гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84

Студентският съвет на ВСУ „Черноризец Храбър“ и ръководството на университета се срещнаха с Националното представителство на студентските съвети

16 Юли 2020

студентски съвет всу

Студентският съвет на Варненския свободен университет и ръководството на университета се срещнаха с Националното представителство на студентските съвети в България. Обсъдени бяха  въпроси, свързани с важното място на частните университети в българската образователна система, студентското кредитиране, успешното преминаване на ВСУ „Черноризец Храбър“ през извънредната ситуация в страната, иновативната организация на учебния процес, както и старта на новата учебна година.

Даниел Парушев – председател на Националното представителство на студентските съвети, подчерта важността на сътрудничеството с Варненския свободен университет. Той коментира отличната работа и активността на Студентския съвет на ВСУ „Черноризец Храбър“, който е уважаван член на НПСС.

Яни Янев – вицепрезидент на Варненския свободен университет посочи, че именно студентите и техните интереси са водещата сила в близо 30-годишната история на ВСУ „Черноризец Храбър“. „Извънредната ситуация ни накара да направим нова оценка на ценностите. Поставихме на първо място здравето на студентите и академичния състав, създадохме нова комуникационна среда в университета“, разказа проф. Димитър Канев – зам.-ректор на университета. Той допълни, че в изключително кратки срокове, още през март, бе напълно осигурен учебният процес, а виртуалните учебни зали бяха отворени за всички. Това доведе до бум на посещенията на лекции и упражнения, а също и до включване на студенти от други специалности в курсове, към които проявяват интерес. „Демонстрирахме силата на нашата академична общност. Извънредното положение ни направи устойчиви и ефективни“, допълни проф. Канев. Варненският свободен университет ще започне учебната година по-рано – още през септември, като има готовност за обучение в електронна среда, за присъствено обучение или за въвеждане на хибридни форми.

Председателят на Студентския съвет на ВСУ „Черноризец Храбър“ Доротея Николаева  настоя за съдействие от страна на НПСС за промяна на лихвените нива на студентските кредити, които са сред най-високи в ЕС.

студентски съвет всу

студентски съвет всу


студентски съвет всу