гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

Празничен концерт "ВОКАЛНАТА МУЗИКА В ТВОРЧЕСТВОТО НА ПАНЧО ВЛАДИГЕРОВ"

17/05/2019

Празничен концерт "ВОКАЛНАТА МУЗИКА В ТВОРЧЕСТВОТО НА ПАНЧО ВЛАДИГЕРОВ"

Виж повече

III МЕЖДУНАРОДЕН МЛАДЕЖКИ ФОРУМ "МОЯТА ИНИЦИАТИВА В ОБРАЗОВАНИЕТО" 21-25 май 2019

17/05/2019

III МЕЖДУНАРОДЕН МЛАДЕЖКИ ФОРУМ "МОЯТА ИНИЦИАТИВА В ОБРАЗОВАНИЕТО" 21-25 май 2019

Виж повече

Предприемачът от САЩ Майкъл Марвин пред „Труд“: Имате блестящи млади хора, насърчавайте ги!

15/05/2019

Интервю с Майкъл Марвин, предприемач, създател на Tech Valley в САЩ, лектор и ментор на магистърска програма Предприемачество във Варненския Свободен Университет "Черноризец Храбър"

Виж повече

Медии и изкуствен интелект - взаимодействие и многообразие

13/05/2019

Кръгла маса на тема "Медии и изкуствен интелект - взаимодействие и многообразие" ще се проведе на 8 юни, събота, 2019 година, в Руския център на Варненски свободен университет.

Виж повече

IX Международна научна конференция за архитектура и строителство ArCivE’ 2019 стартира на 31 май

13/05/2019

IX Международна научна конференция за архитектура и строителство ArCivE’ 2019 ще се проведе от 31 май до 2 юни във Варненския свободен университет. Събитието се провежда под патронажа на президента на ВСУ „Черноризец Храбър“ доц. д-р Красимир Недялков. За участие в конференцията вече са регистрирани 110 български участници и 20 чуждестранни лектори.

Виж повече

Главният архитект: Студентите по архитектура на ВСУ ще се грижат за културното наследство - сърцато и с амбиция

11/05/2019

„Студентите, които излизат от архитектурния факултет на Варненския свободен университет ясно показват, че имат амбиция и сърце – да се погрижат за културното наследството на страната ни. Щастлив съм от качеството на подготовката им, от тяхната сърцатост при разработване на проектите, от задълбочения анализ и използването на съвременни, модерни решения, съгласно последните тенденции в архитектурата“, каза главният архитект на Варна Виктор Бузев, който беше част от държавната изпитна комисия, оценяваща дипломните проекти на студентите от магистърската програма „Опазване на културното наследство“ на ВСУ „Черноризец Храбър“.

Виж повече

Лари Бийл и Майкъл Марвин с лекции във Варненския свободен университет

10/05/2019

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ посреща водещи американски лектори, които са и ментори на студентите от магистърската програма „Предприемачество“. В университета пристигат Лари Бийл – създател на магистърската програма, финансов съветник и инвестиционен мениджър, и Майкъл Марвин – водещ предприемач в IT-сектора и създател на Tech Valley. Двамата ще представят пред студентите темата „Управление на инвестиционния процес“ от 10 до 13 май.

Виж повече

Студенти на ВСУ посетиха Затвора-Варна

10/05/2019

Студенти от специалностите “Право”, "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред" и "Защита на националната сигурност" на Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" посетиха с учебна цел Затвора-Варна, след приключване на лекционните курсове по “Наказателно право - обща част” и “Криминология”.

Виж повече

Студент по право на ВСУ бе отличен със стипендия

09/05/2019

Павлин Василев - студент по право във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ е един от тримата студенти, отличени със стипендия от Обществения дарителски фонд. Стипендията бе връчена на Павлин от председателя на Варненския районен съд Ерна Якова на специална церемония в галерията на Радио-телевизионния център във Варна. Съдия Якова пожела на Павлин да завърши успешно своето следване и да бъде полезен в професията, която е избрал.

Виж повече