гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

Международна група студенти на ВСУ "Черноризец Храбър" усвоява SEO в "411 Маркетинг"

28/03/2019

Студенти на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" започнаха своята подготовка по Дигитален маркетинг и SEO (оптимизация на търсещи машини) в тренинг центъра на 411 Marketing. Студентите са от САЩ, Русия, Украйна, България и Турция и се обучават по съвместна програма с две дипломи на ВСУ “Черноризец Храбър” и “Норвежко бизнес училище” в Осло. Бъдещите експерти изучават “Международен бизнес” и “Digital Economy”, като подготовката по дигитален маркетинг е в рамките на партньорство между "411 маркетинг" и Варенския свободен университет.

Виж повече

Филиал Смолян проведе практикум на магистърски програми „Данъчен и митнически контрол” и „Кръгова икономика“

25/03/2019

Студенти от магистърските програми „Данъчен и митнически контрол” и „Кръгова икономика“ от Филиала на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" в Смолян, проведоха през миналата седмица практикум за запознаване с дейността на митническата и данъчната администрация. Те придобиха ключови компетенции и „на терен“ използваха придобитите знания и умения.

Виж повече

3D-принтер и очила за виртуална реалност ще покаже ВСУ „Черноризец Храбър“ в Разград

25/03/2019

3D-принтер, очила за виртуална реалност, учебен софтуер за психодиагностика, модерна строителна апаратура и образователни похвати в обучението по криминалистика са само част от демонстрациите, които ще покаже Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ на Кандидатстудентската борса 2019 в Разград. Събитието е организирано от Регионалното управление на образованието в града и Община Разград, съвместно с Център за ученическо техническо и научно творчество и ще се проведе на 26 и 27 март в Общинския културен център.

Виж повече

Първата "Свободна библиотека" вече е в СУ "Любен Каравелов"

21/03/2019

​Днес студентите от Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" поставиха първата "Свободна библиотека" в СУ "Любен Каравелов" в кв. Аспарухово. Идеята за създаването на библиотеките е на Сали Светославов - студент в специалност "Защита на националната сигурност", която е реализирана със съдействието на Студентския съвет на ВСУ "Черноризец Храбър".

Виж повече

Студентският съвет на Варненския свободен университет избра нов председател

20/03/2019

Доротея Николаева – студентка в първи курс в специалност „Архитектура“, бе избрана за председател на Студентския съвет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ на общо делегатско събрание днес. Доротея е възпитаник на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ във Варна. Нейният мандат като председател на Студентския съвет е 2019 – 2021 г.

Виж повече

Пролетна сертификатна сесия - за получаване на университетски сертификат по чужд език - 6 април 2019г.

18/03/2019

Виж повече

ВСУ „Черноризец Храбър“ ще стане академичен център за изследване на киберсигурността

16/03/2019

"Обявявам началото на инициативата на Варненския свободен университет - "Рицари срещу машините", каза пред журналисти днес президентът на ВСУ "Черноризец Храбър" доц. д-р Красимир Недялков. Това стана минути преди откриването на иновативните магистърски програми "Киберсигурност" и "Интелигенстни системи за сигурност", част от проекта „Черноморска академия за сигурност“. Образователният продукт се отличава с това, че ще подготви висококвалифицирани специалисти по киберсигурност, които могат да защитят интересите на държавата, на обществото, на бизнеса - със силата на правото, а не с правото на силата, коментира проф. д-р Петър Христов - ректор на университета.

Виж повече

"Щрихи от утрото" (14.03.2019) - Кибербойци ще произвежда Варна

15/03/2019

Разговор с проф. д-р Теодора Бакърджиева, преподавател в катедра "Информатика и икономика" и заместник-ректор на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" за новите магистърски специалности "Киберсигурност" и "Интелигентни системи за сигурност"

Виж повече

Кибер рицари ще обучава Варненският свободен университет

15/03/2019

Иновативни магистърски програми по киберсигурност започва Варненският свободен университет "Черноризец Храбър". Представянето на програмите, в резултат на които ще бъдат обучени и първите кибер бойци, както вече ги наричат във висшето училище ще бъде тази събота - на 16 март. Именно тогава ще бъде обявено и създаването на Черноморска агенция по сигурност, каза за Радио Варна ректорът проф. Петър Христов.

Виж повече