гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

Впечатляващи студентски проекти на дипломните защити на специалност "Архитектура" във ВСУ

28/10/2019

11 дипломанти на Архитектурния факултет на Варненския свободен университет представиха своите дипломни проекти пред 5-членно жури в състав: чл.-кор. проф.д.а.н. арх. Атанас Ковачев, проф.д-р арх. Александър Слаев, доц. д-р арх. Красимира Вачева, арх. Петър Диков - главен архитект на София в периода 2006 - 2016 г. и арх. Виктор Бузев - главен архитект на Варна. Два студентски проекта получиха отлични оценки.

Виж повече

Полски преподаватели гостуват във Варненския свободен университет по програма "Еразъм+"

25/10/2019

Серия лекции на тема "Управление на кризисни ситуации" представиха пред студенти от Варненският свободен университет полските преподаватели Радослав Харабин и Грегорз Уилк-Якубовски от Университета за социални науки в Лотс. Лекторите гостуват на катедрата "Администрация, управление и политически науки" на ВСУ "Черноризец Храбър" в рамките на входяща преподавателска мобилност по "Еразъм +".

Виж повече

Главният инспектор в кипърската пожарна команда обучава студенти от "Пожарна безопасност и защита на населението"

24/10/2019

​Андреас Христофи е главен инспектор в кипърската пожарна команда. Той е и директор на училището за подготовка на кадри в областта на противопожарната безопасност в Кипър и член на Института по противопожарна безопасност. Завършил е бакалавърска и магистърска степен по "Пожарна безопасност и защита на населението" във Варненски свободен университет "Черноризец Храбър", заедно с още девет кипърски пожарникари.

Виж повече

„Черноморската академия за сигурност“ стартира серия от лекции „Leaders Lecture Series“ във ВСУ

23/10/2019

През учебната 2019 / 2020 г. „Черноморската академия за сигурност“ стартира серия от лекции „Leaders Lecture Series“ във Варненския свободен университет. Те ще бъдат водени от световни експерти и лидери в областта на киберсигурността, националната сигурност и международните отношения.

Виж повече

ВСУ „Черноризец Храбър“ и Румелийският университет участваха в конференция „Съхраняване на традициите в храненето и фолклора на балканските народи"

23/10/2019

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ и партньорът му – Румелийският университет от Турция, участваха в 11-издание на Балканската скариада, която се проведе през уикенда в Стария град на Златоград. Тази година традиционното за Родопите събитие бе съпътствано от гурме конференция „Съхраняване на традициите в храненето и фолклора на балканските народи".

Виж повече

Счетоводители и одитори се обучават по чл. 4 от ЗМИП

16/10/2019

В заседателната зала на Юридическия факултет на Варненския свободен университет, започна обучението на група счетоводители и одитори по чл. 4 от Закона за мерките срещу изпиране на пари, съгласно нормативните изисквания и Правилника за прилагането му. Курсът се води от преподаватели на катедра „Правни науки“ във Варненския свободен университет - доц. д-р Валентин Недев – специалист по наказателно право, криминология и криминалистика, ас. Рая Христова – адвокат във Варненската адвокатска колегия и Орлин Минчев.

Виж повече

Счетоводители и одитори се обучават във ВСУ по Закона за мерките срещу изпиране на пари

14/10/2019

Юридическият факултет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” провежда поредно обучение на задължени лица по чл. 4 от Закона за мерките срещу изпиране на пари, съгласно нормативните изисквания и Правилника за прилагането му. Курсът ще се проведе на 16 октомври 2019 г. от 9,30 ч. в заседателната зала на Юридическия факултет. В него ще участват счетоводители и одитори.

Виж повече

Проектът "CityWalk" с участието на ВСУ "Черноризец Храбър" получи престижна награда в Брюксел

14/10/2019

Проектът "CityWalk", в който членове са Варненският свободен университет "Черноризец "Храбър" и Община Варна, спечели наградата на публиката (People’s Choice Award) на 12-то издание на конкурса "Regio Stars" - за иновативни проекти, финансирани от европейските кохезионни фондове. Проектът, който се състезава в категорията „Изгражданe на градове, устойчиви на климатичните промени“, може да промени средата, има добра устойчивост, а положителните практики могат да се пренесат и на други места. Той събра най-много точки сред гласувалите 254 000 европейци.

Виж повече

Магистърска програма на ВСУ „Черноризец Храбър“ ще подготвя психолози, които изследват фирмената среда

08/10/2019

Нова магистърска програма „Приложна психология“, насочена към организационната диагностика и организационното консултиране, разкрива Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ от тази учебна година. Програмата е насочена към бакалаври и магистри по психология, както и към завършилите други професионални направления.

Виж повече
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18