България, 9007, Варна, к.к. Чайка
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

На тържествена церемония проф. д.п.н. Алексей Громико беше удостоен със званието почетен професор на ВСУ „Черноризец Храбър“

26/11/2018

На тържествена церемония в аулата на Варненския свободен университет Президентът на университета проф. д.ик.н. Анна Недялкова удостои член-кореспондента на Руската академия на науките проф. д.п.н. Алексей Громико със званието „почетен професор на Варненския свободен университет“.

Виж повече

При огромен интерес от студенти, преподаватели и представители на фирми и институции стартира майсторският клас на известния руски историк и политолог проф. д.п.н. Алексей Громико

22/11/2018

С лекция на тема „Москва – Брюксел – Анкара (Русия, ЕС и Турция в Черноморския регион)“ на 21 ноември във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ започна лекционния курс и майсторски клас на тема „Международни отношения и сигурност“ на известния руски историк и политолог член-кореспондент на Руската академия на науките проф. д.п.н. Алексей Громико.

Виж повече

Мостове от спагети издържаха над 12 кг натоварване

20/11/2018

За шеста поредна година във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ се проведе състезанието за креативни умения VARNA SPAGHETTI ENGENEERING. В него се включиха 24 отбора. 14 от тях бяха съставени от представители на професионалните гимназии по строителство, архитектура и геодезия от градовете Варна, Бургас, Стара Загора, Шумен, Кърджали, София, Велико Търново и Пловдив, а в 6 интердисциплинарни екипа участваха студенти по строителство и архитектура от ВСУ „Черноризец Храбър“, както и 4 отбора от чуждестранни студенти от Украйна.

Виж повече

IT състезание събра ученици и студенти във ВСУ „Черноризец Храбър“

19/11/2018

Отбори с участници от няколко града в страната се включиха в тазгодишното издание на състезанието QUERYADA. За четвърта поредна година Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ организира националното състезание за ученици и студенти от различни възрасти, обучаващи се в свързани с IT специалности.

Виж повече

Студентите на Варненския свободен университет – с крачка напред към успешната кариера

16/11/2018

Книгата си „Кариера или не? 10 фактора за успешно начало на кариерата“ представи пред студентите на Варненския свободен университет Николай Василев, управляващ съдружник в инвестиционната компания „Експат Капитал“ – най-голямата независима компания за управление на активи в България.

Виж повече

Варненският свободен университет с две награди - „Престижен университет“ и „Мениджър на годината“

15/11/2018

За втора поредна година в класацията на списание Оffline Варненският свободен университет отново е отличен като ПРЕСТИЖЕН УНИВЕРСИТЕТ В БЪЛГАРИЯ. Наградата бе връчена днес на президента на ВСУ „Черноризец Храбър“ проф. д.ик.н. Анна Недялкова лично от Изпълнителния директор на Оffline г-н Росен Иванов.

Виж повече

Известният руски историк и политолог проф. д.п.н. Алексей Громико ще бъде удостоен със званието „Почетен професор на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“

14/11/2018

Член-кореспондентът на Руската академия на науките проф. доктор на политическите науки Алексей Анатолиевич Громико ще проведе лекционен курс и майсторски клас във Варненския свободен университет от 21 до 23 ноември 2018 г. Лекционният курс на тема „Международни отношения и сигурност“ включва поредица от лекции по темите: „Русия, ЕС и Турция в Черноморския регион“; „Русия и НАТО“; „Brexit и бъдещето но ЕС“; „Междуцивилизационни проблеми на европейската интеграция“; „Заплахи, предизвикателства, архитектура на европейската сигурност в контекста на руско-американските отношения“.

Виж повече

Варненският свободен университет бе отличен с Диплом за участието си в ТексТейлърЕкспо – Пловдив 2018

13/11/2018

Студенти на Варненския свободен университет от специалност „Моден дизайн“ се включиха в първото издание на специализираното международно изложение за текстил, облекло и мода ТексТейлърЕкспо – Пловдив 2018. Събитието се проведе от 8 до 10 ноември в Международния панаир в Пловдив. В него участваха модни специалисти, производители и търговци от Турция, Полша, Румъния, Испания, Италия, Чехия и Литва.

Виж повече

Шестото международно състезание за креативни умения Varna Spaghetti Engeneering ще се проведе на 17 ноември във Варненския свободен университет

13/11/2018

За шеста поредна година Варненският свободен университет „Черноризец храбър“ организира състезанието за креативни умения за ученици от професионалните гимназии по архитектура, строителство и геодезия и студенти Varna Spaghetti Engeneering. Участниците ще строят мостове от спагети, които да са устойчиви на натоварване и в същото време да са атрактивни.

Виж повече