гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84

Новини

Тържествени промоции за връчване на дипломи за висше образование

29/10/2019

Тържествените промоциии за връчване на дипломите за висше образование на абсолвентите от пролетна сесия 2019 на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър"

Виж повече

Впечатляващи студентски проекти на дипломните защити на специалност "Архитектура" във ВСУ

28/10/2019

11 дипломанти на Архитектурния факултет на Варненския свободен университет представиха своите дипломни проекти пред 5-членно жури в състав: чл.-кор. проф.д.а.н. арх. Атанас Ковачев, проф.д-р арх. Александър Слаев, доц. д-р арх. Красимира Вачева, арх. Петър Диков - главен архитект на София в периода 2006 - 2016 г. и арх. Виктор Бузев - главен архитект на Варна. Два студентски проекта получиха отлични оценки.

Виж повече

Полски преподаватели гостуват във Варненския свободен университет по програма "Еразъм+"

25/10/2019

Серия лекции на тема "Управление на кризисни ситуации" представиха пред студенти от Варненският свободен университет полските преподаватели Радослав Харабин и Грегорз Уилк-Якубовски от Университета за социални науки в Лотс. Лекторите гостуват на катедрата "Администрация, управление и политически науки" на ВСУ "Черноризец Храбър" в рамките на входяща преподавателска мобилност по "Еразъм +".

Виж повече

Главният инспектор в кипърската пожарна команда обучава студенти от "Пожарна безопасност и защита на населението"

24/10/2019

​Андреас Христофи е главен инспектор в кипърската пожарна команда. Той е и директор на училището за подготовка на кадри в областта на противопожарната безопасност в Кипър и член на Института по противопожарна безопасност. Завършил е бакалавърска и магистърска степен по "Пожарна безопасност и защита на населението" във Варненски свободен университет "Черноризец Храбър", заедно с още девет кипърски пожарникари.

Виж повече

„Черноморската академия за сигурност“ стартира серия от лекции „Leaders Lecture Series“ във ВСУ

23/10/2019

През учебната 2019 / 2020 г. „Черноморската академия за сигурност“ стартира серия от лекции „Leaders Lecture Series“ във Варненския свободен университет. Те ще бъдат водени от световни експерти и лидери в областта на киберсигурността, националната сигурност и международните отношения.

Виж повече

ВСУ „Черноризец Храбър“ и Румелийският университет участваха в конференция „Съхраняване на традициите в храненето и фолклора на балканските народи"

23/10/2019

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ и партньорът му – Румелийският университет от Турция, участваха в 11-издание на Балканската скариада, която се проведе през уикенда в Стария град на Златоград. Тази година традиционното за Родопите събитие бе съпътствано от гурме конференция „Съхраняване на традициите в храненето и фолклора на балканските народи".

Виж повече

Счетоводители и одитори се обучават по чл. 4 от ЗМИП

16/10/2019

В заседателната зала на Юридическия факултет на Варненския свободен университет, започна обучението на група счетоводители и одитори по чл. 4 от Закона за мерките срещу изпиране на пари, съгласно нормативните изисквания и Правилника за прилагането му. Курсът се води от преподаватели на катедра „Правни науки“ във Варненския свободен университет - доц. д-р Валентин Недев – специалист по наказателно право, криминология и криминалистика, ас. Рая Христова – адвокат във Варненската адвокатска колегия и Орлин Минчев.

Виж повече

Счетоводители и одитори се обучават във ВСУ по Закона за мерките срещу изпиране на пари

14/10/2019

Юридическият факултет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” провежда поредно обучение на задължени лица по чл. 4 от Закона за мерките срещу изпиране на пари, съгласно нормативните изисквания и Правилника за прилагането му. Курсът ще се проведе на 16 октомври 2019 г. от 9,30 ч. в заседателната зала на Юридическия факултет. В него ще участват счетоводители и одитори.

Виж повече

Проектът "CityWalk" с участието на ВСУ "Черноризец Храбър" получи престижна награда в Брюксел

14/10/2019

Проектът "CityWalk", в който членове са Варненският свободен университет "Черноризец "Храбър" и Община Варна, спечели наградата на публиката (People’s Choice Award) на 12-то издание на конкурса "Regio Stars" - за иновативни проекти, финансирани от европейските кохезионни фондове. Проектът, който се състезава в категорията „Изгражданe на градове, устойчиви на климатичните промени“, може да промени средата, има добра устойчивост, а положителните практики могат да се пренесат и на други места. Той събра най-много точки сред гласувалите 254 000 европейци.

Виж повече