гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84

Новини

"Свободна България" - празничен концерт по случай 3 март

22/02/2020

⚠️КОНЦЕРТЪТ СЕ ОТМЕНЯ!⚠️ Във връзка със Заповед с препоръчителни мерки с цел намаляване на риска от заболяване с вирус COVID-19, издадена от Кмета на Община Варна, концертът "Свободна България" се ОТМЕНЯ!

Виж повече

ВСУ "Черноризец Храбър" участва в церемонията за Деня на защитника на Отечеството

20/02/2020

Ръководството на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" участва в церемонията по повод Деня на защитника на Отечеството (23 февруари), организирана от Генералното консулство на Руската федерация във Варна.

Виж повече

147 години от обесването на Апостола на свободата

19/02/2020

Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" почете днес паметта на Апостола на българската свобода - Васил Левски. Доц. д-р Красимир Недялков - президент на университета, положи цветя пред барелефа на Дякона в кв. "Левски". Пред паметника на Апостола в Морската градина президентът и ръководството на Студентския съвет на Варненския свободен университет поднесоха венец и почетоха с едноминутно мълчание паметта на Васил Левски.

Виж повече

Световноизвестният датски архитект и урбанист проф. арх. Ян Геел ще представи във Варна новата си книга

18/02/2020

Световноизвестният датски архитект и урбанист проф. арх. Ян Геел пристига във Варна, по покана на ВСУ "Черноризец Храбър", за да представи новата си книга „Как да изследваме градския живот“. Книгата се издава на български език от Варненския свободен университет. Представянето от автора ще е на 5 март 2020 г. от 17,30 ч. в Хотел-галерия „Графит“ в морската столица. Заповядайте!

Виж повече

​13 възпитаници на специалност „Право“ на Варненския свободен университет станаха стажанти в Окръжния съд

12/02/2020

13 възпитаници на специалност „Право“ на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ избраха Окръжен съд – Варна, за да започнат задължителния си стаж. На официална церемония те подписаха актове си по встъпване, като председателят на съда - съдия Марин Маринов лично им връчи стажантските книжки. Сред стажант-юристите са отличници на випуска и членове на отборите по право на ВСУ „Черноризец Храбър“.

Виж повече

Отбелязваме международния ден за безопасен интернет

11/02/2020

На 11 февруари отбелязваме международния Ден за безопасен интернет. Целта на инициативата е да повиши сигурността и отговорността при употребата на новите технологии и особено сред децата и младежите.

Виж повече

Положиха цветя пред паметниците на Граф Игнатиев и Александър Рачински

11/02/2020

Варненският свободен университет почете Деня на дипломатическия работник. От името на университета и Руския център цветя пред паметниците на Граф Игнатиев и първия руски дипломат Александър Рачински поднесоха проф. д-р Галина Шамонина - главен секретар на университета и ръководител на Руския център и експерти.

Виж повече

Студенти проведоха практическо обучение в Пречиствателната станция за отпадъчни води в Смолян

05/02/2020

Студенти от специалност „Строителство на сгради и съоръжения“, с профил „Водоснабдяване и канализация“, които учат във Филиала на Варненския свободен университет в Смолян, проведоха практическо обучение в ПСОВ в Смолян. Обучението ръководиха доц. Александър Киров и инж. Стилиян Казалиев – ръководител на направление „Пречиствателна станция за природни води“ и „Пречиствателна станция за отпадни води“ към ВиК в града.

Виж повече

Черноморска академия за сигурност и Центърът за иновации и киберсигурност на Израел подписаха споразумение за стратегическо партньорство

05/02/2020

Предвиждат се редица проекти в областта на киберсигурността - както в образованието, така и в обучението и повишаването на квалификацията на държавните служители в силовите структури на България. „С израелските ни партньори се договорихме да реализираме няколко проекта в България съвсем скоро, един от които ще бъде без аналог на Балканския регион”, коментира Владимир Бронфенбренер – генерален секретар на Черноморската академия за сигурност.

Виж повече