гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Корейски послания за академично партньорство

16 Юли 2018

„Ние високо ценим университетското образование в Европа, интересуваме се от вашия опит за привличане на повече млади жени в редакциите на печатните и електронните медии.  Вече сме създали добри контакти  с университети в Полшя, Русия, Украйна, Гърция и Турция. Ще се радваме на партьорски отношения с университети и в България, с Варненския свободен университет. Имаме  възможности за обмяна на пруподаватели и студенти“. С тези думи проф. Пае Жунг Кин, декан на факултета по журналистика на  Sookmyung womens university  в Сеул се обърна към  доц. Георги Калагларски, който беше ръководител на делегация на Съюза на българските журналисти в Република Корея. Двамата ваимно се запознаха с подготовката на студентите от двете страни по специалностите журналистика, връзки с обществеността и реклама.

 


     Разговор в кабинета на проф. Пае Жунг Кин

 

 

При гостуването си в телевизия СВS,  трета по своята аудитория в Република Корея, а също и в регионалната обществена телевизия KBS в град Бусан, вторият по големина град в страната,доц. Георги Калагларски разказа за Варненския свободен университет, престави конкретни магистърски и докторански програми.

 


     В телевизия СВS с  вицепрезидента на телевизията Чонг Парк.

 

До края на календарната 2018 г. Варна и Бусан ще сключат официален договор за активно сътрудничество и парньорски отношения в сферата на икономиката, образованието,  културата, спорта и в други области на обществения живот.

 


    В студиото на регионалната обществена телевизия в град Бусан в популярно предаване на журналистката Хи Жин Янг.