гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Блестящ финал на проекта "Кибермагьосници"

23 Август 2019Финалното представяне на проектите на кибермагьосниците пред родители се проведе днес в Младежкия дом на Варна. Последните две групи варненски ученици представиха своите разработки по темата киберсигурност и безопасност в дигитална среда. Децата показаха рециклиран робот със светещи очи, изработен от пласмасови бутилки, настолна игра, проект на картонена стая на кибермагьосник, игри и комикси в програмата Scratch и различни презентации за кодиране и цветове.

В продължение на осем седмици 120 варненски ученици от 17 училища се обучаваха под ръководството на преподавателите и студентите от катедрата.
 

"Проектът "Кибермагьосници" цели да развие у децата умения в областта на информатиката, математиката, изкуствата и най-вече безопасното и сигурно използване на дигиталната средата", сподели днес доц. д-р Галина Момчева - ръководител на катедрата по информатика на Варненския свободен университет, която отговаряше за обучението. 
 

Обучението се реализира от Дирекция „Образование и младежки дейности" на Община Варна и Варненския свободен университет „Черноризец Храбър". То е в изпълнение на Програмата за стимулиране на дейности и изяви на учениците от училищата в общината.
 

Всичко за проекта „Кибермагьосници" и възможностите за обучение на деца, ще намерите на 
http://cybersecurity.vfu.bg/kids.html