гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | priem@vfu.bg

Новини

Проф. арх. Ян ГЕЕЛ: Смятам Варненския свободен университет за моя университет!

02/03/2020

В навечерието на представянето на книгата "Как да изследваме градския живот" от нейния автор - световноизвестния датски архитект и урбанист проф. Ян Геел във Варна, му зададохме няколко въпроса. Проф. Ян Геел с удоволствие отговори на тях. Авторът ще представи новата си книга и ще изнесе публична лекция, посветена на изследването на градския живот и на градовете за хората във Варна, на 5 март 2020 г., от 17,30 ч., в Хотел-галерия "Графит". ВХОДЪТ Е СВОБОДЕН!

Виж повече

Център за женско предприемачество ще работи във Варненския свободен университет

24/02/2020

Център за женско предприемачество ще бъде открит във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ на 26 февруари 2020 г. Целта на центъра е да обучава и подпомага млади жени (до 34 години) от България и съседни държави в стартирането и развитието на собствен бизнес. Той се създава по проект WOMEN IN BUSINESS „Насърчаване на предприемачеството сред младите жени в Дунавския регион”, съфинансиран по програма INTERREG Danube Transnational. Учебните програми и онлайн платформата за провеждане на обучението на Центъра за женско предприемачество ще бъдат представени на пресконференция на 26 февруари 2020 г., от 10,30 ч. в зала 3 на Учебно-спортния комплекс на университета.

Виж повече

Варненският свободен университет представя възможности за образование в Разград

24/02/2020

Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" участва в започналалата днес "Кандидатстудентска борса 2020", която се провежда в Разград. През първия ден бъдещите студенти проявиха специален интерес към специалностите на Варненския свободен университет "Архитектура", "Строителство на сгради и съоръжения", "Психология", "Графичен дизайн", "Право", "Киберсигурност", "Менижджмънт в спорта" и др. Семействата на кандидат-студентите се запознаха с условията и възможностите за настаняване в общежитието на университета.

Виж повече

"Свободна България" - празничен концерт по случай 3 март

22/02/2020

⚠️КОНЦЕРТЪТ СЕ ОТМЕНЯ!⚠️ Във връзка със Заповед с препоръчителни мерки с цел намаляване на риска от заболяване с вирус COVID-19, издадена от Кмета на Община Варна, концертът "Свободна България" се ОТМЕНЯ!

Виж повече

ВСУ "Черноризец Храбър" участва в церемонията за Деня на защитника на Отечеството

20/02/2020

Ръководството на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" участва в церемонията по повод Деня на защитника на Отечеството (23 февруари), организирана от Генералното консулство на Руската федерация във Варна.

Виж повече

147 години от обесването на Апостола на свободата

19/02/2020

Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" почете днес паметта на Апостола на българската свобода - Васил Левски. Доц. д-р Красимир Недялков - президент на университета, положи цветя пред барелефа на Дякона в кв. "Левски". Пред паметника на Апостола в Морската градина президентът и ръководството на Студентския съвет на Варненския свободен университет поднесоха венец и почетоха с едноминутно мълчание паметта на Васил Левски.

Виж повече

Световноизвестният датски архитект и урбанист проф. арх. Ян Геел ще представи във Варна новата си книга

18/02/2020

Световноизвестният датски архитект и урбанист проф. арх. Ян Геел пристига във Варна, по покана на ВСУ "Черноризец Храбър", за да представи новата си книга „Как да изследваме градския живот“. Книгата се издава на български език от Варненския свободен университет. Представянето от автора ще е на 5 март 2020 г. от 17,30 ч. в Хотел-галерия „Графит“ в морската столица. Заповядайте!

Виж повече

​13 възпитаници на специалност „Право“ на Варненския свободен университет станаха стажанти в Окръжния съд

12/02/2020

13 възпитаници на специалност „Право“ на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ избраха Окръжен съд – Варна, за да започнат задължителния си стаж. На официална церемония те подписаха актове си по встъпване, като председателят на съда - съдия Марин Маринов лично им връчи стажантските книжки. Сред стажант-юристите са отличници на випуска и членове на отборите по право на ВСУ „Черноризец Храбър“.

Виж повече

Отбелязваме международния ден за безопасен интернет

11/02/2020

На 11 февруари отбелязваме международния Ден за безопасен интернет. Целта на инициативата е да повиши сигурността и отговорността при употребата на новите технологии и особено сред децата и младежите.

Виж повече