гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

120 варненски ученици стават „Кибермагьосници"

28/06/2019

120 варненски ученици ще станат „Кибермагьосници" през това лято. От 1 юли до 23 август деца от пети и шести клас от 17 училища ще преминат през едноседмични „кибер“-занятия. Образователният проект се реализира от Дирекция „Образование и младежки дейности" на Община Варна и Варненския свободен университет „Черноризец Храбър".

Виж повече

ВСУ „Черноризец Храбър“ предлага създаването на научен консорциум с университети от балканските страни

22/06/2019

Идеята за създаването на консорциум от университети от балканските държави, който да постави научна „диагноза“ на състоянието на Балканите в резултат на четвъртата индустриална революция, се обсъжда на Х-та юбилейна лятна научна сесия във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Международната конференция „Четвъртата индустриална революция и Балканите“ е организирана от Юридическия факултет на университета. В нея водещи учени от страната и чужбина обсъждат въпроси, свързани с правните проблеми на икономическите отношения, както и националната сигурност и научната дипломация в Черноморския регион. В рамките на събитието се провежда и ХVIII международна научна конференция „Приложна психология – възможности и перспективи“ – най-значимия форум в страната в областта на психологичното познание.

Виж повече

Международна научна конференция „Четвъртата индустриална революция и Балканите“ започва във ВСУ „Черноризец Храбър“

20/06/2019

Международната научна конференция „Четвъртата индустриална революция и Балканите“ ще се проведе във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ на 21 и 22 юни 2019 г. Организатор и домакин на събитието е Юридическия факултет на университета. Началото на пленарната сесия е в 10,30 ч. в петък – 21 юни, в Учебно-спортния комплекс на университета.

Виж повече

Проектът "България: Срещу агресията в спорта 2019” бе представен във ВСУ

18/06/2019

Водещи експерти на Варненския свободен университет ще обучават спортни журналисти и спортисти да разпознават видовете агресия и зависимости при провеждане и отразяване на спортни събития. Обучението ще се проведе от 19 до 21 юли 2019 г. и в него ще участват 30 млади спортни репортери и спортисти – на възраст до 29 години. Събитието ще завърши с футболна среща, в която участниците ще демонстрират честна игра и спортсменски дух.

Виж повече

Водещи преподаватели от ВСУ ще обучават млади журналисти и спортисти срещу агресията в спорта

17/06/2019

За журналистите и спортистите ще бъде проведен форум с участието на изявени лектори от страната и чужбина, сред които и преподаватели на Варненския свободен университет. По време на срещата участницитe ще изиграят и футболен мач, в който ще демонстрират честна игра и спортсменски дух. Кампанията ще бъде подкрепена от информационни материали и от съобщения в социалните мрежи.

Виж повече

ВСУ „Черноризец Храбър“ гради мостове между науката и бизнеса

15/06/2019

Във Варненския свободен университет започна Международната бизнес конференция „Наука и бизнес за интелигентно бъдеще 2019“ (Science and Business for Smart Future), организирана за четвърти път от факултет „Международни икономика и администрация“ университета. Събитието бе открито от вицепрезидента на университета Яни Янев. "Когато бизнесът и науката вървят ръка за ръка, винаги ще има "умно" бъдеще", коментира той.

Виж повече

Водещи експерти по сигурността от Израел и преподаватели от ВСУ „Черноризец Храбър“ учат деца как да се пазят от кибертормоз

14/06/2019

В различни училища във Варна стартира иновативния за България проект „Кибермагьосници“ - на ВСУ „Черноризец Храбър“ и Черноморската академия за сигурност. Обучението, основано на израелския опит и адаптирано към местните потребности с помощта на експерти от Варненския свободен университет, има за цел да предпази учениците от заплахите и кибертормоза в интернет, да даде модел за реакция при проблем и да научи децата да ползват сигурно и безопасно мрежата. Проектът се реализира с подкрепата на отдел „Образование и младежки дейности“ на Община Варна.

Виж повече

Развитието на научно-изследователските кариери в бизнеса ще обсъждат на конференция във ВСУ „Черноризец Храбър“

13/06/2019

Международната бизнес конференция „Наука и бизнес за интелигентно бъдеще 2019“ (Science and Business for Smart Future), организирана за трети път от факултет „Международни икономика и администрация“ на Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“, ще се проведе на 14 и 15 юни 2019 г. в университета. По време на форума ще бъдат дискутирани изследователски практики в полза на бизнеса, партньорството на университети и фирми, създаването и включването наизследовяателски групи. Ще бъдат представени партньорски междудисциплинарни изследвания в областта на медицината и компютърните науки.

Виж повече

доц. д-р Красимир Недялков – президент на ВСУ „Черноризец Храбър“: Интернационализацията е сред най-съществените ни цели

13/06/2019

Пред в. "Аз Буки" президентът на Варненския свободен университет сподели: „Преди всичко, частните университети споделят общата отговорност на европейската и българската образователна система да подготвят човешкия капитал на ХХI век. Заедно с това те са призвани и да предложат алтернатива на младите хора, свързана с изпреварващата подготовка и реализация на нови модели на образованието, адекватни на потребностите на пазара на труда. Именно затова те са инициатори на иновации.

Виж повече
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18