България, 9007, Варна, к.к. Чайка
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

С грандиозен концерт-спектакъл Академичният танцов театър на Варненския свободен университет отбеляза 20-годишнината от създаването си

03/05/2018

На 28-ми април 2018 г. за своята публика отвари врати храмът на танцовото изкуство Академичен танцов театър „Черноризец Храбър“ с концерт-спектакъла „Танц от душа блика“, посветен на 20-годишнината от неговото създаване.

Виж повече

Възпитаниците на Архитектурния факултет на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" получиха своите дипломи на тържествена церемония

02/05/2018

Бъдещите архитекти, строителни инженери, дизайнери и хореографи получиха дипломите си на тържествена церемония на 27 април във Варненския свободен университет.

Виж повече

Магистърската програма „Управление на културния туризъм“ беше представена в рамките на международното изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново

27/04/2018

Представяне на магистърската програма „Управление на културния туризъм“ направи нейният ръководител доц.д-р Георги Калагларски на международното изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново. Специализираният международен форум за популяризиране на културния туризъм и неговото значение за България като туристическа дестинация се проведе от 19 до 21 април т.г.

Виж повече

Научен форум - 140 години Сан Стефано и Берлин - история и съвременност

27/04/2018

Научният форумът „140 години Сан Стефано и Берлин - история и съвременност“, организиран от Студентския съвет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ се проведе в два последователни дни – 26 и 27 април. В първия ден участниците коментираха теми и се запознаха със студентски разработки в областта на международните отношения, историята и политиката, а вторият ден бе посветен на правото и сигурността.

Виж повече

Ясни са носителите на стипендиите за обучение в магистърската програма „Сценични изкуства, мениджмънт и продуцентство“

27/04/2018

Габриела Неделчева и Румен Иванов са отличените в конкурса за стипендии за обучение в магистърската програма „Сценични изкуства, мениджмънт и продуцентство“.

Виж повече

Програма на престижния университет Станфорд, Калифорния ще си партнира с ВСУ „Черноризец Храбър” в обучението по иновации на талантливи студенти

26/04/2018

Талантливи български студенти с лидерски умения, креативност и предприемачески дух вече имат възможност да получат още знания и сертификат от един от най-престижните университети в света – Станфорд, Калифорния.

Виж повече

КРЪГЛА МАСА ЗА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА ПРЕД КИБЕРСИГУРНОСТТА - СМОЛЯН

25/04/2018

Фондация „Родопски ценности” съвместно с ВСУ ”Черноризец Храбър”, Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ и Института за перспективни изследвания за отбрана, организира във Филиала на ВСУ ”Черноризец Храбър” в гр. Смолян, кръгла маса на тема „Предизвикателствата пред киберсигурността. Сигурността на младите в интернет”, която се състоя на 21.04.2018г.

Виж повече

При огромен интерес премина Денят на кариерата 2018 във Варненския свободен университет

25/04/2018

Повече от 30 фирми и организации се включиха в Деня на кариерата 2018, организиран от Студентския съвет и Кариерния център на Варненски свободен университет. Събитието се проведе с подкрепата на Дирекция „Образование и младежки дейности“ на Община Варна и в партньорство с Job Tiger.

Виж повече

МАРАТОН НА ЧЕТЯЩИТЕ ХОРА

24/04/2018

За осма поредна година във Варненския свободен университет се проведе Ден на четенето. Събитието е организирано от Департамент „Чуждоезиково обучение”, Университетската библиотека и Руския център но ВСУ „Черноризец Храбър“ по повод 23 април – Световния ден на книгата и авторското право.

Виж повече