гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

Магистри на ВСУ по международно право и сигурност изследват древните укрепителни съоръжения в Солница - Провадия

26/09/2019

Студенти от Украйна, които учат в магистърска програма „Международно право и сигурност“ на Юридическия факултет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ посетиха древната Солница-Провадия. „Магистрантите бяха силно впечатлени от съоръженията за охрана на халколитния солодобивен градски център край Провадия, датиран от над 4000 години пр. Хр.

Виж повече

ВСУ "Черноризец Храбър" открива учебната година на 1 октомври

24/09/2019

Заповядайте на церемонията по откриване на новата академична 2019/2020 година - 1 октомври (вторник) 2019 г. от 10:00 ч. в Източния парк на университета. На тържеството са поканени всички студенти и преподаватели, бивши възпитаници, партньори, гости и приятели на Варненския свободен университет.

Виж повече

ВСУ "Черноризец Храбър" участва на Международния технически панаир "Инфотех" в Пловдив

23/09/2019

От 23 до 25 септември 2019 г. катедрата "Информатика и компютърни науки" на Варненския свободен университет ще участва в Международния технически панаир "Инфотех" в Пловдив. На щанда ни в Пловдивския панар може да се срещнете лично с ръководителя на катедрата - доц. д-р Галина Момчева, както и с доц. д-р Веселина Спасова.

Виж повече

Концепция „Пъзел“ за социализация на Варненския некропол стана фаворит на журито

21/09/2019

Концепцията „Пъзел“, представена от екип в състав: арх. Лъчезар Костов, арх. Ина Шекерова и арх. Искра Василева – студенти в магистърската програма „Опазване на културното наследство“ на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, бе определена като най-добра от трите предложени идеи за социализация на Варненския некропол I. Днес младите архитекти представиха концепциите си пред 7-членно жури от изявени експерти в областта на опазването на културното наследство

Виж повече

Студенти от ВСУ „Черноризец Храбър“ предстои да заминат за BI Norwegian Business School

20/09/2019

Студенти от първия випуск на специалност „Международен бизнес“, които завършват трети курс през учебната 2019 / 2020 г., ще продължат образованието си в BI Norwegian Business School – един от най-престижните университети в Норвегия и Европейския съюз, с който ВСУ „Черноризец Храбър“ има партньорски отношения. Те ще бъдат първите, които през следващата година ще заминат за Осло и при успешно представяне на изпитите, ще получат дипломи и от двата университета.

Виж повече

Седемчленно жури оценява концепциите за социализация на Варненския некропол

20/09/2019

Може ли приключението да завладее терена, където преди 47 години бе открито най-старото обработено злато в света? Възможно ли мястото е да е пъзел? Или модерен парк в близост до брега на Варненското езеро? Отговори на тези въпроси ще получим утре по време на публичната защита на концепциите за социализация на Варненския некропол I, които ще бъдат представени от три отбора от млади архитекти, участници в магистърската програма „Опазване на културното наследство“ на Варненския свободен университет. Презентациите започват в 9.00 ч. на 21 септември в зала „Одесос“ на Регионалния исторически музей във Варна. Заповядайте!

Виж повече

Започна работата по създаването на концепции за социализация на Варненския некропол

18/09/2019

В събота - 21 септември, от 9.00 ч. в зала "Одесос" на Регионалния исторически музей във Варна, младите архитекти от магистърската програма "Опазване на културното наследство" на Варненския свободен университет, ще представят пред обществеността своите концепции за социализация на обекта.

Виж повече

Магистри от ВСУ „Черноризец Храбър“ предлагат концепции за социализация на Варненския некропол I

17/09/2019

Концепции за социализация на Варненския некропол, в който бе открито най-старото обработено злато в света, ще предложат архитекти, специализиращи в магистърската програма „Опазване на културното наследство“ на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ по време на започващия утре уъркшоп. Ментор на магистрите ще е световноизвестният специалист и професор по опазване на културното наследство Нора Ломбардини от италианския университет „Politecnico di Milano“ (POLIMI)

Виж повече

ВСУ "Черноризец Храбър" посрещна представители на 27 чужди университета

17/09/2019

Варненският свободен университет посрещна 68 участници от 27 университета от Грузия, Украйна, Словения и Хърватия, които участват в IV Международен научен форум „Иновации в науката – предизвикателствата на нашето време“. Събитието е организирано от Черниговския национален технологичен университет в Украйна, ВСУ „Черноризец Храбър“ и Украинския център за стратегически инициативи и прогресивно развитие.

Виж повече