гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

Вече четири варненски училища имат "Кибермагьосници"

29/07/2019

Ученици от 5. и 6. клас на Основно училище „Цар Симеон I“ и от III ОУ „Ангел Кънчев“ представиха пред родителите си в залата на Младежкия дом във Варна наученото в образователния проект „Кибермагьосници“. По време на събитиято видяхме интересни презентации, подготвени от кибермагьосниците - игри, анимации и дори кратък филм, чрез които бяха показани основните правила за сигурност и безопасност в дигитална среда.

Виж повече

Джордж Кремлис със специално обръщение към кандидат-студентите от магистърска програма "Кръгова икономика"

29/07/2019

Специално обръщение към кандидатите да се обучават в магистърска програма "Кръгова икономика" на Варненския свободен университет"Черноризец Храбър" изпрати ДЖОРДЖ КРЕМЛИС - почетен директор на Генерална дирекция "Околна среда" на Европейската комисия и един от водещите лектори в магистърската програма "Кръгова икономика" на Варненския свободен университет.

Виж повече

Ръководството на ВСУ "Черноризец Храбър" почете 141-годишнина от Освобождението на Варна

27/07/2019

Доц. д-р Красимир Недялков - президент на Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" и ректорът - проф. д-р Петър Христов, почетоха днес 141-годишнина от Освобождението на Варна

Виж повече

Варненци възхитени от новата релефна карта на Морската градина, дело на студент от ВСУ

27/07/2019

Кристиян Иванов, студент в V курс, специалност "Архитектура" на Варненски свободен университет откри днес Релефната карта на историческото ядро на Морската градина във Варна, по която той и екипът му работиха в продължение на две години. Във финансирането на проекта участват Варненският свободен университет, Фонд "Култура" на Община Варна и семейството на Кристиян.

Виж повече

Водещи хореографи обучават любители на българския фолклор във Варненския свободен университет

25/07/2019

Танцова работилница по български фолклор ще се проведе от 2 до 4 август във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. В нея ще участват любители на българските ритми от цялата страна. В продължение на три дни танцьорите ще усвояват нови стъпки и комбинации под ръководството на извените преподавателите от специалност „Хореография“ на Варненския свободен университет

Виж повече

Студент на Варненския свободен университет създаде релефна карта на Морската градина във Варна

25/07/2019

Кристиян Иванов - студент по архитектура във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", създаде релефна карта на Морската градина във Варна. Тя ще бъде официално открита в деня на Освобождението на Варна - 27 юли, в 11.00 ч.

Виж повече

ТОП звезди на българския спорт подкрепиха проекта „България: срещу агресията в спорта“

21/07/2019

Проф. д-р Петър Христов – ректор на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ даде старт на приятелския мач между млади спортни журналисти и звезди на българския спорт, който се проведе снощи на футболния терен на Националната спортна база „Спорт палас“. Футболната среща се проведе по проекта "България: срещу агресията в спорта" на Регионалната агенция за предприемачество и иновации – Варна (РАПИВ).

Виж повече

Със звън на медали стартира обучението по проекта „България: срещу агресията в спорта“

19/07/2019

Със звън на медали стартира обучението на млади спортисти и спортни журналисти по проекта "България: срещу агресията в спорта". Стартът бе даден от Яни Янев - председател на Управителния съвет на Регионалната агенция за предприемачество и иновации – Варна (РАПИВ) и вицепрезидент на Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ . Специален поздрав към форума изпрати Румяна Нейкова – олимпийска шампионка по гребане и почетен член на академичния състав на ВСУ "Черноризец Храбър". Откриването на форума бе уважено и от Пенка Анастасова - експерт в дирекция "Спорт" на Община Варна.

Виж повече

Майкъл Марвин - топ предприемач от САЩ и лектор в Магистърската програма по предприемачество, пред bTV

13/07/2019

Топ предприемачът от САЩ Майкъл Марвин e лектор в магистърската програма по предприемачество на Варненски свободен университет. Вижте разговорът му с репортера Десислава Кръстева в предаването "Тази събота и неделя" на bTV.

Виж повече