гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

ВСУ "Черноризец Храбър" посреща информационното рали на Elsevier във Варна

11/12/2019

Лектори ще са представителите на Elsevier за региона д-р Катаржина Заяк-Гаца и Катя Кризжчук. Обучението ще е на английски език и е ориентирано към докторанти, преподаватели и редактори на научни издания.

Виж повече

Черноморска академия за сигурност стартира „Leaders Lectures Series“

10/12/2019

С лекция на о.з. полк. Ицхак Турджеман – дългогодишен директор по социални политики в Министерството на отбраната на Израел и член на попечителския съвет на Черноморска академия за сигурност, бе поставено началото на цикъла лекции „Leaders Lectures Series“ във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър". Събитието е организирано от Черноморската академия за сигурност и е с финансовата подкрепа на „Гузик техникъл ентерпрайсис“ – САЩ.

Виж повече

Варненският свободен университет стартира проект за дигитализация чрез Google платформа, в партньорство с Център за творческо обучение

09/12/2019

За първи път в България ще бъде създаден университет в Облака, ще бъде изградено пространство - модел за иновативна технологична образователна среда и ще стартира обучителен център за учители на територията на Варненския свободен университет. Това ще стане в рамките на пилотния проект на ВСУ „Черноризец Храбър“ и Центъра за творческо обучение за внедряване на Google G suite в университета. Партньорството е на базата на подписан меморандум между двете организации.

Виж повече

Поздравителен адрес до студентите на Варненския свободен университет

06/12/2019

Проф. д-р Петър Христов - ректор на Варненския свободен университета поздрави студентите по повод празника на българската академична общност

Виж повече

Проекти на Студентския съвет на Варненския свободен университет с номинации в Националния конкурс „Най-добра доброволческа инициатива“

06/12/2019

Проекти на Студентския съвет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ са номинирани за „Най-добра доброволческа инициатива“ в конкурса на Националния алианс за работа с доброволци и фондация „Лале“. Днес, в Президентството, организаторите връчиха грамота на председателя на съвета – Доротея Николаева и на четвъртокурсникът Сали Светославов. Това стана в присъствието на държавния глава Румен Радев и на омбудсмана на републиката Диана Ковачева.

Виж повече

Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" бе отличен като "Арт дарител"

04/12/2019

Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" бе отличен като "Арт дарител" за 2019 г. от управителния съвет на Фондация "Св. Св. Константин и Елена" за изключителна съпричастност към благотворителните каузи, в помощ на децата в нужда. Призът бе връчен на президента на университета доц. д-р Красимир Недялков от Елена Косева - управител на фондация "Св. Св. Константин и Елена".

Виж повече

Трета годишна награда за Варненския свободен университет

02/12/2019

За трета поредна година ВСУ "Черноризец Храбър" е отличен от читателите на бордното издание "Offline". В годишната анкета аудиторията на списанието определи Варненския свободен университет като любима марка в категорията "Култура и образование" за 2019 г. Днес отличието бе връчено на президента на университета доц. д-р Красимир Недялков от изпълнителния директор на "Оffline" Росен Иванов.

Виж повече

Черноморската академия за сигурност - популяризиране на националните приоритети чрез висше образование и кибер технологии, въз основа на успешен и новаторски опит от Израел

29/11/2019

Серията лекции „Leaders Lectures Series“, организирана от Черноморската академия за сигурност започва на 30 ноември във ВСУ „Черноризец Храбър“. О.з. полк. Ицхак Турджеман – бивш директор на Министерството на отбраната на Израел по социални политики, ще представи “Съвременни проблеми на националната сигурност“ пред студенти и експерти от държавни и общински структури.

Виж повече

Във Варненския свободен университет започва Студентската научна сесия „Младеж, наука, съвременност“

28/11/2019

​Студентският съвет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, организира за поредна година Студентска научна сесия – „Младеж, наука, съвременност“. Събитието ще се проведе на 29.11.2019г. от 10:00 часа в сградата на университета. Общият брой на заявилите участие е 60 човека. Отличените доклади ще бъдат публикувани в сборник за студентско научно творчество.

Виж повече