гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

20 отлични ученици ще учат със стипендии във ВСУ „Черноризец Храбър“

23 Май 2019В навечерието на 24 май – деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ обяви 20-те зрелостници, класирани като лауреати на стипендиантската си програма «Аз ще уча и ще успея в България» за учебната 2019/2020 г. Бъдещите студенти ще започнат обучението си в избрана от тях специалност, като програмата ще покрие 100 % от годишната такса за обучение в първи курс.

Отличените ученици са от елитните гимназии на Варна, Търговище, Враца, Добрич, Троян, Сливен, Казанлък, Велико Търново, Пловдив, Шумен и Монтана. Те бяха класирани от академично жури според представеното от тях есе на тема «Аз ще уча и ще успея в България», препоръките от ръководството на училището и грамоти, удостоверяващи постижения в областта на науката, изкуството или спорта. Всички кандидати са с отличен успех. Те избраха да учат в специалностите на ВСУ „Черноризец Храбър“: „Архитектура“, „Строителство на сгради и съоръжения“, „Право“, „Национална сигурност“, „Психология“, „Информатика и компютърни науки“, „Международен бизнес“, „Моден дизайн“ и „Дизайн“.

Стипендиантската програма на Варненския свободен университет има 11-годишна история. Тя предостави отличен старт в образованието на над 220 студенти на университета.

Удостоверенията за стипендия  на лауреатите ще бъдат връчени на официална церемония.