гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84

Новини

Студентка на Варненския свободен университет създаде рокля, която „говори“ за изкуство и дизайн

20/11/2019

Десислава Веселинова – четвъртокурсничка в специалност „Мода и мениджмънт в модата“ на Варненския свободен университет, създаде рокля, която разказва истории. В нея младата дизайнерка е вплела по неповторим начин послания от социалните мрежи и модата. Моделът – произведение на изкуството, бе представен на ревю по време на изложението за текстил и мода „TexTailor Expo“ в Пловдив и веднага се превърна в хит сред модните среди и може да стане част от визията за следващото издание на форума.

Виж повече

Член на Венецианската комисия е в попечителския съвет на Черноморската академия за сигурност

20/11/2019

Миленко Креча един от водещите специалисти по международно публично право, съдия ad hoc в Международен съд в Хага, съдия ad hoc в Европейския съд по правата на човека в Страсбург и член на Венецианската комисия. Обсъдено бе взаимното сътруднечество, а също така и предстоящо посещение на проф. Креча в България през 2020 г.

Виж повече

ПРОМОЦИЯ НА ФАКУЛТЕТ „МЕЖДУНАРОДНА ИКОНОМИКА И АДМИНИСТРАЦИЯ“ ВИПУСК 2019, пролетна ДЪРЖАВНА ИЗПИТНА СЕСИЯ 22 ноември 2019 г., 14:00 ч., в зала Аула максима

20/11/2019

227 са абсолвентите от бакалавърските и магистърските програми на Факултет „Международна икономика и администрация“, които успешно завършиха обучението си и ще получат своите дипломи на 22 ноември в зала Аула максима на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

Виж повече

Черноморската академия за сигурност с майсторски клас „Cybersecurity Framework Practitioner Training for Professionals”

19/11/2019

Събитието ще се проведе на 23 и 24 ноември във Варненския свободен университет. В него ще участват студенти от Военната академия „Г.С. Раковски“ и от магистърските програми на ВСУ „Черноризец Храбър“. Лектор ще бъдe д-р Моти Звилинг - водещ експерт от Ariel Cyber Innovation Center.

Виж повече

Дипломанти от магистърска програма "Кръгова икономика" представят изследвания, резултати и препоръки пред местната власт и бизнеса

19/11/2019

Приключи първият етап от защитата на дипломните работи на студентите от магистърска програма "Кръгова икономика". Програмата е подкрепена от Генерална дирекция „Околна среда“ на Европейската комисия. Основнитет резултати от изследванията на студентите ще бъдат включени в брошура, предназначена за общинските съветници, районните кметове и администрацията на Варна.

Виж повече

500-грамови мостове от спагети носят 13-килограмови тежести

17/11/2019

Мостове, направени от 500 гр спагети, носят тежест от над 13 килограма, а със спагетен сферичен купол може да се проектира обсерватория, купол на църква, модерен природо-научен музей или дори стадион. Това показаха вчера 6-те студентски и 13-те ученически отбора, които участваха в Международното състезание за креативни умения „Varna Spaghetti Engineering“. Събитието се провежда за седма поредна година във Варненския свободен университет по инициатива на катедрата "Строителство на сгради и съоръжения". Екипът на състезанието, с ръководител доц. д-р Милена Кичекова, е носител на престижната награда „Варна“ за 2019 г.

Виж повече

169 абсолвенти на Юридическия факултет на ВСУ "Черноризец Храбър" получиха дипломи за висше образование днес

15/11/2019

На тържествена церемония днес бяха връчени дипломите за висше образование на 169 абсолвенти на Юридическия факултет на Варненския свободен университет. 54 са отличниците на випуска. От тях трима са в специалност "Право", 27 в "Национална сигурност" и 24 в "Психология". "Не губете любовта, справедливостта, милостта и прошката. Запазете благородството си в трудната професия на юриста", им пожела Ванухи Аракелян - председател на Варненския апелативен съд.

Виж повече

Отборът на ВСУ "Черноризец Храбър" с отлично представяне на IX Международен семинар "Обучение по преводаческо майсторство“ в Пловдив

15/11/2019

Студенти на ВСУ „Черноризец Храбър“ участват в IX Международен научно-практически семинар "Обучение по преводаческо майсторство“, който се провежда в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Деветото издание на семинара е посветено на годината на театъра в Русия и e на тема "Театърът като превод и преводът като театър". Отборът на ВСУ „Черноризец Храбър“ представят Миглена Димитрова – ръководител, методист на Руския център, Ясмин Баракат – студентка в IV курс специалност „Международни отношения и право“, Валентин Марков – студент III курс специалност „Международни отношения“ и Доротея Николаева председател на Студентския съвет и второкурсничка в специалност „Архитектура“.

Виж повече

ВСУ „Черноризец Храбър“ подписа меморандум за взаиморазбирателство с Казанския федерален университет

13/11/2019

Президентът на Варненския свободен университет доц. д-р Красимир Недялков и ректорът на Казанския федерален университет Илшат Гафуров подписаха меморандум за взаиморазбирателство. Меморандумът поставя начало на развитието на международното сътрудничество и укрепване на връзките в областта на образованието и науката между двата университета. Той дава възможност на учените от Варненския свободен университет да провеждат изследвания в лабораториите на КФУ – едни от водещите в света и да правят съвместни научни публикации с най-добрите руски учени в издания на „Scopus“.

Виж повече