гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

Студентският съвет на ВСУ "Черноризец Храбър" с видео приветствие за Деня на наодните будители

01/11/2019

Студентският съвет на ВСУ "Черноризец Храбър" Ви поздравява по случай 1-ви ноември - Денят на народните будители.

Виж повече

Изложба на студентски концепции за социализация на "Варненски некропол I" е подредена във фоайето на ВСУ

01/11/2019

В главното фоайе на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" е подредена избожба от паната, на които бяха представени концепциите на студентите от магистърската програма "Опзване на културното наследство" за социализация на Варненския некропол I. Три студентски екипа участваха в уъркшоп по проект „Варненски инициативи за опазване на наследството на неолитна цивилизация Варна” на Сдружение „Варненски некропол I“, със съдействието на фонд „Култура“ на Община Варна и в партньорство с Регионалния исторически музей в града.

Виж повече

ВСУ "Черноризец Храбър" получи поздравителен адрес от Комисията по образованието и науката към Народното събрание

31/10/2019

По повод 1 ноември - Денят на народните будители, Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" получи поздравителен адрес от Милена Дамянова - председател на Комисията по образованието и наката към Народното събрание. Вижте какво пише в него.

Виж повече

ВСУ „Черноризец Храбър“ и Медицинския университет във Варна показват науката в увлекателна и вълнуваща експозиция

29/10/2019

Първото в България събитие, което е в резултат на междууниверситетски интердисциплинарни изследвания в областта на науката, ще се проведе на 31 октомври 2019 г. - в навечерието на деня на народните будители, в Белия салон на Морското казино във Варна. Събитието „Новите будители“ е организирано от Научноизследователския институт към Медицинския университет - Варна и Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“.

Виж повече

Тържествени промоции за връчване на дипломи за висше образование

29/10/2019

Тържествените промоциии за връчване на дипломите за висше образование на абсолвентите от пролетна сесия 2019 на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър"

Виж повече

Впечатляващи студентски проекти на дипломните защити на специалност "Архитектура" във ВСУ

28/10/2019

11 дипломанти на Архитектурния факултет на Варненския свободен университет представиха своите дипломни проекти пред 5-членно жури в състав: чл.-кор. проф.д.а.н. арх. Атанас Ковачев, проф.д-р арх. Александър Слаев, доц. д-р арх. Красимира Вачева, арх. Петър Диков - главен архитект на София в периода 2006 - 2016 г. и арх. Виктор Бузев - главен архитект на Варна. Два студентски проекта получиха отлични оценки.

Виж повече

Полски преподаватели гостуват във Варненския свободен университет по програма "Еразъм+"

25/10/2019

Серия лекции на тема "Управление на кризисни ситуации" представиха пред студенти от Варненският свободен университет полските преподаватели Радослав Харабин и Грегорз Уилк-Якубовски от Университета за социални науки в Лотс. Лекторите гостуват на катедрата "Администрация, управление и политически науки" на ВСУ "Черноризец Храбър" в рамките на входяща преподавателска мобилност по "Еразъм +".

Виж повече

Главният инспектор в кипърската пожарна команда обучава студенти от "Пожарна безопасност и защита на населението"

24/10/2019

​Андреас Христофи е главен инспектор в кипърската пожарна команда. Той е и директор на училището за подготовка на кадри в областта на противопожарната безопасност в Кипър и член на Института по противопожарна безопасност. Завършил е бакалавърска и магистърска степен по "Пожарна безопасност и защита на населението" във Варненски свободен университет "Черноризец Храбър", заедно с още девет кипърски пожарникари.

Виж повече

„Черноморската академия за сигурност“ стартира серия от лекции „Leaders Lecture Series“ във ВСУ

23/10/2019

През учебната 2019 / 2020 г. „Черноморската академия за сигурност“ стартира серия от лекции „Leaders Lecture Series“ във Варненския свободен университет. Те ще бъдат водени от световни експерти и лидери в областта на киберсигурността, националната сигурност и международните отношения.

Виж повече