гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

Експедиция до Шипка в чест на 3 март

06/03/2019

Експедиция до историческия връх Шипка проведоха студенти и преподаватели от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ , по инициатива на Руския център в университета и Студентския съвет. На националния празник на България – 3 март, студенти от пет националности положиха венец на легендарния паметник – символ на българската свобода, и почетоха паметта на хилядите загинали руски войни и български опълченци, дали живота си в Руско-Турската освободителна война от 1877 – 1878 г.

Виж повече

Концерт-спектакъл "България - един завет"

06/03/2019

С бурни аплодисменти, цветя, развети трибагреници и хиляди изкрящи очи. Така приключи внушителният спектакъл "България - ЕДИН ЗАВЕТ", посветен на националния празник - 3 март, който се проведе във Фестивалния и конгресен център във Варна. Препълнената зала 1 изпрати изпълнителите на крака.

Виж повече

Съюзът на учените – Варна с годишна награда за млади учени от Варненския регион

06/03/2019

За първи път в своята история Съюзът на учените – Варна учредява годишна награда за млади учени, които работят в научни звена на територията на Варненския регион. Конкурсът „Млад учен“ ще се провежда всяка година. През 2019 надпреварата между младите учени ще бъде в две направления - „Медицина и спорт” и „Социални, стопански и правни науки”.

Виж повече

Възпитаник на Варненския свободен университет с Купата на България

05/03/2019

Възпитаникът на Варненски свободен университет - баскетболистът Асен Великов вдигна Купата на България за 2019 г., след като отборът му Левски Лукойл надигра през уикенда Берое в Панагюрище. Асен Великов е от Плевен, състезател на Левски Лукойл.

Виж повече

Поредна висока оценка за Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“

01/03/2019

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ беше ресертифициран за шести пореден път по стандартите на ISO – управление на качеството. Успешно приключи процедурата по оценка от международната организация Bureau Veritas Certification и висшето училище получи сертификат с акредитация от UKAS (Великобритания) за срок от 3 години – до 2022 г.

Виж повече

Отбелязване на Националния празник на България - 3 март

01/03/2019

Академичният танцов театър на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, съвместно с Община Варна, са домакини на празничния концерт-спектакъл „България – един завет“, който ще се проведе на 3 март – Националния празник на България, от 18.00 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна.

Виж повече

Отбор на Варненския свободен университет участва в престижното състезание за финансов анализ на публични компании

27/02/2019

Отбор на ВСУ „Черноризец Храбър“ участва за четвърта поредна година в елитно международно състезание CFA Research Challenge – за финансов анализ на корпорации. Състезанието ще се проведе на 1 март в София и е организирано от CFA Institute.

Виж повече

Огромен интерес към Варненския свободен университет по време на кандидатстудентските борси

27/02/2019

Огромен интерес към програмите и проектите на ВСУ "Черноризец Храбър" бе отбелязан на кандидатстудентските борси, които се проведоха в началото на седмицата в Пловдив и Варна. Бъдещите студенти сложиха очила за виртуална реалност на ВСУ "Черноризец Храбър" и успяха чрез тях да влязат в аудиториите и да разгледат кампуса на университета. Интересът на младите към висшето училище е породен от тясната връзка на образователния процес с потребностите на бизнеса и пазара на труда у нас и в международен план.

Виж повече

Генералният консул на САЩ представи възможности за студентски бригади

27/02/2019

Студентският съвет на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" бе домакин на среща с генералния консул на САЩ Вики Томсън.

Виж повече