България, 9007, Варна, к.к. Чайка
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

Студенти от две магистърски програми се обучаваха „на терен“ в Пловдивския панаир

12/11/2018

Студентите от магистърски програми „Кръгова икономика“ и „Данъчен и митнически контрол" във Филиал Смолян на Варненския свободен университет проведоха изнесено обучение в Международния панаир – Пловдив на 10 ноември 2018 г.

Виж повече

На 27 ноември Варненският свободен университет ще бъде домакин на кастинг за водещи, актьори, сценаристи и организатори на Студентската телевизия

31/10/2018

„Годината, в която станах известен“ е кампания, която иска да даде на студентите повод за страст в годините на висшето им образование. Страстта да започнат да реализират себе си сега, а не да чакат завършването на следването си.

Виж повече

115 абсолвенти получиха дипломите си на тържествена церемония във Филиала на ВСУ „Черноризец Храбър“ в Смолян

29/10/2018

В много вълнуваща атмосфера дипломите си поеха бакалаврите от специалностите: „Защита на националната сигурност“; „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ и „Строителство на сгради и съоръжения“, както и магистри от специалностите: „Данъчен и митнически контрол“; "Съдебно криминалистически експертизи", "„Европейска администрация и управление на проекти“.

Виж повече

Vivat Аcademia! прозвуча в Пловдив

26/10/2018

Архитектурният факултет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ откри за пети пореден път учебната година в град Пловдив. Поводът събра студенти от катедра „Строителство на сгради и съоръжения“. Над 60 бъдещи строителни инженери и инженери по пожарна безопасност получиха своите студентски книжки, връчени лично от Президента на университета - проф. д.ик.н. Анна Недялкова.

Виж повече

Магистърската програма „Кръгова икономика“ стартира с лекции на почетния директор на дирекция „Околна среда“ на Европейската комисия – Джордж Кремлис

24/10/2018

Лекциите на тема „Кръгова икономика“ са част от лекционния курс на едноименната магистърска програма, която се реализира с подкрепата на Генерална дирекция „Околна среда“ на ЕК, Министерството на околната среда и водите, Парламентарната комисия по околната среда и водите и областните управители на Смолян и Варна.

Виж повече

185 абсолвенти от факултет „Международна икономика и администрация“ на Варненския свободен университет ще получат своите дипломи на тържествена промоция на 26 октомври

22/10/2018

На тържествена промоция на 26 октомври от 14:00 часа в Аула максима на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ 185 абсолвенти от Випуск 2018, пролетна държавна изпитна сесия на факултет „Международна икономика и администрация“ ще получат своите дипломи.

Виж повече

Официално бе даден старта на магистърската програма по предприемачество на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“

20/10/2018

Обучението в магистърската програма по предприемачество, реализирана от Варненския свободен университет в партньорство с Българския център по предприемачество и фондацията на американския финансов консултант и инвестиционен мениджър Лари Бийл „ИнтерКултура“ стартира на 20 октомври.

Виж повече

Създателят на Siri Норман Винарски и финансовият консултант и инвестиционен мениджър Лари Бийл откриват магистърската програма по предприемачество във Варненския свободен университет

19/10/2018

Обучението в магистърската програма по предприемачество, реализирана от Варненския свободен университет в партньорство с Българския център по предприемачество и фондацията на американския финансов консултант и инвестиционен мениджър Лари Бийл „ИнтерКултура“ стартира на 20 октомври (събота) 2018 г. от 10:00 ч. във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ (Учебно-спортен комплекс, ет. 2).

Виж повече

Социална адаптация на чуждестранните граждани живеещи в България

10/10/2018

Университетските преподаватели запознаха участниците във форума с актуални и приоритетни теми за пребиваващите в нашата страна. Доцентите Масис Хаджолян и Драгомир Кръстев представиха теми, свързани с правната компетентност, проф. д-р Роналдо Шишков предостави информация за здравната система в Република България и възможностите за нейното използване, експертите Николинка Даскалова и Николай Драгоев коментираха приоритетите в образователната система у нас и представиха конкурентните предимства на обучението във ВСУ “Черноризец Храбър“.

Виж повече