гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

III-ти партньорски форум на Института за интегрирано управление на общините на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” и Областна администрация – Смолян

23/02/2019

Третият партньорски форум на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”, Института за интегрирано управление на общините Областна администрация – Смолян, се проведе в к.к. Пампорово. Събитието, което обедини повече от 150 кметове, представители на висшето и средното образование, на бизнеса от Смолянския регион и страната, бе открито от президента на Варненския свободен университет доц. д-р Красимир Недялков.

Виж повече

Студенти от ВСУ "Черноризец Храбър" провеждат кампания срещу АЛО-измамниците

21/02/2019

Мащабна информационна кампания срещу телефонните измамници започват студентите от Варненския вободен университет "Черноризец Храбър", съвместно с областната дирекция на МВР във Варна и петте районни кметства в морската столица.

Виж повече

Започва форумът "ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ И СОЦИАЛНО ПРИОБЩАВАНЕ - РОЛЯТА НА ОБЩИНИТЕ"

21/02/2019

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и председателят на настоятелството на ВСУ „Черноризец Храбър”, проф.д.ик.н. Анна Недялкова ще участват в третия партньорски форум на Института за интегрирано управление на общините на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” и Областна администрация – Смолян.

Виж повече

Дронове летяха в Технологичен институт на ВСУ „Черноризец Храбър“, управляваха ги ученици на варненската Математическа гимназия.

19/02/2019

Участниците в състезателната школа по програмиране бяха гости на специализирана лекция за графи и получиха персонална покана за включване в международен изследователски лагер по анализ на биомедицински изображения през юни във Варненския свободен университет

Виж повече

ВСУ "Черноризец Храбър" отдаде почит в Деня на дипломата

11/02/2019

​В чест на Деня на дипломата – 10 февруари, Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ отдаде почит и поднесе цветя на паметника на граф Николай Игнатиев – дипломат със световна слава, обявен за рицар на Балканите, подписал свободата на България в Сан Стефано. От името на ръководството на ВСУ ръководителят на департамент „Чуждоезиково обучение“ и Руския център във ВСУ проф. Галина Шамонина положи цветя и пред паметната плоча на Александър Рачински – първият вицеконсул на Русия във Варна.

Виж повече

Студенти и ученици ляха бетон и гасиха пожари във фоайето на ВСУ

07/02/2019

При изключителен интерес премина първото издание на практическия уъркшоп на Варненския свободен университет - "Роботна площадка - професия строител". Студенти и ученици видяха на практика тайните и предизвикателствата на професията строител, а студенти от специалност "Строителство на сгради и съоръжения" получиха предложения за работа в едни от най-големите строителни компании.

Виж повече

Звезди на световния тенис подкрепиха Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“

06/02/2019

Звездни участници и гости на турнира от сериите АТР 250 – „Sofia Open 2019“, облякоха фланелките на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ и подкрепиха предлаганите от университета възможности за образование за спортисти. В звездния тим застанаха пакистанецът Айсам-ул-Хак Куреши, мексиканецът Сантяго Гонсалес и българите, които играят в двойка Александър Лазаров и Александър Донски.

Виж повече

Руският център и Студентският съвет на Варненския свободен университет организират ЕКСПЕДИЦИЯ ДО ШИПКА на и 3 март 2019г.

05/02/2019

Виж повече

Строителният бранш разкрива професионални тайни пред студенти и ученици

05/02/2019

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ ще разкрие тайните и предизвикателствата на професията строител по време на практическия уъркшоп „Работна площадка – професия строител“. Събитието ще събере на едно място студенти, ученици и представители на най-големите строителни компании в България на 6 февруари (сряда) от 10.00 до 16.00 ч. в централното фоайе на университета.

Виж повече