гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Черноморската академия за сигурност - популяризиране на националните приоритети чрез висше образование и кибер технологии, въз основа на успешен и новаторски опит от Израел

29 Ноември 2019

Серията лекции  „Leaders Lectures Series“, организирана от Черноморската академия за сигурност започва на 30 ноември във ВСУ „Черноризец Храбър“. О.з. полк. Ицхак Турджеман – бивш директор на Министерството на отбраната на Израел по социални политики, ще представи “Съвременни проблеми на националната сигурност“ пред студенти и експерти от държавни и общински структури. Събитието е с подкрепата на фирма „Гузик техникл ентерпрайсис“ - САЩ и ще се състои на 30.11.2019г., от 10:00 в Руския център на Варненският свободен университет.
 
Сред лекторите в „Leaders Lectures Series“ е Йове Кекеновски - политик от Северна Македония и бивш кмет на град Скопие, който ще говори по темата „Нежеланието и  непоследователната политика на ЕС за разрешаване на кризата с бежанците и мигрантите или целенасочено жертване на страните от Западните Балкани».

Проф. д-р Андрей Андруник – руски експерт по кадрова сигурност, ще представи проблемите на кадровата сигурност на правителствените служители: от генезиса на проблема до телезиса на решенията.

Курсът „Leaders lecture series“ е насочен към студенти, които се обучават в бакалавърските и магистърските програми на ВСУ - „Национална сигурност“, „Политически науки“, „Киберсигурност“, „Интелигентни системи за сигурност“, а така също и към експерти от държавни и общински структури, които вече са проявили интерес.

Благодарение на Черноморската академия за сигурност, Варна се превръща в център за върхови постижения в областта на националната сигурност, който се посещава от водещи специалисти в тази област.