гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Студенти от Филиал Смолян на ВСУ посетиха Международния панаир в Пловдив

11 Ноември 2019Студентите от магистърски програми „Кръгова икономика“ и „Данъчен и митнически контрол", които се обучават във Филиал Смолян на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", посетиха Международния панаир в Пловдив. Те бяха посрещнати от д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир в Пловдив, който им разказа за структурата и организацията на работа на панаирния комплекс, който е сред лидерите на изложбената индустрия в Югоизточна Европа.

Магистрантите разгледаха щанда на Варненския свободен университет на най-голямото изложение за текстил и мода в България "ТексТейлър Експо" и се срещнаха със студенти, дипломанти и преподаватели от катедра "Изкуства" и специалност "Моден дизайн".

Планираните практически обучения в реална бизнес среда са част от учебния процес и имат за цел да формират предприемачески, социални умения и работа в екип.

Придобиването на ключови компетенции за работа „на терен“ са свързани с повишаване възможностите за успешна професионална реализация на пазара на труда.