гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

Седемчленно жури оценява концепциите за социализация на Варненския некропол

20/09/2019

Може ли приключението да завладее терена, където преди 47 години бе открито най-старото обработено злато в света? Възможно ли мястото е да е пъзел? Или модерен парк в близост до брега на Варненското езеро? Отговори на тези въпроси ще получим утре по време на публичната защита на концепциите за социализация на Варненския некропол I, които ще бъдат представени от три отбора от млади архитекти, участници в магистърската програма „Опазване на културното наследство“ на Варненския свободен университет. Презентациите започват в 9.00 ч. на 21 септември в зала „Одесос“ на Регионалния исторически музей във Варна. Заповядайте!

Виж повече

Започна работата по създаването на концепции за социализация на Варненския некропол

18/09/2019

В събота - 21 септември, от 9.00 ч. в зала "Одесос" на Регионалния исторически музей във Варна, младите архитекти от магистърската програма "Опазване на културното наследство" на Варненския свободен университет, ще представят пред обществеността своите концепции за социализация на обекта.

Виж повече

Магистри от ВСУ „Черноризец Храбър“ предлагат концепции за социализация на Варненския некропол I

17/09/2019

Концепции за социализация на Варненския некропол, в който бе открито най-старото обработено злато в света, ще предложат архитекти, специализиращи в магистърската програма „Опазване на културното наследство“ на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ по време на започващия утре уъркшоп. Ментор на магистрите ще е световноизвестният специалист и професор по опазване на културното наследство Нора Ломбардини от италианския университет „Politecnico di Milano“ (POLIMI)

Виж повече

ВСУ "Черноризец Храбър" посрещна представители на 27 чужди университета

17/09/2019

Варненският свободен университет посрещна 68 участници от 27 университета от Грузия, Украйна, Словения и Хърватия, които участват в IV Международен научен форум „Иновации в науката – предизвикателствата на нашето време“. Събитието е организирано от Черниговския национален технологичен университет в Украйна, ВСУ „Черноризец Храбър“ и Украинския център за стратегически инициативи и прогресивно развитие.

Виж повече

ВСУ „Черноризец Храбър“ подписа меморандум за партньорство с Националната камара „Пожарна безопасност в строителството“

11/09/2019

Ректорът на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ проф. д-р Петър Христов подписа меморандум за сътрудничество с Тенчо Динев – председател на Националната камара „Пожарна безопасност в строителството“. Варненският свободен университет е първото висше учебно заведение в страната, извън ведомствените висши училища, което разкри специалност „Пожарна безопасност и защита на населението“, коментира проф. Петър Христов. Меморандумът за сътрудничество бе подписан в Пловдив. Учебната година бе открита в центъра за дуално обучение, където „Vivat Аcademia“ прозвуча за 200 студенти от Архитектурния факултет и катедра „Строителство на сгради и съоръжения“ на ВСУ „Черноризец Храбър“.

Виж повече

Отборът на Варненския свободен университет участва в VIII Международен студентски фестивал "Друзья, прекрасен наш союз"

10/09/2019

Отборът на Варненския свободен университет участва в VIII Международен студентски фестивал "Друзья, прекрасен наш союз", който тази година се провежда в красивия български черноморски град Китен. Събитието обединява 280 студенти от 25 университета и 32 европейски страни, изучаващи руски език и руска култура.

Виж повече

ВСУ „ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР“ ОРГАНИЗИРА ВЪВЕЖДАЩО ОБУЧЕНИЕ ПО ЗАКОНА СРЕЩУ ИЗПИРАНЕ НА ПАРИ

09/09/2019

Юридическият факултет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” организира въвеждащо обучение на задължени лица по чл. 4 от Закона за мерките срещу изпиране на пари, съгласно нормативните изисквания и Правилника за прилагането му. Курсът е подходящ за представители на неправителствени организации, търговци на едро, агенции за недвижими имоти, обменни бюра, застрахователни посредници, регистрирани одитори, счетоводители, частни съдебни изпълнители, пощенски оператори, професионални спортни клубове и др.

Виж повече

ВСУ "Черноризец Храбър" с положителна оценка за ресертифициране със знака „HR Excellence in Research”

07/09/2019

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър” е първият български университет, удостоен със знака „HR Excellence in Research”. Знакът се присъжда от Европейската комисия, генерална дирекция „Изследвания и иновации”, на изследователски организации, които приемат и изпълняват принципите, залегнали в Хартата на европейските учени и Кодекса за наемане на изследователи. ВСУ е носител на знака от седем години. През октомври 2019 г. университетът ще бъде посетен от експерти от ЕК, които ще извършат „визита на място”

Виж повече

Започна "Biomedical Image Analysis Summer Course"

03/09/2019

Започна дългоочакваното Обучение за обработка и анализ на биомедицински изображения "Biomedical Image Analysis Summer Course". Изследователският курс се води от преподаватели на Варненски свободен университет „Черноризец Храбър" и Медицински университет - Варна “Проф. д-р Параскев Стоянов”. В него участват 35 преподаватели, студенти, докторанти и ученици с интерес към науката.

Виж повече
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18