България, 9007, Варна, к.к. Чайка
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

Варненският свободен университет бе удостоен с почетен плакет на Института по океанология към БАН

05/07/2018

Почетен плакет за дългогодишно партньорство в изследванията на Черно море получи Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“.

Виж повече

За девета поредна година Юридическият факултет на Варненския свободен университет проведе лятна научна сесия

04/07/2018

Лятната научна сесия на Юридическия факултет на Варненския свободен университет се проведе за девета поредна година и представи актуална научна проблематика в областта правото и сигурността. Част от форума бе и 17-то издание на Международната научна конференция „Приложна психология: възможности и перспективи“.

Виж повече

Вдъхновени от Webit да продължим заедно!

04/07/2018

Варненският свободен университет стана част от едно от най-влиятелните и мащабни събития в областта на иновациите, технологиите и бъдещето. Университетът се включи със собствен щанд в юбилейното десето издание на Webit.Festival Europe 2018.

Виж повече

Президентът на Варненския свободен университет проф. д.ик.н. Анна Недялкова участва в работата на престижния икономически форум в Пловдив

02/07/2018

Министър-председателят Бойко Борисов откри първия Пловдивски икономически форум, който се проведе на 21 и 22 юни в хотел "Империал" в Пловдив. В приветствието си премиерът подчерта, че форумът в Пловдив е естествено продължение на Делфийския икономически форум, който се проведе през март в Гърция.

Виж повече

НАУКА И БИЗНЕС ЗА ИНТЕЛИГЕНТНО БЪДЕЩЕ - ЕДНА УСПЕШНА КОНФЕРЕНЦИЯ, ДЕМОНСТРИРАЩА ПАРТНЬОРСКА МРЕЖА, ЕКСПЕРТИЗА И ПРОВОКИРАЩА НОВИ БИЗНЕСИ И ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ПРОСТРАНСТВА

27/06/2018

Международна бизнес конференция “Science and Business for Smart Future” („Наука и бизнес за интелигентно бъдеще“), организирана от факултет МИА се проведе във Варненския свободен университет на 22 и 23 юни 2018 г.

Виж повече

ЖУРНАЛИСТИ, РОБОТИ И КАПИТАЛИ - КОЙ ПРЕВЗЕМА МЕДИИТЕ?

27/06/2018

Медиите – виновни или не?“ Тази тема събра на кръгла масавъв Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“преподаватели и студенти от катедри по журналистика,ръководители на регионални електронни медии,водещи нателевизионни и радиопредавания, журналисти от печатни медиии информационни сайтове. Дискусията се организира от комисията за „Научно практически изследвания и анализи на съвременните медии“ при Съюза на българските журналисти и ВСУ“Черноризец Храбър“.

Виж повече

Варненският свободен университет ще участва със собствен щанд в юбилейното десето издание на Webit.Festival Europe

20/06/2018

Юбилейното десето издание на Webit.Festival Europe ще бъде по-влиятелно и мащабно от всякога. В него ще се включат политици, евро-комисари, президенти и лидери на най-големите и иновативни компании в света, стотици инвеститори и хиляди предприемачи.

Виж повече

Изнесеният център за кариерно консултиране и кандидатстудентски прием записа първите кандидати за обучение във Варненския свободен университет

20/06/2018

Изнесеният център за кариерно консултиране и кандидатстудентски прием отвори врати на 18 юни. В центъра, който се намира на ул. „Асен Златаров“ 6 във Варна всеки кандидат-студент може да получи пълна информация за предлаганите от университета специалности, включените в обучението практики и стажове, възможностите за кариерно развитие и условията за прием.

Виж повече

Изнесен център за кариерно консултиране и кандидатстудентски прием

13/06/2018

За удобство на кандидат-студентите и тази година, по време на активния кандидатстудентски прием Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ разкрива изнесен център за кариерно консултиране и кандидатстудентски прием в центъра на града.

Виж повече