гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

Млади програмисти, учители и родители се състезават в Международния ден на Scratch – 12 май

25/04/2019

Международният Ден на Scratch ще се проведе във Варна на 12 май, от 10.00 ч. в Юнашкия салон. Събитието е организирано от Община Варна, в партньорство с Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Очаква се в Деня на Scratch да се включат над 150 варненски ученици, учители и родители, които ще демонстрират знания, умения и компетентности по програмиране и STEM-проекти.

Виж повече

Сребърен медал за отборът на ВСУ по гражданско право в национално междууниверситетско състезание

24/04/2019

Отборът по гражданско право на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ все среброто на Деветото междууниверситетско състезание за решаване на казуси по гражданско и търговско право, което се проведе през уикенда в Бургас.

Виж повече

26 фирми от строителния бранш и машиностроенето обсъждаха връзката "наука - бизнес"

24/04/2019

26 фирми от строителния бранш и машиностроенето присъстваха на международна среща-дискусия „Съвременно инженерство – иновативно индустриално строителство и машиностроене“, организира Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“, в партньорство с Европейския индустриален клъстер. Срещата е част от Европейската седмица на сътрудничество между клъстерите (European Cluster Collaboration Weeks).

Виж повече

Община Варна отличи студенти на ВСУ "Черноризец Храбър"

23/04/2019

Община Варна отличи студенти от Варненски свободен университет за активното им участие в информационна кампания в пенсионерските клубове срещу телефонните измами. Зам.-кметът Тодор Иванов връчи грамоти на Михаела Милчева, Александра Василева, Едже Емилова, Доротея Николаева, Сали Любенов, Кирил Христосков и Александър Иванов, от специалностите "Защита на националната сигурност", "Психология" и "Архитектура".

Виж повече

ВСУ чете на пет езика на Световния ден на книгата

23/04/2019

Руският център, Департаментът за чуждоезиково обучение и следдипломна квалификация и университетската библиотека на ВСУ "Чeрноризец Храбър" ще отбележат Световния ден на книгата и авторското право и 220 години от рождението на великия руски поет Алексъндър Сергеевич Пушкин. На 23 април, от 12,30 ч. в Руския център ще бъде представена книгата на възпитаника на университета Христо Русев - "Последният "вечен" мим".

Виж повече

Студент на ВСУ, със световни награди за фотожурналистика, представи първата си книга

23/04/2019

Студенти и преподаватели четоха на пет езика в чест на Световния ден на книгата и авторското право и 220 години от рождението на великия руски поет Алексъндър Сергеевич Пушкин. . Събитието бе организирано от Руският център, Департаментът за чуждоезиково обучение и следдипломна квалификация и университетската библиотека на ВСУ "Чeрноризец Храбър".

Виж повече

Студентите от специалност " Моден дизайн" от Варненския свободен университет подкрепят Карин дом

22/04/2019

Студентите от специалност "Моден дизайн" от Варненския свободен университет подкрепят Карин дом. Един от проектите на бъдещите дизайнери бе създаванене на модел на чанта за пазар, чрез процесите Upcycle и Recycle.

Виж повече

ВСУ "Черноризец Храбър" показа науката като празник на Детското образователно изложение "Оранжено морето"

22/04/2019

Науката е празник! Това показа Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" на детското образователно изложение "Оранжево морето", което се проведе на Лазаров ден и Цветница на входа на Морската градина във Варна. На щанда на единственото българско висше училище, участващо в събитието, бяха демонстрирани програмиране за деца, задачи за креативност и наблюдателност. На практика бяха представени различни STE(A)M-упражнения, съчетаващи природните науки, технологиите, инженерството, изкуствата и математиката

Виж повече

143 години от Априлското въстание

22/04/2019

Президентът на Варненския свободен университет доц. д-р Красимир Недялков участва в общоградското поклонение по повод 143 години от Априлското въстание. Венец пред паметника на Георги Бенковски положиха членове на ръководството на Студентски съвет на Варненския свободен университет "Чернориризец Храбър".

Виж повече