икономика и администрация" на ВСУ, представи поекта "Алианс 4.0", който включва топ програмите на университета "Предприемачество", "Кръгова икономика", "Киберсигурност" и "Data science".
В понеделник - 20 май, от 9.00 до 12.00 ч. ще се проведе защитата на проектите на студентите от първата в страната магистърска програма по предприемачество. Проектите са за създаване на бизнес предприятия, които ще бъдат представени пред реални инвеститори. Член на журито ще е и Лари Бийл.
 
Лари Бийл работи повече от 50 години като финансов съветник и инвестиционен мениджър. Възпитаник на университета Станфорд, Лари развива собствения си бизнес в Силициевата долина, а днес помага на млади предприемачи по целия свят да направят същото. Бил е консултант и на основателя на Apple  - Стив Джобс. Основател е на Фондацията за междукултурно и инвестиционно управление и на Българския център по предприемачество. Лари Бийл пренесе опита на най-добрите предприемачи от Силициевата долина, които станаха ментори и осигуриха стипендии за първите 31 студенти от магистърската програма по предприемачество в ВСУ.Лари Бийл работи повече от 50 години като финансов съветник и инвестиционен мениджър. Възпитаник на университета Станфорд, Лари развива собствения си бизнес в Силициевата долина, а днес помага на млади предприемачи по целия свят да направят същото. Основател е на Фондацията за междукултурно и инвестиционно управление и на Българския център по предприемачество.  

Лари Бийл пренесе опита на най-добрите предприемачи от Силициевата долина, които станаха ментори и осигуриха стипендии за първите 31 студенти от магистърската програма по предприемачество в ВСУ.

Още снимки »