гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | priem@vfu.bg

Новини

Черноморска академия за сигурност представя ONLINE лекцията на водещия македонски политик проф. Йове Кекеновски

21/03/2020

Студентите на Варненския свободен университет, експертите и всички заинтересовани от темата за регионалните проблеми, свързани с бежанските кризи на Балканите, ще имат възможност да гледат ONLINE лекцията на един от най-уважаваните политици от Северна Македония проф. Йове Кекеновски. Тя е част от серията лекции на Черноморска академия за сигурност към Варненски свободен университет “Черноризец Храбър” – “Leaders lecture series”

Виж повече

Киберсимулаторът „Cyber Range“ пристига в България

18/03/2020

Черноморска академия за сигурност към Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ е единствена на Балканите, която ще разполага с киберсимулатор Cyber Range. Симулаторът разполага с 15 сценария и 3 степени на сложност, предназначени за студенти, експерти и служители в силови структури. Обучението ще се осъществява от водещи израелски специалисти. Студентите в магистърската програма „Киберсигурност“ ще бъдат първи и към настоящия момент единствени в България, които ще имат възможност да преминат обучението на Cyber Range в рамките на обучението си в университета.

Виж повече

Специалност "Информатика" бе на фокус в първия "Виртуален отворен прозорец"

17/03/2020

При особен интерес от страна на кандидат-студенти, родители и преподаватели премина първата сесия от серията "Виртуални отворени прозорци" в помощ на кандидатстудентите. В Google-приложението Hangouts Meet доц. д-р Галина Момчева - ръководител на катедрата "Информатика" на Варненския свободен университет представи различните възможности за професионално ориентиране, предимствата на обучението в катедрата, специалните проекти, по които работят студентите, а също и професионалната реализация на завършилите. Вижте още ►

Виж повече

ВСУ „Черноризец Храбър“ преминава към неприсъствен електронно базиран учебен процес

16/03/2020

Разписът на учебните занятия във ВСУ „Черноризец Храбър“ се актуализира в съответствие с преминаването на online платформа на обучение. Със заповеди на Президента и Ректора на университета присъствените учебни занятия във ВСУ „Черноризец Храбър“ се отменят до 29.03.2020 г., а от 20 март 2020 г. се преминава към неприсъствен електронно базиран учебен процес за всички образователно-квалификационни степени и форми на обучение. Семестриалните и държавните изпити, защити на дипломни работи и заседания на научни журита, насрочени в периода до 29.03.2020 г. се отлагат до второ нареждане. Вижте още ►

Виж повече

На вниманието на студентите на ВСУ "Черноризец Храбър": Неприсъствените "занятия в облака" стартират на 20 март 2020

16/03/2020

Виртуалните учебни занятия, планирани в учебния разпис, ще се провеждат на платформата https://meet.google.com. Кодовете за достъп до курсовете и линковете към виртуалните учебни занятия вече са публикувани на сайта. Вярваме, че със съвместни усилия ще превърнем "занятията в облака" в прозорец към знанията и среда за ценна социална комуникация в тези трудни за всички нас дни.

Виж повече

"Виртуални отворени прозорци" за кандидат-студентите във ВСУ "Черноризец Храбър"

16/03/2020

От 17 до 20 март ще бъдат „отворени“ и „Виртуални отворени прозорци“ – специално за кандидат-студентите, а кандидатстването е 24/7 изцяло в електронна среда. Абитуриентите ще могат да обсъдят с преподаватели и студенти от Варненския свободен университет своето кариерно развитие и различни въпроси, свързани с кандидатстването в професионалните направления на университета. На сайта – www.vfu.bg, във фейсбук и инстаграм профилите на ВСУ „Черноризец Храбър“ (VarnaFreeUniversity) са публикувани линкове-покани за приложението на Google – Hangouts Meet, които ще отведат младежите към „дискусионна аудитория“ на живо.

Виж повече

Първият български университет в "облака" е ВСУ "Черноризец Храбър"

14/03/2020

С пилотния проект на Варненския свободен университет и Центъра за творческо обучение се изгражда пространство-модел за иновативна технологична образователна среда. Студентите и преподавателите ще се възползват от предимствата на облачната технология Google G Suite for Education. Вижте какви са те ►

Виж повече

ВСУ „Черноризец Храбър“ преминава на неприсъствено ONLINE обучение

13/03/2020

Във връзка със Заповед на Министъра на здравеопазването за въвеждане на противоепидемични мерки в България, ВСУ „Черноризец Храбър“ преустановява учебните занятия, отменя семестриалните и държавните изпити и консултациите до 29 март 2020 г. Студентите на Варненския свободен университет ще бъдат информирани своевременно по катедри за преминаване към неприсъствено ONLINE обучение. За администрацията се въвежда дистанционна форма на работа до 29 март 2020 г. Кандидатстването във ВСУ „Черноризец Храбър“ е вече изцяло в електронна среда!

Виж повече

КАНДИДАТСТВАНЕТО ВЪВ ВСУ "ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР" – ВЕЧЕ ИЗЦЯЛО В ЕЛЕКТРОННА СРЕДА

13/03/2020

За Ваше удобство и улеснение Варненският свободен университет създаде една от най-гъвкавите системи за прием на студенти.

Виж повече