гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | priem@vfu.bg

Студентка на ВСУ "Черноризец Храбър" стана балкански вицешампион по кикбокс

16 Декември 2020

Полина Галинова - студент, II курс в специалност "Психология" във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", стана балкански вицешампион на международния кикбокс турнир „Balkan best fighters“, който се проведе в сръбския град Ягодина. В събитието, което е под егидата на Световната асоциация на кикбокс организациите WAKO, взеха участие 374 състезатели от България, Сърбия, Северна Македония, Косово, Черна гора, Молдова и Босна и Херцеговина.

Нашето момиче спечели сребърен медал в категория до 60 кг при жените. Тя заяви участие в категория до 56 кг. в стил К-1, но поради оттегляне на останалите състезателки в тази схема, бе прехвърлена в стил лоу кик в по-горна теглова рамка. Въпреки това, тя се представи на ниво в мача с носителката на световната титла от Сърбия.

 "Доволна съм от участието си! Пожелавам на всички преподаватели и студенти на ВСУ "Черноризец Храбър" весели празници! Нека да спортуват, защото спортът е здраве!", сподели Поли, веднага след завръщането си в страната.

Полина Галинова е двукратна световна шампионка по кикбокс за юноши и кадети. Студентката по психология се състезава за СК "Шуменска крепост". От 2016 г. тя е част от националния отбор на България по кикбокс. Неин треньор е баща й - Галин Методиев. 

Полина избра да учи в специалност "Психология", за да разбира по-добре поведението на противниците си на терена (вижте видеото ►).