гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

Със звън на медали стартира обучението по проекта „България: срещу агресията в спорта“

19/07/2019

Със звън на медали стартира обучението на млади спортисти и спортни журналисти по проекта "България: срещу агресията в спорта". Стартът бе даден от Яни Янев - председател на Управителния съвет на Регионалната агенция за предприемачество и иновации – Варна (РАПИВ) и вицепрезидент на Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ . Специален поздрав към форума изпрати Румяна Нейкова – олимпийска шампионка по гребане и почетен член на академичния състав на ВСУ "Черноризец Храбър". Откриването на форума бе уважено и от Пенка Анастасова - експерт в дирекция "Спорт" на Община Варна.

Виж повече

Майкъл Марвин - топ предприемач от САЩ и лектор в Магистърската програма по предприемачество, пред bTV

13/07/2019

Топ предприемачът от САЩ Майкъл Марвин e лектор в магистърската програма по предприемачество на Варненски свободен университет. Вижте разговорът му с репортера Десислава Кръстева в предаването "Тази събота и неделя" на bTV.

Виж повече

Кибермагьосниците ще разкрият пред родители тайните на интернет пространството

11/07/2019

Учениците от ОУ „Найден Геров“ и ОУ „Христо Ботев“ във Варна ще представят пред своите родители тайните на киберпространството, които усвоиха през последните две седмици в рамките на проекта „Кибермагьосници“. Събитието ще е в петък – 12 юли, от 17.00 ч. в Младежкия дом във Варна. По време на срещата преподавателите на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ ще предоставят пред родителите полезна информация за сигурността и избягване на опасностите в дигиталната средата, която ползват техните деца. Образователният проект се реализира от Дирекция „Образование и младежки дейности" на Община Варна и Варненския свободен университет „Черноризец Храбър".

Виж повече

Варненският свободен университет с много висока оценка за институционална акредитация

09/07/2019

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ получи най-високата си оценка за институционална акредитация - 9,21 (по десетобалната система) от Националната агенция за оценяване и акредитация (НАОА) към Министерския съвет на Република България. В съответствие със Закона за висшето образование, акредитацията на университета е за максималния срок от шест години – до 2025 г. Оценката на ВСУ „Черноризец Храбър“ е по-висока от получената през 2013 г. В контекста на получената институционална акредитация, НАОА даде положителна оценка и на средата за дистанционно обучение във ВСУ „Черноризец Храбър“.

Виж повече

На 12 и 13 юни 2019г. във Варненски свободен университет „Черноризец Хабър“, се проведе четвъртата партньорска среща по проект „Достъпно обучение по Web съдържание – AWCAT“ №2017-1-PL01-KA203-038820

04/07/2019

На 12 и 13 юни 2019г. във Варненски свободен университет „Черноризец Хабър“, гр.Варна, България се проведе четвъртата партньорска среща по проект „Достъпно обучение по Web съдържание – AWCAT“ №2017-1-PL01-KA203-038820 по Програма Еразъм+, КД2 „Стратегически партньорства“ на ЕС. На срещата присъстваха представители на всички партньорски организации от Полша, Австрия и България.

Виж повече

Студенти от ВСУ в Европейската програма на Хауратон, Германия

04/07/2019

За първа година студенти от ВСУ “Черноризец Храбър” от специалност „Строителство на сгради и съоръжения“, профил „Водоснабдяване и канализация“ бяха избрани да участват в Европейската студентска програма 2019 на фирма Хауратон, гр.Ращат, Германия. Фирма Хауратон е eднa oт вoдeщитe ĸoмпaнии в cвeтa, предлагаща решения за отвеждане на повърхностни води чрез изграждане на отводнителни системи в индустриалното и инфраструктурното строителство.

Виж повече

Студенти и преподаватели от Украйна се обучаваха във ВСУ

02/07/2019

Офисът за технологичен трансфер на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ бе домакин на практикум на тема „Материали и технологии в строителството и архитектурата”. В него участваха преподаватели и студенти от втори курс на специалности „Архитектура” и „Градско строителство” на Националния университет по градско стопанство „А. Н. Бекетов”, гр. Харков, Украйна. Харковският университет има изградено и работещо сътрудничество с Архитектурния факултет на ВСУ „Черноризец Храбър”.

Виж повече

Студентите от Филиала на ВСУ „Черноризец Храбър“ в Смолян посетиха дирекцията на полицията в деня на „отворени врати“

28/06/2019

Студенти от магистърската програма „Съдебни криминалистически експертизи“ във Филиала на ВСУ „Черноризец Храбър“ в Смолян посетиха ОД на МВР – Смолян, по случай 60-годишния юбилей на институцията. Присъстваха и изявени преподаватели от Филиала, както и ръководителят на магистърската програма - проф.д.ю.н. Йонко Кунчев.

Виж повече

​Студенти от магистърската програма "Кръгова икономика" посетиха завода за преработка на твърди битови отпадъци "Екоинвест асетс"

28/06/2019

Студенти от магистърската програма "Кръгова икономика" на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър"край с. Езерово. Те се запознаха на място с процесите на преработка на отпадъците. За работата на завода разказа лично директорът Емил Дичев. Посещението е част от практическите занятия в обучението им по програма "Кръгова икономика".

Виж повече
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18