гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Изпълнителният директор на Фонд „Русский мир“ пристига във ВСУ за ХI Международна квалификационна школа

16 Август 2019ХI Международна квалификационна школа "Съвременни педагогически технологии в обучението по руски език като чуждестранен", който е сред най-успешните проекти на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" и фонд "Русский мир", ще се проведе от 19 до 23 август в университета.  

За събитието пристига лично изпълнителния директор на фонд "Русский мир" Владимир Кочин, който ще открие форума на 19 август (понеделник) в 11,15 ч. в Руския център на ВСУ „Черноризец Храбър“.  Международната школа се провежда под патронажа на председателя на настоятелството на Варненския свободен университет проф. д.ик.н Анна Недялкова и президента на университета доц. д-р Красимир Недялков.

Сред гостите, които ще уважат събитието са Владимир Климанов – генерален консул на Руската федерация във Варна, Олга Широкова – зам.-директор на Представителството на Россътрудничество в България, Лилия Христова - директор на дирекция "Образование и младежки дейности" в Община Варна, Венцеслава Генова - началник на Регионалното управление по образованието във Варна, Надя Кантарева-Барух - директор на Издателство "АзБуки" при МОН, проф. д.п.н. Раиса Богданова - ръководител на Управлението за възпитателна работа на Руския държавен педагогически университет «Ал. Херцен» в Санкт-Петербург, а също и преподаватели от различни български университети и училища с изучаване на руски език.

Тази година научният колектив на Школата, под ръководството на проф. д-р Галина Шамонина - директор на Департамента за чуждоезиково обучение и следдипломна квалификация и на Руския център на Варненски свободен университет, посреща своите гости като носител на престижната Награда „Варна“ в областта на хуманитарните науки, връчена от Общинския съвет на Варна.
За 11-то издание на форума във Варненския свободен университет пристигат млади русисти от осем страни и 12 университета. В събитието ще се включат Белградския университет (Сърбия), Брестския държавен университет (Белорусия), Будапещенския университет „Лоранд Етвьош“ (Унгария), Миланския университет (Италия), Педагогическия университет на Полша, Руския държавен педагогически университет «Ал. Херцен» и Университет „Масарик“ в  Чехия. България е представена от преподаватели и студенти на Варненски свободен университет, Софийския университет, Нов Български университет, Пловдивския и Шуменския университети.

По време на школата ще се проведе кръгла маса на тема "Младите русисти - важна част от Русский мир", на която модератор ще бъде домакинът на събитието - проф. д-р Галина Шамонина. За участниците и гостите е подготвена богата културна програма.

XI Международна квалификационна школа „Съвременни педагогически технологии в обучението по руски език като чужд“се превърна в устойчива образователна марка на университета, през изминалите  11 години има 619 випускници от 30 европейски и азиатски университети. Това е школа от европейски тип, насочена към изграждане на посочените в докладите на Европейския съюз умения на младия специалист: комплексно решаване на проблеми; критично мислене; креативност и иновативност; управление на хора; умения за справяне с новите технологии; портфейл от езикови компетентности и координирани усилия. 

Още информация за събитието на:
https://bit.ly/2MlcAuk
https://www.facebook.com/events/462422401222085/