гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

Информационен ден по програма "Еразъм+"

04/04/2019

На 10 април 2019 г. (сряда) от 13:00 ч. в зала УСК-3 ще се проведе информационен ден за представяне на възможностите за студентска мобилност по програма "Еразъм+" за академичната 2019/2020 година. Програма „Еразъм+“ е най-новата инициатива на Европейския съюз, която ще предостави възможност на студентите от ВСУ „Черноризец Храбър“ да осъществят период на обучение в европейски университети-партньори без заплащане на академични такси, а също така и период на практика в европейски фирми, организации и институции. ВСУ гарантира академично признаване на периода на обучение в чужбина и предоставяне на финансиране (Еразъм грант), с който всеки студент да подпомогне периода си на мобилност.

Виж повече

ВСУ „Черноризец Храбър“ обучава директори на училища и детски градини за прилагане на STE(А)M

03/04/2019

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ ще обучи над 100 директори на образователни институции от Варна по темата „STE(А)M – Стратегии, политики, методики и практики“. Събитието ще се проведе на 11 и 12 април от 9.00 ч. в „Естрея Резиденс“ в курорта „Св. Св. Константин и Елена“. В него ще участват директори на 36 основни и 12 средни училища, 51 детски градини и пет Центъра за личностно развитие. Партньор на обучението е Община Варна.

Виж повече

Руски магистрант избра за стажа си Варненския свободен университет

01/04/2019

Още един проект в полза на студентите, изучаващи чужд език във ВСУ "Черноризец Храбър", се реализира успешно, благодарение на сътрудничеството на Варненски свообден университет и Федералната агенция «Россътрудничество». Московчаннинът Сергей Андреевич Савин, който е магистрант в Московския държавен педагогически университет, е на стаж във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

Виж повече

Студентите на ВСУ „Черноризец Храбър“ с грамоти от МВР за кампанията срещу ало-измамниците

29/03/2019

Директорът на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи във Варна – главен комисар Даниел Пашов, отличи днес студентите от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ и благодари за ефективно проведената информационна кампания за ограничаване на телефонните измами сред възрастните хора. През последните седмици възпитаниците на Свободния университет посетиха 20 пенсионерски клуба в града и разговаряха с над 2500 възрастни хора, за да им обяснят как де се предпазват от телефонните измамници.

Виж повече

Международна група студенти на ВСУ "Черноризец Храбър" усвоява SEO в "411 Маркетинг"

28/03/2019

Студенти на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" започнаха своята подготовка по Дигитален маркетинг и SEO (оптимизация на търсещи машини) в тренинг центъра на 411 Marketing. Студентите са от САЩ, Русия, Украйна, България и Турция и се обучават по съвместна програма с две дипломи на ВСУ “Черноризец Храбър” и “Норвежко бизнес училище” в Осло. Бъдещите експерти изучават “Международен бизнес” и “Digital Economy”, като подготовката по дигитален маркетинг е в рамките на партньорство между "411 маркетинг" и Варенския свободен университет.

Виж повече

Филиал Смолян проведе практикум на магистърски програми „Данъчен и митнически контрол” и „Кръгова икономика“

25/03/2019

Студенти от магистърските програми „Данъчен и митнически контрол” и „Кръгова икономика“ от Филиала на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" в Смолян, проведоха през миналата седмица практикум за запознаване с дейността на митническата и данъчната администрация. Те придобиха ключови компетенции и „на терен“ използваха придобитите знания и умения.

Виж повече

3D-принтер и очила за виртуална реалност ще покаже ВСУ „Черноризец Храбър“ в Разград

25/03/2019

3D-принтер, очила за виртуална реалност, учебен софтуер за психодиагностика, модерна строителна апаратура и образователни похвати в обучението по криминалистика са само част от демонстрациите, които ще покаже Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ на Кандидатстудентската борса 2019 в Разград. Събитието е организирано от Регионалното управление на образованието в града и Община Разград, съвместно с Център за ученическо техническо и научно творчество и ще се проведе на 26 и 27 март в Общинския културен център.

Виж повече

Първата "Свободна библиотека" вече е в СУ "Любен Каравелов"

21/03/2019

​Днес студентите от Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" поставиха първата "Свободна библиотека" в СУ "Любен Каравелов" в кв. Аспарухово. Идеята за създаването на библиотеките е на Сали Светославов - студент в специалност "Защита на националната сигурност", която е реализирана със съдействието на Студентския съвет на ВСУ "Черноризец Храбър".

Виж повече

Студентският съвет на Варненския свободен университет избра нов председател

20/03/2019

Доротея Николаева – студентка в първи курс в специалност „Архитектура“, бе избрана за председател на Студентския съвет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ на общо делегатско събрание днес. Доротея е възпитаник на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ във Варна. Нейният мандат като председател на Студентския съвет е 2019 – 2021 г.

Виж повече