гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

ВСУ „Черноризец Храбър“ представи първата в България магистърска програма „Кръгова икономика“ на семинар на БТПП

19/04/2019

Представители на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ участваха в семинар на тема „Бизнес модели на кръговата икономика и зелено предприемачество“, организиран от Бъгарската търговско-промишлена палата. Събитието е част от проект „MOVECO“, който цели да насърчи прехода от линейна към кръгова икономика сред малките и средни предприятия в страните от Дунавския регион. В рамките на форума бе проведена двустранна среща между Цветан Симеонов - председател на БТПП и представители на филиала на Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ в Смолян.

Виж повече

Приключва обучението по киберсигурност за възрастни хора, проведено от студентите на ВСУ

19/04/2019

В неделя - 21 април, приключва обучението по киберсигерност в пенсионерски клуб "Детелина" в кв. "Вл. Варненчик". То беше проведено от студентите от Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" Сергей Шатров и Кристина Шатрова, които учат в професионално направление „Информатика и компютърни науки“ на ВСУ „Черноризец Храбър“. Варненският свободен университет продължава обхвата на обучението по киберсигурност и разработва програми за обучение на деца и възрастни - "Кибермагьосници" и "Киберуниверситет за възрастни".

Виж повече

Ден на кариерата във Варненския свободен университет

18/04/2019

23 български и международни компании участваха в Деня на кариерата на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". Фирмите предложиха реални работни места на студентите, а сред работодателите имаше и възпитаници на висшето училище. Събитието по традиция се организира от Студентския съвет и Кариерния център на Варненския свободен университет, с подкрепата на Община Варна и "Джоб Тайгър" ООД.

Виж повече

ВСУ "Черноризец Храбър" с щанд на Фестивала на учебно-тренировъчните фирми в Пловдив

18/04/2019

Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" участва със свой щанд на 22-ото издание на изложението „Млад предприемач“, което се провежда днес и утре в Международния панаир в Пловдив. Състезанието на учебно-тренировъчните фирми (ТФ ФЕСТ 2019) тази година събра над 800 участници от 117 предприятия в България, Албания, Армения, Македония, Молдова, Румъния и Сърбия. Учениците показват как се прави бизнес в различни сфери. Събитието беше открито от д-р Иван Соколов - преподавател във Варненския свободен университет и председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив.

Виж повече

Ден на четенето в университета

17/04/2019

Ден на четенето в университета по случай Световния ден на книгата и авторското право и 220 годишнината от рождението на Ал.С.Пушкин

Виж повече

Студентите на ВСУ „Черноризец Храбър“ с желание да се включат в реставрацията на Парижката „Света Богородица“

16/04/2019

Студентите от специалност „Архитектура“ на Варненския свободен университет ще изпратят писмо-подкрепа до Ан Идалго - кмет на Париж, в което изразяват желанието си да подпомогнат реставрацията на катедралата „Нотр Дам дьо Пари“ – обект на световното културно наследство. „В Европа няма изградена система за събиране на статистически данни за обектите – паметници на културата, претърпели загуби от пожари“, показва изследване на експерти от Варненския свободен университет, проведено по проект „COST – акция С17. Архитектурно наследство: загуби от пожари, засягащи културно-исторически сгради – паметници на културата“. За проблема сигнализират преди години участниците в проекта – 16 държави, сред които България, Франция, Великобритания, Израел, САЩ, Русия и др.

Виж повече

ВСУ "Черноризец Храбър" участва в Европейската седмица на клъстерите

16/04/2019

Иновации в строителството и машиностроенето ще бъдат представени по време на международна среща-дискусия „Съвременно инженерство – иновативно индустриално строителство и машиностроене“, организира Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“, в партньорство с Европейския индустриален клъстер. Срещата се ще се проведе на 19 април 2019 г. от 10.00 часа в Руския център на университета и е част от Европейската седмица на сътрудничество между клъстерите (European Cluster Collaboration Weeks).

Виж повече

Огромен интерес към обучението по STE(A)M на директори на училища и детски градини

15/04/2019

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ проведe обучение на над 100 директори на образователни институции от Варна по темата „STE(А)M – Стратегии, политики, методики и практики“. Събитието е в курорта „Св. Св. Константин и Елена“. В него участваха директори на 36 основни и 12 средни училища, 51 детски градини и пет Центъра за личностно развитие. Партньор на обучението е Община Варна.

Виж повече

Ден на кариерата'2019

15/04/2019

На 18 април 2019 г. Кариерният център и Студентският съвет на Варненски свободен университет „Черноризец Храбър” организират изложение „Ден на кариерата 2019”. Проявата, която се реализира в университета вече над 10 години, е със съдействието на Община Варна, Дирекция „Образование и младежки дейности“ и в партньорство с JobTiger.

Виж повече