гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84

​Проф. Йове Кекеновски ще изнесе лекция по регионални проблеми, свързани с бежанските кризи

29 Януари 2020

Проф. Йове Кекеновски, един от водещите политици на Северна Македония, кмет на град Скопие (1995 - 1996 г.) и член на попечителския свет на Черноморската академия за сигурност, ще изнесе лекция пред студенти от Варненския свободен университет и експерти от държавни и общински структури, в която ще представи виждането си по политиката на ЕС за разрешаване на кризата с бежанците и мигрантите и влиянието й върху държавите от Западните Балкани.

Събитието ще се проведе на 13 март 2020 г. във  ВСУ „Черноризец Храбър“. То е част от серията лекции „Leaders Lecture Series“ на Черноморската академия за сигурност и се провежда с подкрепата на американската компания „Гузик техникл ентерпрайсис“.

Курсът „Leaders Lecture Series“ е насочен към студенти, които се обучават в бакалавърските и магистърските програми на Варненския свободен университет - „Защита на националната сигурност“, „Политически науки“, „Киберсигурност“, „Интелигентни системи за сигурност“, а така също и към експерти от държавни и общински структури, които вече са проявили интерес.