гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

24 май - празнично шествие

24/05/2019

Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" участва в празничното шествие по повод 24 май - деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Редиците на университета бяха водени от академичното ръководство. Към преподавателите, студентите и служитлите се присъединиха и участниците в III Международен младежки форум "Моята инициатива в образованието", съвместен проект на ВСУ „Черноризец Храбър" и Руския държавен педагогически университет "Александър Херцен"

Виж повече

Студенти и експерти обсъждат държавността и дипломацията

23/05/2019

С експертно обсъждане на резултата от изборите за Европейски парламент ще започне научният форум „Държавност и дипломация – 140 години по-късно“, организиран от Студентския съвет и факултет „Международна икономика и администрация“ на Варненския свободен университет. Събитие ще бъде открито на 30 май от 9:30 ч. . в „Руски център“ на ВСУ „Черноризец Храбър“.

Виж повече

20 отлични ученици ще учат със стипендии във ВСУ „Черноризец Храбър“

23/05/2019

​В навечерието на 24 май – деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ обяви 20-те зрелостници, класирани като лауреати на стипендиантската си програма «Аз ще уча и ще успея в България» за учебната 2019/2020 г. Бъдещите студенти ще започнат обучението си в избрана от тях специалност, като програмата ще покрие 100 % от годишната такса за обучение в първи курс.

Виж повече

Празнично шествие - 24 май

22/05/2019

Очакваме ви на празничното шествие в чест на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Виж повече

​ВСУ "Черноризец Храбър" - единственият университет с две колективни награди "Варна"

22/05/2019

СУ "Черноризец Храбър" - единственият университет с две колективни награди "Варна" Научният колектив, с ръководител проф. д-р Галина Шамонина получи престижната награда за проекта Международна квалификационна школа „Съвременни педагогически технологии в обучението по руски език като чужд“. В категория "Обществени науки" награда "Варна" получава научният колектив, с ръководител доц. д-р инж. Милена Кичекова – за Международен проект за креативни умения „Варна спагети инженеринг“. VII-то издание на състезанието ще се проведе на 8 - 10 ноември 2019 г.

Виж повече

Проект на Варненския свободен университет със сребърен приз от Герценовския форум „Моята инициатива в образованието“ в Санкт Петербург

21/05/2019

Проектът на Студентския съвет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ – „Свободни библиотеки – къщички за книги“ получи сребърния приз в 14-то издание на Херценовския студентски форум „Моята инициатива в образованието“, който започна преди дни в Руския държавен педагогически университет „А. И. Херцен“ в Санкт-Петербург. Утре – 22 май, студентите-победители във форума пристигат във Варненския свободен университет, където форумът продължава и ще бъдат представени нови образователни инициативи.

Виж повече

Проф. д-р Георги Близнашки защитава „доктор на науките“ с труда си „Общо учение за конституцията” във Варненския свободен университет

20/05/2019

Научно жури, за присъждане на степен „доктор на науките“ на проф. д-р Георги Близнашки, ще се проведе на 22 май от 10.00 ч. във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. На него ще бъде представен дисертационният труд на проф. Близнашки – „Общо учение за конституцията”. Проф. Близнашки ще е първият български доктор на науките в областта на конституционното право.

Виж повече

Топ предприемачът Лари Бийл се срещна със студенти и с бизнеса

18/05/2019

​Световноизвестният финансов съветник и инвестиционен мениджър Лари Бийл гостува днес на дипломирането на бакалаврите и магистрите от факултет "Международна икономика и администрация" на Варненския свободен университет. По време на тържествената церемония, той връчи дипломите на петимата пълни отличници на випуска. По-късно се проведе и срещата на Лари Бийл с водещи фирми от Варна и региона по темата "Менторството - малка инвестиция, голяма възвръщаемост".

Виж повече

Достойно предстанвяне на отбора на ВСУ по наказателно право в националното състезание

18/05/2019

Второто национално състезание за решаване на наказателноправни казуси се проведе в София през уикенда. Нашият университе бе достойно представен от студентите по право: Стефан Даскалов - капитан и Виктория Тодорова от IV курс, Йордан Маринов - V курс, Лина Йорданова, Даниела Тодорова и Сибел Хюсеин от III курс. Треньори на отбора са съдия Иваничка Славкова - зам.-председател на Варненския окръжен съд, Светла Даскалова, Светослава Колева-Ангелова и Марин Атанасов - съдии в окръжния съд.

Виж повече