гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

ВСУ "Черноризец Храбър" участва в Европейската седмица на клъстерите

16/04/2019

Иновации в строителството и машиностроенето ще бъдат представени по време на международна среща-дискусия „Съвременно инженерство – иновативно индустриално строителство и машиностроене“, организира Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“, в партньорство с Европейския индустриален клъстер. Срещата се ще се проведе на 19 април 2019 г. от 10.00 часа в Руския център на университета и е част от Европейската седмица на сътрудничество между клъстерите (European Cluster Collaboration Weeks).

Виж повече

Огромен интерес към обучението по STE(A)M на директори на училища и детски градини

15/04/2019

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ проведe обучение на над 100 директори на образователни институции от Варна по темата „STE(А)M – Стратегии, политики, методики и практики“. Събитието е в курорта „Св. Св. Константин и Елена“. В него участваха директори на 36 основни и 12 средни училища, 51 детски градини и пет Центъра за личностно развитие. Партньор на обучението е Община Варна.

Виж повече

Ден на кариерата'2019

15/04/2019

На 18 април 2019 г. Кариерният център и Студентският съвет на Варненски свободен университет „Черноризец Храбър” организират изложение „Ден на кариерата 2019”. Проявата, която се реализира в университета вече над 10 години, е със съдействието на Община Варна, Дирекция „Образование и младежки дейности“ и в партньорство с JobTiger.

Виж повече

Информационен ден "Еразъм+" във Варненския свободен университет

15/04/2019

При голям интерес от страна на студентите от Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ се проведе информационен ден за представяне на възможностите за студентска мобилност по програма "Еразъм+" за академичната 2019/2020 година. Краен срок за кандидатстване за участие в студентска мобилност с цел обучение за I и II семестър на учебната 2019/2020: 25 април 2019 г.

Виж повече

Започна обучението на директори на детски градини и училища по STE(A)M

12/04/2019

Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ започна обучение на над 100 директори на образователни институции от Варна по темата „STE(А)M – Стратегии, политики, методики и практики“. В събитието участват директори на 36 основни и 12 средни училища, 51 детски градини и пет Центъра за личностно развитие. Партньор на обучението е Община Варна. Обучението бе открито от Лилия Христова - директор на дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" и от проф. д-р Теодора Бакърджиева - pам.-ректор по международна дейност, проекти и технологично развитие на ВСУ "Черноризец Храбър".

Виж повече

„Masterclass Work 4.0“

11/04/2019

„Masterclass Work 4.0“ се проведе във Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ днес. В срещата участваха зам.-министърът на образованието и науката Петър Николов, зам.-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова, президентът на КНСБ Пламен Димитров, кметът на Варна Иван Портних, начаникът на Регионалното управление на образованието във Варна – Венцеслава Генова, представители на местната власт, на неправителствени организации, работодатели, преподаватели, студенти.

Виж повече

ВСУ „Черноризец Храбър“ представя развитието на проекта „Алианс 4.0“

10/04/2019

„Masterclass Work 4.0“ ще се проведе на 11 април от 10.00 ч. в Учебно-спортния комплекс на ВСУ „Черноризец Храбър“. В срещата ще участват зам.-министърът на образованието и науката Петър Николов, президентът на КНСБ Пламен Димитров, представители на местната власт, на неправителствени организации, работодатели, преподаватели, студенти.

Виж повече

Тържествена промоция за връчване на дипломите за висше образование

08/04/2019

Тържествена промоция за връчване на дипломите за висше образование на абсолвентите от есенната сесия 2018 на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", ще се състои, както следва:

Виж повече

Борис Георгиев - възпитаник на Варненски свободен университет "Черноризец Храбър", стана "Учител - будител"

08/04/2019

Борис учи две бакалавърски програми - Информатика и компютърни науки at ВСУ "Черноризец Храбър" vfu.bg/cs и "Международен бизнес мениджмънт". От две години преподава на деца от 1 до 12 клас в СОУ "Любен Каравелов" гр. Варна. За титлата "Учител - будител" на образователната платформа Училища.бг, той бе номиниран от доц. д-р Галина Момчева - ръководител катедра „Информатика и икономика“ към ВСУ „Черноризец Храбър“ и свои колеги от училище, а по-късно към номинацията се присъединиха и родителите на учениците му.

Виж повече