България, 9007, Варна, к.к. Чайка
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

Във Варненския свободен университет се провежда десетото юбилейно издание на най-популярния форум за млади русисти в Европа

09/08/2018

Х Международна квалификационна школа „Съвременни педагогически технологии в обучението по руски език като чужд“ ще се проведе от 13 до 17 август 2018 година във Варненския свободен университет. Тя е организирана от университетския Руски център с подкрепата на Фонд „Русский мир“.

Виж повече

ВАРНЕНСКИЯТ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В ТАЗГОДИШНОТО ИЗДАНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ МЛАДЕЖКИ ФЕСТИВАЛ FUNCITY+

07/08/2018

Международният младежки фестивал FUNCITY+ предоставя възможност за идентифициране и дългосрочно развитие на талантите на младите хора у нас и в Европа

Виж повече

Обучение по предприемачество във ВСУ по модела на Университета "Станфорд", САЩ

01/08/2018

В рамките на партньорството между ВСУ и БЕК - Български център по предприемачество стартира обучението на студенти и преподаватели в Stanford Design School, Калифорния.

Виж повече

Дни на технологиите и иновациите откри Варненският свободен университет

26/07/2018

Дните на технологиите и иновациите бяха официално открити на 25 юли в Младежкия дом във Варна с пъстра плетеница от хора и ръченици, за да се подчертае връзката и приемствеността между съвременните технологии и българските традиции.

Виж повече

Варненският свободен университет организира Дни на технологиите и иновациите

25/07/2018

Дните на технологиите и иновациите ще представят серия от иновативни бакалавърски и магистърски програми в областта на предприемачеството, кръговата икономика, цифровите технологии, дигиталния маркетинг и киберсигурността, уникалния продукт, наречен „Виж бъдещето през нашите очи“, създаден в партньорство с компанията Love 2 Design, както и различни технологии, използвани в образователния процес.

Виж повече

Проф. д.ик.н Анна Недялкова, президент на Варненския свободен университет в предаването Посоко.eu

17/07/2018

Пълното интервю с президента на Варненския свободен университет, можете да видите тук:

Виж повече

Корейски послания за академично партньорство

16/07/2018

При гостуването си в телевизия СВS, трета по своята аудитория в Република Корея, а също и в регионалната обществена телевизия KBS в град Бусан, вторият по големина град в страната,доц. Георги Калагларски разказа за Варненския свободен университет, престави конкретни магистърски и докторански програми.

Виж повече

За подготовката на кадри за бъдещето на бизнеса Варненският свободен университет предлага иновативния проект „Дигитално образование за икономически растеж и социално приобщаване“.

12/07/2018

Проектът „Дигитално образование за икономически растеж и социално приобщаване“ беше представен на пресконференция днес в Арт-салона на „Радио Варна“ от президента на Варненския свободен университет проф. д.ик.н Анна Недялкова.

Виж повече

Варненският свободен университет бе удостоен с почетен плакет на Института по океанология към БАН

05/07/2018

Почетен плакет за дългогодишно партньорство в изследванията на Черно море получи Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“.

Виж повече