гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

ВСУ "Черноризец Храбър" удостои с почетна грамота изпълнителния директор на Фонд „Русский мир“ Владимир Кочин

23/08/2019

Академичното ръководство на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ в лицето на президента - доц. д-р Красимир Недялков и на ректора проф. д-р Петър Христов, удостои с почетна грамота изпълнителния директор на Фонд „Русский мир“ Владимир Кочин, за големия принос в развитието на руско-българското сътрудничество в областта на образованието, науката и културата и по повод 10-годишнината на Руския център на ВСУ.

Виж повече

Фонд "Русский мир" отличи проф. д.ик.н Анна Недялкова с почетен знак

20/08/2019

Изпълнителният директор на Фонд „Русский мир“ Владимир Кочин отличи председателя на настоятелството на Варненския свободен университет проф. д. ик.н Анна Недялкова с почетния знак на Фонд „Русский мир“ за изключителен принос в развитието на руско-българското хуманитарно сътрудничество и по повод 10-годишнината от създаването на Руския център във ВСУ „Черноризец Храбър“. Отличието бе връчено по време на откриването на XI Международна квалификационна школа "Съвременни педагогически технологии в обучението по руски език като чуждестранен", в която участват студенти и преподаватели от 12 от най-добрите европейски университети. Международната школа се провежда под патронажа на председателя на настоятелството на Варненския свободен университет проф. д.ик.н Анна Недялкова и президента на университета доц. д-р Красимир Недялков.

Виж повече

Изпълнителният директор на Фонд „Русский мир“ пристига във ВСУ за ХI Международна квалификационна школа

16/08/2019

ХI Международна квалификационна школа "Съвременни педагогически технологии в обучението по руски език като чуждестранен", който е сред най-успешните проекти на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" и фонд "Русский мир", ще се проведе от 19 до 23 август в университета. За събитието пристига лично изпълнителния директор на фонд "Русский мир" Владимир Кочин, който ще открие форума на 19 август (понеделник) в 11,15 ч. в Руския център на ВСУ „Черноризец Храбър“. Международната школа се провежда под патронажа на председателя на настоятелството на Варненския свободен университет проф. д.ик.н Анна Недялкова и президента на университета доц. д-р Красимир Недялков.

Виж повече

Варненски свободен университет бе столица на салсата

13/08/2019

За осма поредна година, в разгара на лятото, Танцова школа "Маламбо" и Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" събра над 1200 танцьори на 3-дневет салса фестивал. На 10 сцени в университета младите хора показаха своите танцови умения в салса, бачата и кизомба.

Виж повече

Проектът "Кибермагьосници" е на страниците на престижното списание за бизнес технологии "CIO"

09/08/2019

За образователния проект "Кибермагьосници" на Варненски свободен университет и Община Варна, разказва новият брой на престижното списание за бизнес технологии "CIO". Темата на броя е киберсигурността. Журналистът Иван Гайдаров разговаря с доц. д-р Галина Момчева - ръководител на катедра "Информатика" във Варненския свободен университет.

Виж повече

Студентите от специалност "Хореография" гостуваха на златните момичета на България

07/08/2019

Студенти и преподаватели от специалност „Хореография“ на Варненския свободен университет имаха уникалната възможност да видят части от новите съчетания на ансамбъла по художествена гимнастика, който представя България пред света. Грациите се подготвят в Националната спортна база „Спорт палас“ за световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе през септември в столицата на Азербайджан – Баку.

Виж повече

При голям интерес премина първата танцова работилница по български фолклор

05/08/2019

При голям интерес от страна на участниците премина първата танцова работилница по български фолклор, организирана от Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" и преподавателите от специалност "Хореография". В нея се включиха любители на българските ритми от цялата страна. Сред най-активните участници бяха танцьорите от танцовите колективи "Пламък" от Бургас, "Балканика" от Горна Оряховица, "Лазур" от Бургас, "Пендара", "Настроение" от Аксаково и "Фолклорна магия" от Стара Загора.

Виж повече

Студенти на ВСУ участват в реставрацията на древната крепост Палматис

02/08/2019

Студенти от магистърската програма "Опазване на културното наследство" на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" участваха в партньорски проект „Планиране и изпълнение на теренна консервация на Раннохристиянска базилика в крепостта Палматис, област Добрич“ („Mapping and Conservation of an Early Christian Basilica, Palmatis fortress, Dobrich region”), който се проведе в края на юли в с. Оногур, област Добрич.

Виж повече

Варненският свободен университет става столица на салсата

02/08/2019

За осма поредна година, в разгара на лятото, Танцова школа МАЛАМБО и Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" Ви канят на 3-дневен танцов маратон на открито.

Виж повече
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18