гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

​ВСУ "Черноризец Храбър" - единственият университет с две колективни награди "Варна"

22/05/2019

СУ "Черноризец Храбър" - единственият университет с две колективни награди "Варна" Научният колектив, с ръководител проф. д-р Галина Шамонина получи престижната награда за проекта Международна квалификационна школа „Съвременни педагогически технологии в обучението по руски език като чужд“. В категория "Обществени науки" награда "Варна" получава научният колектив, с ръководител доц. д-р инж. Милена Кичекова – за Международен проект за креативни умения „Варна спагети инженеринг“. VII-то издание на състезанието ще се проведе на 8 - 10 ноември 2019 г.

Виж повече

Проект на Варненския свободен университет със сребърен приз от Герценовския форум „Моята инициатива в образованието“ в Санкт Петербург

21/05/2019

Проектът на Студентския съвет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ – „Свободни библиотеки – къщички за книги“ получи сребърния приз в 14-то издание на Херценовския студентски форум „Моята инициатива в образованието“, който започна преди дни в Руския държавен педагогически университет „А. И. Херцен“ в Санкт-Петербург. Утре – 22 май, студентите-победители във форума пристигат във Варненския свободен университет, където форумът продължава и ще бъдат представени нови образователни инициативи.

Виж повече

Проф. д-р Георги Близнашки защитава „доктор на науките“ с труда си „Общо учение за конституцията” във Варненския свободен университет

20/05/2019

Научно жури, за присъждане на степен „доктор на науките“ на проф. д-р Георги Близнашки, ще се проведе на 22 май от 10.00 ч. във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. На него ще бъде представен дисертационният труд на проф. Близнашки – „Общо учение за конституцията”. Проф. Близнашки ще е първият български доктор на науките в областта на конституционното право.

Виж повече

Топ предприемачът Лари Бийл се срещна със студенти и с бизнеса

18/05/2019

​Световноизвестният финансов съветник и инвестиционен мениджър Лари Бийл гостува днес на дипломирането на бакалаврите и магистрите от факултет "Международна икономика и администрация" на Варненския свободен университет. По време на тържествената церемония, той връчи дипломите на петимата пълни отличници на випуска. По-късно се проведе и срещата на Лари Бийл с водещи фирми от Варна и региона по темата "Менторството - малка инвестиция, голяма възвръщаемост".

Виж повече

Достойно предстанвяне на отбора на ВСУ по наказателно право в националното състезание

18/05/2019

Второто национално състезание за решаване на наказателноправни казуси се проведе в София през уикенда. Нашият университе бе достойно представен от студентите по право: Стефан Даскалов - капитан и Виктория Тодорова от IV курс, Йордан Маринов - V курс, Лина Йорданова, Даниела Тодорова и Сибел Хюсеин от III курс. Треньори на отбора са съдия Иваничка Славкова - зам.-председател на Варненския окръжен съд, Светла Даскалова, Светослава Колева-Ангелова и Марин Атанасов - съдии в окръжния съд.

Виж повече

Празничен концерт "ВОКАЛНАТА МУЗИКА В ТВОРЧЕСТВОТО НА ПАНЧО ВЛАДИГЕРОВ"

17/05/2019

Празничен концерт "ВОКАЛНАТА МУЗИКА В ТВОРЧЕСТВОТО НА ПАНЧО ВЛАДИГЕРОВ"

Виж повече

III МЕЖДУНАРОДЕН МЛАДЕЖКИ ФОРУМ "МОЯТА ИНИЦИАТИВА В ОБРАЗОВАНИЕТО" 21-25 май 2019

17/05/2019

III МЕЖДУНАРОДЕН МЛАДЕЖКИ ФОРУМ "МОЯТА ИНИЦИАТИВА В ОБРАЗОВАНИЕТО" 21-25 май 2019

Виж повече

Предприемачът от САЩ Майкъл Марвин пред „Труд“: Имате блестящи млади хора, насърчавайте ги!

15/05/2019

Интервю с Майкъл Марвин, предприемач, създател на Tech Valley в САЩ, лектор и ментор на магистърска програма Предприемачество във Варненския Свободен Университет "Черноризец Храбър"

Виж повече

Медии и изкуствен интелект - взаимодействие и многообразие

13/05/2019

Кръгла маса на тема "Медии и изкуствен интелект - взаимодействие и многообразие" ще се проведе на 8 юни, събота, 2019 година, в Руския център на Варненски свободен университет.

Виж повече