гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Екзотика и нестандартни решения видяха зрителите на годишното модно ревю на студентите от Варненския свободен университет

08 Юни 2018

Повече от шестдесет авторски модела, създадени от студентите от специалностите „Моден дизайн” и „Мода и мениджмънт в модата” на Варненски свободен университет „Черноризец Храбър” бяха представени в рамките на годишното модно ревю.

В началото на събитието бяха официално връчени стипендиите за обучение в магистърската програма „Сценични изкуства, мениджмънт и продуцентство“ на отличените в конкурса Габриела Неделчева и Румен Иванов.

 

 

Избраната от Евтим Милошев Габриела Неделчева е възпитаник на специалност „Хореография“ на Варненския свободен университет. Тя работи в областта на фолклорното танцово изкуство и ще продължи професионалното си развитие чрез обучение в магистърската програма „Сценични изкуства, мениджмънт и продуцентство“. Нейният избор продуцентът Евтим Милошев аргументира с желанието си да подкрепя млади и талантливи хора на прага на тяхната професионална кариера.

 

 

 

Новоучредената фондация на актьора Владимир Пенев предостави стипендия на Румен Иванов – вече утвърден професионалист в областта на сценичните изкуства и културния маркетинг. Мотивите за избора на Румен Иванов са свързани с концепцията за „учене през целия живот“ и стимулиране на желанието за непрекъснато професионално усъвършенстване .

 

 

Уникалното светско събитие, чиито домакин бе емблематичния варненски клуб „Студио 21“ зареди публиката с цвят от емоции и провокативен дух.

 

 

Младите таланти и техните преподаватели представиха творческите проекти: "Минимум - Максимум", „Мъжки вратовръзки - интерпретации”, „Асоциации” и „Експеримент в бяло”.

 

 

Изкушените от „Чаровната диктаторка“ станаха свидетели на екзотика и нестандартни решения и проследиха развитието на студентите по моден дизайн от първи до четвърти курс в тяхното творческо израстване.

 

 

Специално участие като модели в ревюто взеха Алба Лей и Лили Янг, студентки в магистърската програма „Изкуства и събитиен мениджмънт“. В организацията се включи и още един от китайските студенти на Варненския свободен университет – Антонио Ши, който подкрепи организацията на събитието.