България, 9007, Варна, к.к. Чайка
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

ВСУ "Черноризец Храбър" с щанд на Фестивала на учебно-тренировъчните фирми в Пловдив

18/04/2019

Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" участва със свой щанд на 22-ото издание на изложението „Млад предприемач“, което се провежда днес и утре в Международния панаир в Пловдив. Състезанието на учебно-тренировъчните фирми (ТФ ФЕСТ 2019) тази година събра над 800 участници от 117 предприятия в България, Албания, Армения, Македония, Молдова, Румъния и Сърбия. Учениците показват как се прави бизнес в различни сфери. Събитието беше открито от д-р Иван Соколов - преподавател във Варненския свободен университет и председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив.

Виж повече

Ден на четенето в университета

17/04/2019

Ден на четенето в университета по случай Световния ден на книгата и авторското право и 220 годишнината от рождението на Ал.С.Пушкин

Виж повече

Студентите на ВСУ „Черноризец Храбър“ с желание да се включат в реставрацията на Парижката „Света Богородица“

16/04/2019

Студентите от специалност „Архитектура“ на Варненския свободен университет ще изпратят писмо-подкрепа до Ан Идалго - кмет на Париж, в което изразяват желанието си да подпомогнат реставрацията на катедралата „Нотр Дам дьо Пари“ – обект на световното културно наследство. „В Европа няма изградена система за събиране на статистически данни за обектите – паметници на културата, претърпели загуби от пожари“, показва изследване на експерти от Варненския свободен университет, проведено по проект „COST – акция С17. Архитектурно наследство: загуби от пожари, засягащи културно-исторически сгради – паметници на културата“. За проблема сигнализират преди години участниците в проекта – 16 държави, сред които България, Франция, Великобритания, Израел, САЩ, Русия и др.

Виж повече

ВСУ "Черноризец Храбър" участва в Европейската седмица на клъстерите

16/04/2019

Иновации в строителството и машиностроенето ще бъдат представени по време на международна среща-дискусия „Съвременно инженерство – иновативно индустриално строителство и машиностроене“, организира Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“, в партньорство с Европейския индустриален клъстер. Срещата се ще се проведе на 19 април 2019 г. от 10.00 часа в Руския център на университета и е част от Европейската седмица на сътрудничество между клъстерите (European Cluster Collaboration Weeks).

Виж повече

Огромен интерес към обучението по STE(A)M на директори на училища и детски градини

15/04/2019

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ проведe обучение на над 100 директори на образователни институции от Варна по темата „STE(А)M – Стратегии, политики, методики и практики“. Събитието е в курорта „Св. Св. Константин и Елена“. В него участваха директори на 36 основни и 12 средни училища, 51 детски градини и пет Центъра за личностно развитие. Партньор на обучението е Община Варна.

Виж повече

Ден на кариерата'2019

15/04/2019

На 18 април 2019 г. Кариерният център и Студентският съвет на Варненски свободен университет „Черноризец Храбър” организират изложение „Ден на кариерата 2019”. Проявата, която се реализира в университета вече над 10 години, е със съдействието на Община Варна, Дирекция „Образование и младежки дейности“ и в партньорство с JobTiger.

Виж повече

Информационен ден "Еразъм+" във Варненския свободен университет

15/04/2019

При голям интерес от страна на студентите от Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ се проведе информационен ден за представяне на възможностите за студентска мобилност по програма "Еразъм+" за академичната 2019/2020 година. Краен срок за кандидатстване за участие в студентска мобилност с цел обучение за I и II семестър на учебната 2019/2020: 25 април 2019 г.

Виж повече

Започна обучението на директори на детски градини и училища по STE(A)M

12/04/2019

Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ започна обучение на над 100 директори на образователни институции от Варна по темата „STE(А)M – Стратегии, политики, методики и практики“. В събитието участват директори на 36 основни и 12 средни училища, 51 детски градини и пет Центъра за личностно развитие. Партньор на обучението е Община Варна. Обучението бе открито от Лилия Христова - директор на дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" и от проф. д-р Теодора Бакърджиева - pам.-ректор по международна дейност, проекти и технологично развитие на ВСУ "Черноризец Храбър".

Виж повече

„Masterclass Work 4.0“

11/04/2019

„Masterclass Work 4.0“ се проведе във Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ днес. В срещата участваха зам.-министърът на образованието и науката Петър Николов, зам.-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова, президентът на КНСБ Пламен Димитров, кметът на Варна Иван Портних, начаникът на Регионалното управление на образованието във Варна – Венцеслава Генова, представители на местната власт, на неправителствени организации, работодатели, преподаватели, студенти.

Виж повече
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18