гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84

Новини

Занятията и изпитите във ВСУ "Черноризец Храбър" в периода 6 - 11 март са препланирани

06/03/2020

На основание заповед № РД-01-114/05.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването, издадена във връзка с регистрирания епидемичен подем на заболявания от грип и остри епидемични заболявания, Президентът на Варненския свободен университет доц. д-р Красимир Недялков издаде заповед за преместване на началото на летния семестър на учебната 2019 / 2020 г. от 09 на 12 март 2020 г. Вижте още ►

Виж повече

Огромен интерес към представянето на книгата "Как да изследваме градския живот"

06/03/2020

Повече от 150 гости проследиха с интерес публичната лекция на проф. Ян Геел и неговите виждания за изследването на градския живот. "Най-ценният урок, който студентите ни научиха от проф. Геел, бе как да общуват със средата, кое да приемат и обичат в своя град, с кое да не се примиряват", каза в приветствието си президентът на Варненския свободен университет доц. д-р Красимир Недялков.

Виж повече

Проф. арх. Ян Геел: "Време е хората да се забавляват в градовете, а не автомобилите"

05/03/2020

„Струва ми се впечатляващо, че качеството на градското местообитание на „homo sapiens“ е толкова слабо проучено в сравнение с местообитанията на горили, китове и панда мечки в Китай... но не знаем почти нищо за местообитанието на човека в градската среда. Безкрайният брой зелени сгради не прави устойчив град.“, коментира световноизвестният урбанист.

Виж повече

КАТЕДРА „СИГУРНОСТ И БЕЗОПАСНОСТ“ ОРГАНИЗИРА СТАЖ ЗА СТУДЕНТИ ОТ ПН „НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ“

05/03/2020

В АМВР - ЦЕНТЪРА ЗА СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ И ПРОФЕСИОНАЛНА ПОДГОТОВКА – ВАРНА, в периода: 30 март – 3 април 2020 г. 11 май – 15 май 2020 г.

Виж повече

По покана на ВСУ "Черноризец Храбър" световноизвестният архитект Ян Геел ще представи новата си книга във Варна

04/03/2020

„Целта на книгата ми е да даде възможност на професионалистите и на гражданите да предприемат действия за превръщането на градовете в по-приятелски за хората. Пожелавам на всички градове в България късмет в постигането на тази цел“, сподели в ексклузивно интервю проф. арх. Геел. Авторът ще представи „библията в урбанистиката“ на 5 март 2020 г., от 17,30 ч. в Хотел-галерия „Графит“ във Варна. По-рано през деня той ще разгледа пешеходната зона на Варна и ще се срещне с медиите.

Виж повече

Студенти и преподаватели от Варненския свободен университет положиха венец на Шипка - Паметника на българската свобода

03/03/2020

На националния празник - 3 март, студенти и преподаватели от Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" положиха венец на Шипка - легендарния паметник – символ на българската свобода, и почетоха паметта на хилядите загинали руски войни и български опълченци, дали живота си в Руско-Турската освободителна война от 1877 – 1878 г.

Виж повече

Проф. арх. Ян ГЕЕЛ: Смятам Варненския свободен университет за моя университет!

02/03/2020

В навечерието на представянето на книгата "Как да изследваме градския живот" от нейния автор - световноизвестния датски архитект и урбанист проф. Ян Геел във Варна, му зададохме няколко въпроса. Проф. Ян Геел с удоволствие отговори на тях. Авторът ще представи новата си книга и ще изнесе публична лекция, посветена на изследването на градския живот и на градовете за хората във Варна, на 5 март 2020 г., от 17,30 ч., в Хотел-галерия "Графит". ВХОДЪТ Е СВОБОДЕН!

Виж повече

Център за женско предприемачество ще работи във Варненския свободен университет

24/02/2020

Център за женско предприемачество ще бъде открит във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ на 26 февруари 2020 г. Целта на центъра е да обучава и подпомага млади жени (до 34 години) от България и съседни държави в стартирането и развитието на собствен бизнес. Той се създава по проект WOMEN IN BUSINESS „Насърчаване на предприемачеството сред младите жени в Дунавския регион”, съфинансиран по програма INTERREG Danube Transnational. Учебните програми и онлайн платформата за провеждане на обучението на Центъра за женско предприемачество ще бъдат представени на пресконференция на 26 февруари 2020 г., от 10,30 ч. в зала 3 на Учебно-спортния комплекс на университета.

Виж повече

Варненският свободен университет представя възможности за образование в Разград

24/02/2020

Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" участва в започналалата днес "Кандидатстудентска борса 2020", която се провежда в Разград. През първия ден бъдещите студенти проявиха специален интерес към специалностите на Варненския свободен университет "Архитектура", "Строителство на сгради и съоръжения", "Психология", "Графичен дизайн", "Право", "Киберсигурност", "Менижджмънт в спорта" и др. Семействата на кандидат-студентите се запознаха с условията и възможностите за настаняване в общежитието на университета.

Виж повече