гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

ВСУ провежда следдипломна квалификация, съчетаваща психологичното и правното познание

08/05/2019

Институтът за психологично консултиране и катедра „Психология“ на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ проведоха първия в страната обучителен модул, който съчетава психологичното и правното познание. В следдипломната квалификация „Психосоциална оценка при рисково и дивиантно поведение“ участваха 22 специалисти, голяма част от които са експерти към съдилищата в България или работят в центровете за защита от насилие и за работа с деца. Основните теми в квалификационния модул бяха свързани с работата с жертви на домашното насилие и на насилие, основано на пола.

Виж повече

Отбори на ВСУ ще участват в Националната студентска универсиада

07/05/2019

Отбори и състезатели на Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" ще участват в стартиращата днес Национална студентска универсиада. Университетското спортно събитие на годината е организирано от Асоциация за университетски спорт "Академик" в партньорство с шестте висши училища във Варна. То се реализира с подкрепата на Община Варна, като част от програмата на титлата "Варна - Европейски град на спорта 2019".

Виж повече

Руският център организира мероприятия, по повод 9 май - Денят на Победата

07/05/2019

Руският център организира мероприятия, по повод 9 май - Денят на Победата

Виж повече

Студенти на ВСУ са доброволци на Европейското първенство по футбол за девойки

03/05/2019

Студенти-доброволци на Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" ще подпомагат дейността на екипа на Български Футболен Съюз по време на финалния кръг на Европейското първенство по футбол за девойки до 17-годишна възраст - UEFA EURO 2019 - Women U17, на което България е домакин. ​Варненският свободен университет обедини усилия със спортни федерации и клубове в страната, сред които и Българският футболен съюз, и стартира записването в бакалавърската и магистърската програма „Мениджмънт на спорта“, в дистанционна форма на обучение.

Виж повече

Проф. Петър Ангелов с награда за цялостно творчество "Златна муза"

30/04/2019

​Проф. Петър Ангелов - директор и художествен ръководител на Академичния танцов театър на Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“, бе отличен с наградата "Златна муза" - за цялостно творчество от Асоциацията на хореографите в България. Проф. Ангелов получи отличието от министъра на туризма Николина Ангелкова по време на целемония, която се проведе в София в Международния ден на танца. По регламент, наградата за цялостно творчество се присъжда с единодушно решение на Асоциация на хореографите в България.

Виж повече

Млади програмисти, учители и родители се състезават в Международния ден на Scratch – 12 май

25/04/2019

Международният Ден на Scratch ще се проведе във Варна на 12 май, от 10.00 ч. в Юнашкия салон. Събитието е организирано от Община Варна, в партньорство с Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Очаква се в Деня на Scratch да се включат над 150 варненски ученици, учители и родители, които ще демонстрират знания, умения и компетентности по програмиране и STEM-проекти.

Виж повече

Сребърен медал за отборът на ВСУ по гражданско право в национално междууниверситетско състезание

24/04/2019

Отборът по гражданско право на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ все среброто на Деветото междууниверситетско състезание за решаване на казуси по гражданско и търговско право, което се проведе през уикенда в Бургас.

Виж повече

26 фирми от строителния бранш и машиностроенето обсъждаха връзката "наука - бизнес"

24/04/2019

26 фирми от строителния бранш и машиностроенето присъстваха на международна среща-дискусия „Съвременно инженерство – иновативно индустриално строителство и машиностроене“, организира Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“, в партньорство с Европейския индустриален клъстер. Срещата е част от Европейската седмица на сътрудничество между клъстерите (European Cluster Collaboration Weeks).

Виж повече

Община Варна отличи студенти на ВСУ "Черноризец Храбър"

23/04/2019

Община Варна отличи студенти от Варненски свободен университет за активното им участие в информационна кампания в пенсионерските клубове срещу телефонните измами. Зам.-кметът Тодор Иванов връчи грамоти на Михаела Милчева, Александра Василева, Едже Емилова, Доротея Николаева, Сали Любенов, Кирил Христосков и Александър Иванов, от специалностите "Защита на националната сигурност", "Психология" и "Архитектура".

Виж повече