гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

Варненци възхитени от новата релефна карта на Морската градина, дело на студент от ВСУ

27/07/2019

Кристиян Иванов, студент в V курс, специалност "Архитектура" на Варненски свободен университет откри днес Релефната карта на историческото ядро на Морската градина във Варна, по която той и екипът му работиха в продължение на две години. Във финансирането на проекта участват Варненският свободен университет, Фонд "Култура" на Община Варна и семейството на Кристиян.

Виж повече

Водещи хореографи обучават любители на българския фолклор във Варненския свободен университет

25/07/2019

Танцова работилница по български фолклор ще се проведе от 2 до 4 август във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. В нея ще участват любители на българските ритми от цялата страна. В продължение на три дни танцьорите ще усвояват нови стъпки и комбинации под ръководството на извените преподавателите от специалност „Хореография“ на Варненския свободен университет

Виж повече

Студент на Варненския свободен университет създаде релефна карта на Морската градина във Варна

25/07/2019

Кристиян Иванов - студент по архитектура във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", създаде релефна карта на Морската градина във Варна. Тя ще бъде официално открита в деня на Освобождението на Варна - 27 юли, в 11.00 ч.

Виж повече

ТОП звезди на българския спорт подкрепиха проекта „България: срещу агресията в спорта“

21/07/2019

Проф. д-р Петър Христов – ректор на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ даде старт на приятелския мач между млади спортни журналисти и звезди на българския спорт, който се проведе снощи на футболния терен на Националната спортна база „Спорт палас“. Футболната среща се проведе по проекта "България: срещу агресията в спорта" на Регионалната агенция за предприемачество и иновации – Варна (РАПИВ).

Виж повече

Със звън на медали стартира обучението по проекта „България: срещу агресията в спорта“

19/07/2019

Със звън на медали стартира обучението на млади спортисти и спортни журналисти по проекта "България: срещу агресията в спорта". Стартът бе даден от Яни Янев - председател на Управителния съвет на Регионалната агенция за предприемачество и иновации – Варна (РАПИВ) и вицепрезидент на Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ . Специален поздрав към форума изпрати Румяна Нейкова – олимпийска шампионка по гребане и почетен член на академичния състав на ВСУ "Черноризец Храбър". Откриването на форума бе уважено и от Пенка Анастасова - експерт в дирекция "Спорт" на Община Варна.

Виж повече

Майкъл Марвин - топ предприемач от САЩ и лектор в Магистърската програма по предприемачество, пред bTV

13/07/2019

Топ предприемачът от САЩ Майкъл Марвин e лектор в магистърската програма по предприемачество на Варненски свободен университет. Вижте разговорът му с репортера Десислава Кръстева в предаването "Тази събота и неделя" на bTV.

Виж повече

Кибермагьосниците ще разкрият пред родители тайните на интернет пространството

11/07/2019

Учениците от ОУ „Найден Геров“ и ОУ „Христо Ботев“ във Варна ще представят пред своите родители тайните на киберпространството, които усвоиха през последните две седмици в рамките на проекта „Кибермагьосници“. Събитието ще е в петък – 12 юли, от 17.00 ч. в Младежкия дом във Варна. По време на срещата преподавателите на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ ще предоставят пред родителите полезна информация за сигурността и избягване на опасностите в дигиталната средата, която ползват техните деца. Образователният проект се реализира от Дирекция „Образование и младежки дейности" на Община Варна и Варненския свободен университет „Черноризец Храбър".

Виж повече

Варненският свободен университет с много висока оценка за институционална акредитация

09/07/2019

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ получи най-високата си оценка за институционална акредитация - 9,21 (по десетобалната система) от Националната агенция за оценяване и акредитация (НАОА) към Министерския съвет на Република България. В съответствие със Закона за висшето образование, акредитацията на университета е за максималния срок от шест години – до 2025 г. Оценката на ВСУ „Черноризец Храбър“ е по-висока от получената през 2013 г. В контекста на получената институционална акредитация, НАОА даде положителна оценка и на средата за дистанционно обучение във ВСУ „Черноризец Храбър“.

Виж повече

На 12 и 13 юни 2019г. във Варненски свободен университет „Черноризец Хабър“, се проведе четвъртата партньорска среща по проект „Достъпно обучение по Web съдържание – AWCAT“ №2017-1-PL01-KA203-038820

04/07/2019

На 12 и 13 юни 2019г. във Варненски свободен университет „Черноризец Хабър“, гр.Варна, България се проведе четвъртата партньорска среща по проект „Достъпно обучение по Web съдържание – AWCAT“ №2017-1-PL01-KA203-038820 по Програма Еразъм+, КД2 „Стратегически партньорства“ на ЕС. На срещата присъстваха представители на всички партньорски организации от Полша, Австрия и България.

Виж повече