гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

Възпитаник на Варненския свободен университет с Купата на България

05/03/2019

Възпитаникът на Варненски свободен университет - баскетболистът Асен Великов вдигна Купата на България за 2019 г., след като отборът му Левски Лукойл надигра през уикенда Берое в Панагюрище. Асен Великов е от Плевен, състезател на Левски Лукойл.

Виж повече

Поредна висока оценка за Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“

01/03/2019

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ беше ресертифициран за шести пореден път по стандартите на ISO – управление на качеството. Успешно приключи процедурата по оценка от международната организация Bureau Veritas Certification и висшето училище получи сертификат с акредитация от UKAS (Великобритания) за срок от 3 години – до 2022 г.

Виж повече

Отбелязване на Националния празник на България - 3 март

01/03/2019

Академичният танцов театър на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, съвместно с Община Варна, са домакини на празничния концерт-спектакъл „България – един завет“, който ще се проведе на 3 март – Националния празник на България, от 18.00 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна.

Виж повече

Отбор на Варненския свободен университет участва в престижното състезание за финансов анализ на публични компании

27/02/2019

Отбор на ВСУ „Черноризец Храбър“ участва за четвърта поредна година в елитно международно състезание CFA Research Challenge – за финансов анализ на корпорации. Състезанието ще се проведе на 1 март в София и е организирано от CFA Institute.

Виж повече

Огромен интерес към Варненския свободен университет по време на кандидатстудентските борси

27/02/2019

Огромен интерес към програмите и проектите на ВСУ "Черноризец Храбър" бе отбелязан на кандидатстудентските борси, които се проведоха в началото на седмицата в Пловдив и Варна. Бъдещите студенти сложиха очила за виртуална реалност на ВСУ "Черноризец Храбър" и успяха чрез тях да влязат в аудиториите и да разгледат кампуса на университета. Интересът на младите към висшето училище е породен от тясната връзка на образователния процес с потребностите на бизнеса и пазара на труда у нас и в международен план.

Виж повече

Генералният консул на САЩ представи възможности за студентски бригади

27/02/2019

Студентският съвет на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" бе домакин на среща с генералния консул на САЩ Вики Томсън.

Виж повече

III-ти партньорски форум на Института за интегрирано управление на общините на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” и Областна администрация – Смолян

23/02/2019

Третият партньорски форум на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”, Института за интегрирано управление на общините Областна администрация – Смолян, се проведе в к.к. Пампорово. Събитието, което обедини повече от 150 кметове, представители на висшето и средното образование, на бизнеса от Смолянския регион и страната, бе открито от президента на Варненския свободен университет доц. д-р Красимир Недялков.

Виж повече

Студенти от ВСУ "Черноризец Храбър" провеждат кампания срещу АЛО-измамниците

21/02/2019

Мащабна информационна кампания срещу телефонните измамници започват студентите от Варненския вободен университет "Черноризец Храбър", съвместно с областната дирекция на МВР във Варна и петте районни кметства в морската столица.

Виж повече

Започва форумът "ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ И СОЦИАЛНО ПРИОБЩАВАНЕ - РОЛЯТА НА ОБЩИНИТЕ"

21/02/2019

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и председателят на настоятелството на ВСУ „Черноризец Храбър”, проф.д.ик.н. Анна Недялкова ще участват в третия партньорски форум на Института за интегрирано управление на общините на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” и Областна администрация – Смолян.

Виж повече