България, 9007, Варна, к.к. Чайка
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

Община Каспичан се включва в партньорската мрежа на магистърската програма „Кръгова икономика“

05/09/2018

В писмо до президента на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ проф. д.ик.н. Анна Недялкова кметът на община Каспичан Милена Недева подчертава важността на темата „Кръгова икономика“ и информира академичното ръководство на университета за проявения интерес към обучение в магистърската програма на експерта по околна среда в общинската администрация.

Виж повече

В резултат на нарасналия интерес и обществена подкрепа, срокът за записване в магистърската програма „Кръгова икономика“ се удължава до 15 септември 2018 г.

29/08/2018

Форумът „Кръговата икономика – приоритет на следващия програмен период на ЕС“ постави началото на единствената в България магистърска програма „Кръгова икономика“. Събитието се организира от Варненския свободен университет съвместно с Областния управител на Варненска област г-н Стоян Пасев. Сред специалните гости бяха г-н Джордж Кремлис, Почетен директор на Генерална дирекция „Околна среда“ на Европейската комисия, под чийто патронаж се реализира магистърската програма „Кръгова икономика“, г-жа Атанаска Николова, зам.-министър на околната среда и водите, г-н Яанченг Мао, началник отдел "Образование"...

Виж повече

Форум по проблемите на кръговата икономика ще се проведе на 24 август във Варненския свободен университет

23/08/2018

Форумът „Кръговата икономика – приоритет на следващия програмен период на ЕС“ се организира от Варненския свободен университет съвместно с Областния управител на Варненска област г-н Стоян Пасев. Сред специалните гости на събитието са г-н Джордж Кремлис, Почетен директор на Генерална дирекция „Околна среда“ на Европейската комисия, под чийто патронаж се реализира магистърската програма „Кръгова икономика“, г-жа Атанаска Николова, зам.-министър на околната среда и водите, г-н Яанченг Мао, началн

Виж повече

Съвременни педагогически технологии изучаваха във ВСУ студенти от 14 европейски университети

22/08/2018

Юбилейната Х Международна квалификационна школа „Съвременни педагогически технологии в обучението по руски език като чужд“ бе тържествено открита от Президента на ВСУ ВСУ проф. д. эк. н. Анна Недялкова, която нарече Школата „устойчива образователна марка в обучението по руски език в Европа“. Школата има 564 випускници от 18 европейски и азиатски страни. През 2018 г. участниците в нея представят 14 европейски университета от 10 страни.

Виж повече

Във Варненския свободен университет се провежда десетото юбилейно издание на най-популярния форум за млади русисти в Европа

09/08/2018

Х Международна квалификационна школа „Съвременни педагогически технологии в обучението по руски език като чужд“ ще се проведе от 13 до 17 август 2018 година във Варненския свободен университет. Тя е организирана от университетския Руски център с подкрепата на Фонд „Русский мир“.

Виж повече

ВАРНЕНСКИЯТ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В ТАЗГОДИШНОТО ИЗДАНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ МЛАДЕЖКИ ФЕСТИВАЛ FUNCITY+

07/08/2018

Международният младежки фестивал FUNCITY+ предоставя възможност за идентифициране и дългосрочно развитие на талантите на младите хора у нас и в Европа

Виж повече

Обучение по предприемачество във ВСУ по модела на Университета "Станфорд", САЩ

01/08/2018

В рамките на партньорството между ВСУ и БЕК - Български център по предприемачество стартира обучението на студенти и преподаватели в Stanford Design School, Калифорния.

Виж повече

Дни на технологиите и иновациите откри Варненският свободен университет

26/07/2018

Дните на технологиите и иновациите бяха официално открити на 25 юли в Младежкия дом във Варна с пъстра плетеница от хора и ръченици, за да се подчертае връзката и приемствеността между съвременните технологии и българските традиции.

Виж повече

Варненският свободен университет организира Дни на технологиите и иновациите

25/07/2018

Дните на технологиите и иновациите ще представят серия от иновативни бакалавърски и магистърски програми в областта на предприемачеството, кръговата икономика, цифровите технологии, дигиталния маркетинг и киберсигурността, уникалния продукт, наречен „Виж бъдещето през нашите очи“, създаден в партньорство с компанията Love 2 Design, както и различни технологии, използвани в образователния процес.

Виж повече