гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84

Черноморска академия за сигурност с пореден майсторски клас по киберсигурност във Варна

30 Април 2020

Черноморска академия за сигурност проведе двудневен майсторски клас „Cybersecurity Framework Practitioner Training for Professionals”. Събитието бе във виртуалните аудитории на Варненския свободен университет и е с финансовата подкрепа на “Гузик техникъл ентерпрайсис” – САЩ. Участваха студенти от магистърските програми „Киберсигурност“ и „Интелигентни системи за сигурност“ на ВСУ „Черноризец Храбър“, както и студенти от Военната академия „Г.С. Раковски“. Лектор беше д-р Моти Цвилинг от Ariel Cyber Innovation Center в Израел.

Студентите получиха теоретични знания за решаваха практически казуси, които им дадоха възможност да придобият нови знания, да разберат ролята на специалиста по киберсигурност и задачите, които стоят пред него.

„Предоставените от д-р Цвилинг материали онагледиха върху какво трябва да наблегнем, за какво да внимаваме, как да разчитаме различните ситуации като тип сигнали (пробив в сигурността), а също ни накараха да добием допълнителна информация за естеството на обстановката около нас. Благодаря за доброто представяне и очакваме с нетърпение следващата среща“, сподели Звезделин Николов, студент от магистърска програма „Киберсигурност“ на ВСУ „Черноризец Храбър“. Студентите подчертаха, че майсторският клас е правилният път за получаване на експертиза и знания в процеса на обучение, особено с включването на практически занятия в него.

„Занятията бяха с добавена стойност за мен и ми помогнаха да навляза в дълбочина на спецификата на киберсигурността“, отбеляза Серкан Халил, студент по киберсигурност във Варненския свободен университет.

„Въпрeки съществуващите обстoятелства, свързани с извънредното положение, беше взето решение майсторският клас да се проведе и този семестър, тъй като, само систематичното обучение може да даде резултат. Благодарение на нашите колеги от Израел, успяваме да осъществим поставeните от нас цели, като една от тях е да доведем обучението по киберсигурност в България до най-високите световни стандарти“, сподели Владимир Бронфенбренер - един от водещите експерти по национална сигурност от Израел и Генерален секретар на Черноморска академия за сигурност.