гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
Прием: +359 52 355 106

Ръководствата на "Фрапорт" - България и ВСУ "Черноризец Храбър" обсъдиха възможности за успешно сътрудничество

06 Април 2022


д-р Франк Кванте, Светлана Симеонова - началник на търговски отдел, Галина Петкова - началник на "Човешки ресурси" и Цветомир Стефанов - ръководител на комуникации и ПР на "Фрапорт" - България.
 

Д-р Франк Кванте - главен изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" и част от мениджърския екип на дружеството, което управлява българските морски летища във Варна и Бургас, се срещна с академичното ръководство на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" днес. Гостите разгледаха университетския кампус и се запознаха с възможностите за образование и развитие в него. Заедно с проф. д.ик.н. Анна Недялкова - председател на Настоятелството на ВСУ "Черноризец Храбър", доц. д-р Красимир Недялков - президент на университета, проф. д-р Галина Шамонина - главен секретар и деканите на факултети, те обсъдиха възможности за успешно сътрудничество в областта на човешките ресурси, архитектурата и изкуствата, сигурността, кръговата икономика.

Д-р Кванте разказа за работата на екипа си по проекта, свързан с развитието на Летище Варна - то да стане красиво и притегателно място за децата и семействата от морската столица. На Терминал 2 вече гостува експозицията "Еврика" на "Музейко", която ще остане там до 30 юни. Специална покана за демонстрации на наука бе отправена към Клуба на криминалиста на Варненския свободен университет. Членовете на клуба ще покажат как се вземат отпечатъци и ще разкрият още тайни от областта на криминалистиката на 16 април - Деня на Конституцията и юриста. Скоро на Летище Варна ще видим и талантливите студенти от Академичния танцов театър на университета.

"Моят екип и аз сме много благодарни за страхотното начало. Прекрасно е, че сме тук! Варненският свободен университет е великолепно място и тези, които не са го посещавали, непременно трябва да дойдат. А ако не живеете във Варна, елате със самолет до нашето летище и след това го посетете", каза д-р Кванте.

Вижте още във видеото:





Доц. д-р Красимир Недялков, проф. д.ик.н. Анна Недялкова и д-р Франк Кванте