гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

IX Международна научна конференция за архитектура и строителство ArCivE’ 2019

01/06/2019

​Във Варненския свободен университет започна IX Международна научна конференция за архитектура и строителство ArCivE’ 2019. Форумът продължава до 2 юни. Той бе открит от президента на ВСУ „Черноризец Храбър“ доц. д-р Красимир Недялков, под чийто патронаж се провежда събитието.

Виж повече

"La Mer" се превърна в модно събитие за Варна

01/06/2019

В модно събитие за Варна се превърна учебното ревю "La Mer" на студентите от специалност "Мода и мениджмънт в модата" на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". Под ръководството на доц. д-р Капка Манасиева - ръководител на катедра "Изкуства", младите дизайнери създадоха красивите облекла за ревюто, което се проведе снощи на буната пред Rappongi Beach.

Виж повече

Дипломиране на випуск 2018 на Юридическия факултет на ВСУ

28/05/2019

Абсолвенти от Юридическия факултет на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" получиха дипломите си за висше образование на тържествена церемония в "Аула Максима". Дипломираха се 190 студенти. 55 са отличниците на випуск 2018 в професионалните направления "Право", "Национална сигурност" и "Психология".

Виж повече

ВСУ “Черноризец Храбър” отново в сърцето на Европа

28/05/2019

За поредна година студенти от ВСУ “Черноризец Храбър” посетиха в продължение на седмица основните европейски институции в Брюксел и изслушаха специално подготвени за тях лекции, свързани с евро финансирането за България и с технологиите на разработване на проекти. Студентите участваха в обучителен курс в Европейската комисия Генерална дирекция „Комуникации” и „Дигитална Европа“.

Виж повече

Изкуствата и дизайна завладяват Варненския свободен университет

27/05/2019

Арт събитието „7 дни изкуство и дизайн“ започва във Варненския свободен университет от днес до 1 юни. Богатата палитра от събития е организирана от катедра „Изкуства“ на Архитектурния факултет на ВСУ „Черноризец Храбър“.

Виж повече

24 май - празнично шествие

24/05/2019

Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" участва в празничното шествие по повод 24 май - деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Редиците на университета бяха водени от академичното ръководство. Към преподавателите, студентите и служитлите се присъединиха и участниците в III Международен младежки форум "Моята инициатива в образованието", съвместен проект на ВСУ „Черноризец Храбър" и Руския държавен педагогически университет "Александър Херцен"

Виж повече

Студенти и експерти обсъждат държавността и дипломацията

23/05/2019

С експертно обсъждане на резултата от изборите за Европейски парламент ще започне научният форум „Държавност и дипломация – 140 години по-късно“, организиран от Студентския съвет и факултет „Международна икономика и администрация“ на Варненския свободен университет. Събитие ще бъде открито на 30 май от 9:30 ч. . в „Руски център“ на ВСУ „Черноризец Храбър“.

Виж повече

20 отлични ученици ще учат със стипендии във ВСУ „Черноризец Храбър“

23/05/2019

​В навечерието на 24 май – деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ обяви 20-те зрелостници, класирани като лауреати на стипендиантската си програма «Аз ще уча и ще успея в България» за учебната 2019/2020 г. Бъдещите студенти ще започнат обучението си в избрана от тях специалност, като програмата ще покрие 100 % от годишната такса за обучение в първи курс.

Виж повече

Празнично шествие - 24 май

22/05/2019

Очакваме ви на празничното шествие в чест на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Виж повече