гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84

Черноморска академия за сигурност и Центърът за иновации и киберсигурност на Израел подписаха споразумение за стратегическо партньорство

05 Февруари 2020


Владимир Бронфенбренер – генерален секретар на Черноморската академия за сигурност и д-р Амит Двир,
директор на Центъра за иновации и киберсигурност в университета „Ариел”


 
Черноморска академия за сигурност към Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” и Центърът за иновации и киберсигурност към университет "Ариел" в Израел подписаха споразумение за партньорство и сътрудничество. Предвиждат се редица проекти в областта на киберсигурността - както в образованието, така и в обучението и повишаването на квалификацията на държавните служители в силовите структури на България.

Двете учреждения вече реализираха няколко съвместни проекта, един от които бе майсторският клас „Cybersecurity Framework Practitioner Training for Professionals”. В него участваха студенти от магистърската програма “Киберсигурност” на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” и от Военната академия „Г.С. Раковски”.

„С израелските ни партньори се договорихме да реализираме няколко проекта в България съвсем скоро, един от които ще бъде без аналог на Балканския регион”, коментира Владимир Бронфенбренер – генерален секретар на Черноморската академия за сигурност.

„Голяма чест е да си сътрудничим с Черноморска академия за сигурност и ще направим всичко възможно киберсигурността в България да е на световно ниво”, каза д-р Амит Двир, директор на Центъра за иновации и киберсигурност в университета „Ариел”.