гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

Главният архитект: Студентите по архитектура на ВСУ ще се грижат за културното наследство - сърцато и с амбиция

11/05/2019

„Студентите, които излизат от архитектурния факултет на Варненския свободен университет ясно показват, че имат амбиция и сърце – да се погрижат за културното наследството на страната ни. Щастлив съм от качеството на подготовката им, от тяхната сърцатост при разработване на проектите, от задълбочения анализ и използването на съвременни, модерни решения, съгласно последните тенденции в архитектурата“, каза главният архитект на Варна Виктор Бузев, който беше част от държавната изпитна комисия, оценяваща дипломните проекти на студентите от магистърската програма „Опазване на културното наследство“ на ВСУ „Черноризец Храбър“.

Виж повече

Лари Бийл и Майкъл Марвин с лекции във Варненския свободен университет

10/05/2019

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ посреща водещи американски лектори, които са и ментори на студентите от магистърската програма „Предприемачество“. В университета пристигат Лари Бийл – създател на магистърската програма, финансов съветник и инвестиционен мениджър, и Майкъл Марвин – водещ предприемач в IT-сектора и създател на Tech Valley. Двамата ще представят пред студентите темата „Управление на инвестиционния процес“ от 10 до 13 май.

Виж повече

Студенти на ВСУ посетиха Затвора-Варна

10/05/2019

Студенти от специалностите “Право”, "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред" и "Защита на националната сигурност" на Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" посетиха с учебна цел Затвора-Варна, след приключване на лекционните курсове по “Наказателно право - обща част” и “Криминология”.

Виж повече

Студент по право на ВСУ бе отличен със стипендия

09/05/2019

Павлин Василев - студент по право във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ е един от тримата студенти, отличени със стипендия от Обществения дарителски фонд. Стипендията бе връчена на Павлин от председателя на Варненския районен съд Ерна Якова на специална церемония в галерията на Радио-телевизионния център във Варна. Съдия Якова пожела на Павлин да завърши успешно своето следване и да бъде полезен в професията, която е избрал.

Виж повече

ВСУ провежда следдипломна квалификация, съчетаваща психологичното и правното познание

08/05/2019

Институтът за психологично консултиране и катедра „Психология“ на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ проведоха първия в страната обучителен модул, който съчетава психологичното и правното познание. В следдипломната квалификация „Психосоциална оценка при рисково и дивиантно поведение“ участваха 22 специалисти, голяма част от които са експерти към съдилищата в България или работят в центровете за защита от насилие и за работа с деца. Основните теми в квалификационния модул бяха свързани с работата с жертви на домашното насилие и на насилие, основано на пола.

Виж повече

Отбори на ВСУ ще участват в Националната студентска универсиада

07/05/2019

Отбори и състезатели на Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" ще участват в стартиращата днес Национална студентска универсиада. Университетското спортно събитие на годината е организирано от Асоциация за университетски спорт "Академик" в партньорство с шестте висши училища във Варна. То се реализира с подкрепата на Община Варна, като част от програмата на титлата "Варна - Европейски град на спорта 2019".

Виж повече

Руският център организира мероприятия, по повод 9 май - Денят на Победата

07/05/2019

Руският център организира мероприятия, по повод 9 май - Денят на Победата

Виж повече

Студенти на ВСУ са доброволци на Европейското първенство по футбол за девойки

03/05/2019

Студенти-доброволци на Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" ще подпомагат дейността на екипа на Български Футболен Съюз по време на финалния кръг на Европейското първенство по футбол за девойки до 17-годишна възраст - UEFA EURO 2019 - Women U17, на което България е домакин. ​Варненският свободен университет обедини усилия със спортни федерации и клубове в страната, сред които и Българският футболен съюз, и стартира записването в бакалавърската и магистърската програма „Мениджмънт на спорта“, в дистанционна форма на обучение.

Виж повече

Проф. Петър Ангелов с награда за цялостно творчество "Златна муза"

30/04/2019

​Проф. Петър Ангелов - директор и художествен ръководител на Академичния танцов театър на Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“, бе отличен с наградата "Златна муза" - за цялостно творчество от Асоциацията на хореографите в България. Проф. Ангелов получи отличието от министъра на туризма Николина Ангелкова по време на целемония, която се проведе в София в Международния ден на танца. По регламент, наградата за цялостно творчество се присъжда с единодушно решение на Асоциация на хореографите в България.

Виж повече