гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

Информационен ден "Еразъм+" във Варненския свободен университет

15/04/2019

При голям интерес от страна на студентите от Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ се проведе информационен ден за представяне на възможностите за студентска мобилност по програма "Еразъм+" за академичната 2019/2020 година. Краен срок за кандидатстване за участие в студентска мобилност с цел обучение за I и II семестър на учебната 2019/2020: 25 април 2019 г.

Виж повече

Започна обучението на директори на детски градини и училища по STE(A)M

12/04/2019

Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ започна обучение на над 100 директори на образователни институции от Варна по темата „STE(А)M – Стратегии, политики, методики и практики“. В събитието участват директори на 36 основни и 12 средни училища, 51 детски градини и пет Центъра за личностно развитие. Партньор на обучението е Община Варна. Обучението бе открито от Лилия Христова - директор на дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" и от проф. д-р Теодора Бакърджиева - pам.-ректор по международна дейност, проекти и технологично развитие на ВСУ "Черноризец Храбър".

Виж повече

„Masterclass Work 4.0“

11/04/2019

„Masterclass Work 4.0“ се проведе във Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ днес. В срещата участваха зам.-министърът на образованието и науката Петър Николов, зам.-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова, президентът на КНСБ Пламен Димитров, кметът на Варна Иван Портних, начаникът на Регионалното управление на образованието във Варна – Венцеслава Генова, представители на местната власт, на неправителствени организации, работодатели, преподаватели, студенти.

Виж повече

ВСУ „Черноризец Храбър“ представя развитието на проекта „Алианс 4.0“

10/04/2019

„Masterclass Work 4.0“ ще се проведе на 11 април от 10.00 ч. в Учебно-спортния комплекс на ВСУ „Черноризец Храбър“. В срещата ще участват зам.-министърът на образованието и науката Петър Николов, президентът на КНСБ Пламен Димитров, представители на местната власт, на неправителствени организации, работодатели, преподаватели, студенти.

Виж повече

Тържествена промоция за връчване на дипломите за висше образование

08/04/2019

Тържествена промоция за връчване на дипломите за висше образование на абсолвентите от есенната сесия 2018 на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", ще се състои, както следва:

Виж повече

Борис Георгиев - възпитаник на Варненски свободен университет "Черноризец Храбър", стана "Учител - будител"

08/04/2019

Борис учи две бакалавърски програми - Информатика и компютърни науки at ВСУ "Черноризец Храбър" vfu.bg/cs и "Международен бизнес мениджмънт". От две години преподава на деца от 1 до 12 клас в СОУ "Любен Каравелов" гр. Варна. За титлата "Учител - будител" на образователната платформа Училища.бг, той бе номиниран от доц. д-р Галина Момчева - ръководител катедра „Информатика и икономика“ към ВСУ „Черноризец Храбър“ и свои колеги от училище, а по-късно към номинацията се присъединиха и родителите на учениците му.

Виж повече

Информационен ден по програма "Еразъм+"

04/04/2019

На 10 април 2019 г. (сряда) от 13:00 ч. в зала УСК-3 ще се проведе информационен ден за представяне на възможностите за студентска мобилност по програма "Еразъм+" за академичната 2019/2020 година. Програма „Еразъм+“ е най-новата инициатива на Европейския съюз, която ще предостави възможност на студентите от ВСУ „Черноризец Храбър“ да осъществят период на обучение в европейски университети-партньори без заплащане на академични такси, а също така и период на практика в европейски фирми, организации и институции. ВСУ гарантира академично признаване на периода на обучение в чужбина и предоставяне на финансиране (Еразъм грант), с който всеки студент да подпомогне периода си на мобилност.

Виж повече

ВСУ „Черноризец Храбър“ обучава директори на училища и детски градини за прилагане на STE(А)M

03/04/2019

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ ще обучи над 100 директори на образователни институции от Варна по темата „STE(А)M – Стратегии, политики, методики и практики“. Събитието ще се проведе на 11 и 12 април от 9.00 ч. в „Естрея Резиденс“ в курорта „Св. Св. Константин и Елена“. В него ще участват директори на 36 основни и 12 средни училища, 51 детски градини и пет Центъра за личностно развитие. Партньор на обучението е Община Варна.

Виж повече

Руски магистрант избра за стажа си Варненския свободен университет

01/04/2019

Още един проект в полза на студентите, изучаващи чужд език във ВСУ "Черноризец Храбър", се реализира успешно, благодарение на сътрудничеството на Варненски свообден университет и Федералната агенция «Россътрудничество». Московчаннинът Сергей Андреевич Савин, който е магистрант в Московския държавен педагогически университет, е на стаж във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

Виж повече