гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

Студенти от ВСУ „Черноризец Храбър“ ще работят по стратегия за превенция и защита на населението от земетресения в Провадия

04/06/2019

Студенти от Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ ще работят по създаване на стратегия за превенция и защита на населението от земетресения в Провадия. Ментор на уърк шопа ще бъде световно известният архитект - проф. д-р Масут Исмаилу от Университета по архитектура във Венеция, съобщи самият той при гостуването си на Международната конференция ArCivE'2019 - архитектура и строителство, която се проведе в университета.

Виж повече

Студенти от Филиал - Смолян участват в VI Лятно училище „NATO@70 the road ahead“

03/06/2019

Студенти и преподаватели от Филиала на Варненския свободен университет в Смолян участваха в откритото днес от президента на Атлантическия клуб в България д-р Соломон Паси и зам.-областния управител Андриян Петров, VI Лятно училище „NATO@70 the road ahead“. Събитието се провежда за пета поредна година в Смолян.

Виж повече

Годишно модно ревю на специалност "Моден дизайн"

02/06/2019

Годишното ревю на студентите от специалностите "Моден дизайн" и "Мода и мениджмънт на модата“ се проведе в Източния парк на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". Манекените показаха модели, разработени от студентите в няколко теми - "Колаж", Флора", "На заем от мъжкия гардероб" и дипломни проекти. В дефилето бяха показани и облекла, отличени на ТЕКСТЕЙЛЪРЕКСПО в Пловдив в края на миналата година.

Виж повече

Тържествена церемония за дипломиране на студенти от Випуск 2018 на Филиал Смолян

02/06/2019

„Днес, получавайки дипломите си, вие получавате вашата легитимация към реализиране на професионалните си цели и житейски планове.“, каза областният управител на Смолян Недялко Славов в приветственото си слово към абсолвентите от Випуск 2019 на Филиал-Смолян към ВСУ „Черноризец Храбър“. Дипломите си получиха 154-ма абсолвенти. С пълно отличие Магистърска програма „Управление на международни бизнес-проекти“ завършва Сийка Бушева.

Виж повече

IX Международна научна конференция за архитектура и строителство ArCivE’ 2019

01/06/2019

​Във Варненския свободен университет започна IX Международна научна конференция за архитектура и строителство ArCivE’ 2019. Форумът продължава до 2 юни. Той бе открит от президента на ВСУ „Черноризец Храбър“ доц. д-р Красимир Недялков, под чийто патронаж се провежда събитието.

Виж повече

"La Mer" се превърна в модно събитие за Варна

01/06/2019

В модно събитие за Варна се превърна учебното ревю "La Mer" на студентите от специалност "Мода и мениджмънт в модата" на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". Под ръководството на доц. д-р Капка Манасиева - ръководител на катедра "Изкуства", младите дизайнери създадоха красивите облекла за ревюто, което се проведе снощи на буната пред Rappongi Beach.

Виж повече

Дипломиране на випуск 2018 на Юридическия факултет на ВСУ

28/05/2019

Абсолвенти от Юридическия факултет на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" получиха дипломите си за висше образование на тържествена церемония в "Аула Максима". Дипломираха се 190 студенти. 55 са отличниците на випуск 2018 в професионалните направления "Право", "Национална сигурност" и "Психология".

Виж повече

ВСУ “Черноризец Храбър” отново в сърцето на Европа

28/05/2019

За поредна година студенти от ВСУ “Черноризец Храбър” посетиха в продължение на седмица основните европейски институции в Брюксел и изслушаха специално подготвени за тях лекции, свързани с евро финансирането за България и с технологиите на разработване на проекти. Студентите участваха в обучителен курс в Европейската комисия Генерална дирекция „Комуникации” и „Дигитална Европа“.

Виж повече

Изкуствата и дизайна завладяват Варненския свободен университет

27/05/2019

Арт събитието „7 дни изкуство и дизайн“ започва във Варненския свободен университет от днес до 1 юни. Богатата палитра от събития е организирана от катедра „Изкуства“ на Архитектурния факултет на ВСУ „Черноризец Храбър“.

Виж повече