гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84

Център за женско предприемачество ще работи във Варненския свободен университет

24 Февруари 2020

Център за женско предприемачество ще бъде открит във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ на 26 февруари 2020 г. Целта на центъра е да обучава и подпомага млади жени (до 34 години) от България и съседни държави в стартирането и развитието на собствен бизнес. Той се създава по проект WOMEN IN BUSINESS „Насърчаване на предприемачеството сред младите жени в Дунавския регион”, съфинансиран по програма INTERREG Danube Transnational.

Учебните програми и онлайн платформата за провеждане на обучението на Центъра за женско предприемачество  ще бъдат представени на пресконференция на 26 февруари 2020 г., от 10,30 ч. в зала 3 на Учебно-спортния комплекс на университета. В събитието ще вземат участие представители от университети, организации за подкрепа на бизнеса и неправителствени организации от 9 държави от Дунавския регион.
Пилотните обучения стартират на 28 февруари и в тях ще се включат 25 жени от България, Молдова и Украйна. Тренингите, които са със смесена форма – присъствена и он лайн, обхващат три групи млади жени-предприемачи:
  • Начинаещите ще разберат какво е да си предприемач, какви са първите стъпки за реализацията й – чрез курсове по маркетинг, дигитални и социални умения и др.
  • Втората група участници са тези, които имат собствен бизнес.
  • Дамите, които имат успешен бизнес от поне три години ще получат и консултации с експерти по конкретни теми.
Обученията ще се водят от топ експерти и успешни студенти от магистърските програми „Предприемачество“ и „Дигитален маркетинг и уебдизайн“ на Варненския свободен университет, а също и изявени експерти от Австрия, Германия, Словения, Босна и Херцеговина и др.
Обученията са безплатни и в следващите етапи могат да се включат всички желаещи на възраст от 16 до 34 години, които имат интерес към предприемачеството.