гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Vivat Аcademia! прозвуча в Пловдив

26 Октомври 2018

Архитектурният факултет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ откри за пети пореден път учебната година в град Пловдив. Поводът събра студенти от катедра „Строителство на сгради и съоръжения“.Над 60 бъдещи строителни инженери и инженери по пожарна безопасност получиха своите студентски книжки, връчени лично от Президента на университета - проф. д.ик.н. Анна Недялкова.


В обръщението си към тях проф. Анна Недялкова каза „Много ми се иска да вярвам, че времето прекарано във Варненския свободен университет, ще бъде един достатъчно силен мотив да гоните само високите върхове, да гоните момента, в който с гордост  е се обърнете назад и да кажете „Това е построено от нас!“.

С голям интерес бе посрещнат новият проект на ВСУ „Дигитално образование за икономически растеж и социално приобщаване“, представен от проф. д.ик.н. Анна Недялкова. Аудиторията оцени актуалността и иновативността на предложените програми, а представителите на бизнеса  пожелаха да вземат участие в партньорството по Алианс 4.0. 

На откриването присъстваха представители на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, местната администрация и много представители на строителния бизнес, на средното професионално образование, досегашни и бъдещи партньори на Архитектурния факултет и ВСУ.  Възпитаничката на специалност „ССС“, понастоящем директор на отдел „Строителство“ към „Напоителни системи“- Пловдив, инж. Катерина Апостолова поздрави всички с празника и подчерта, колко ценно за нея и професионалната и кариера е било обучението във ВСУ.
По повод днешния двоен празник - новото академично начало и Деня на строителя, студентите получиха подарък – предпазно средство за безопасност на строителния обект – каска.

Проф. Недялкова получи подарък от студентите – икона на Св. Димитър, с пожелание  за здраве и благоденствие, и все така да продължава да пази традициите и да гради новите тенденции във висшето  образование.