гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

12 ПЪЛНИ ОТЛИЧНИЦИ НА ДИПЛОМНИТЕ ЗАЩИТИ НА СТУДЕНТИТЕ ПО КОМПЮТЪРНИ НАУКИ

07/10/2019

12 студенти от 18-те явили се на защита на дипломна работа в професионално направление 4.6. Информатика и компютърни науки, получиха оценки Отличен 6.00 през уикенда. Това отразява трайната тенденция в Катедрата по компютърни науки за обучение на високомотивирани студенти, коментира ръководителя на Катедрата доц. д-р Галина Момчева. Сред дипломантите са първите петима студенти, които завършват бакалавърската програма “Информатика и компютърни науки” в дистанционна форма на обучение във Варненски свободен университет.

Виж повече

Проф. д.ю.н. Йонко Кунчев: "Във ВСУ "Черноризец Храбър" се отделя сериозно внимание на подготовката по криминалистика

03/10/2019

Във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" се отделя сериозно внимание на подготовката по криминалистика на студентите от специалностите "Защита на националната сигурност" и "Право". Модулът се изучава в три семестъра, разказа в предаването "Посоки" на ТВ "Черно Море" проф. д.ю.н. Йонко Кунчев - преподавал по „Криминалистика“ в Катедра „Правни науки“ на Юридическия факултет. Студентите се обучават в специализираните кабинети по "Криминалистика" и по "Тактика и методика на разследването".

Виж повече

Варненският свободен университет участва в "ТМТ Експо 2019"

03/10/2019

Нови партньорства с водещи фирми от текстилната индустрия за осигуряване на практики, стажове и изследователска дейност на студентите от специалност "Моден дизайн" на Варненски свободен университет, бяха договорени от ръководителя на катедра "Изкуства" доц. д-р Капка Манасива по време на "ТМТ Експо 2019".

Виж повече

Академичната 2019 / 2020 във ВСУ "Черноризец Храбър" е открита!

01/10/2019

За 28 поредна учебна година Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ посрещна новата академична година с тържествена церемония и водосвет. Учебното заведение с гордост отвори вратите си за учебната 2019/2020 г. с най-високата оценка от Националната агенция за оценяване и акредитация към Министерския съвет на Република България - 9,21 (по десетобалната система). Оценка, която му отрежда водещо място сред висши училища в страната и първо място сред частните университети в България. „От всички днес ще получите пожелания за здраве и успешно пътуване към вашите мечти. Нека се сбъднат, обърна се към студентите по време на церемонията президентът на ВСУ "Черноризец Храбър" доц. д-р Красимир Недялков.

Виж повече

Магистри на ВСУ по международно право и сигурност изследват древните укрепителни съоръжения в Солница - Провадия

26/09/2019

Студенти от Украйна, които учат в магистърска програма „Международно право и сигурност“ на Юридическия факултет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ посетиха древната Солница-Провадия. „Магистрантите бяха силно впечатлени от съоръженията за охрана на халколитния солодобивен градски център край Провадия, датиран от над 4000 години пр. Хр.

Виж повече

ВСУ "Черноризец Храбър" открива учебната година на 1 октомври

24/09/2019

Заповядайте на церемонията по откриване на новата академична 2019/2020 година - 1 октомври (вторник) 2019 г. от 10:00 ч. в Източния парк на университета. На тържеството са поканени всички студенти и преподаватели, бивши възпитаници, партньори, гости и приятели на Варненския свободен университет.

Виж повече

ВСУ "Черноризец Храбър" участва на Международния технически панаир "Инфотех" в Пловдив

23/09/2019

От 23 до 25 септември 2019 г. катедрата "Информатика и компютърни науки" на Варненския свободен университет ще участва в Международния технически панаир "Инфотех" в Пловдив. На щанда ни в Пловдивския панар може да се срещнете лично с ръководителя на катедрата - доц. д-р Галина Момчева, както и с доц. д-р Веселина Спасова.

Виж повече

Концепция „Пъзел“ за социализация на Варненския некропол стана фаворит на журито

21/09/2019

Концепцията „Пъзел“, представена от екип в състав: арх. Лъчезар Костов, арх. Ина Шекерова и арх. Искра Василева – студенти в магистърската програма „Опазване на културното наследство“ на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, бе определена като най-добра от трите предложени идеи за социализация на Варненския некропол I. Днес младите архитекти представиха концепциите си пред 7-членно жури от изявени експерти в областта на опазването на културното наследство

Виж повече

Студенти от ВСУ „Черноризец Храбър“ предстои да заминат за BI Norwegian Business School

20/09/2019

Студенти от първия випуск на специалност „Международен бизнес“, които завършват трети курс през учебната 2019 / 2020 г., ще продължат образованието си в BI Norwegian Business School – един от най-престижните университети в Норвегия и Европейския съюз, с който ВСУ „Черноризец Храбър“ има партньорски отношения. Те ще бъдат първите, които през следващата година ще заминат за Осло и при успешно представяне на изпитите, ще получат дипломи и от двата университета.

Виж повече
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18