гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

Студенти от ВСУ в Европейската програма на Хауратон, Германия

04/07/2019

За първа година студенти от ВСУ “Черноризец Храбър” от специалност „Строителство на сгради и съоръжения“, профил „Водоснабдяване и канализация“ бяха избрани да участват в Европейската студентска програма 2019 на фирма Хауратон, гр.Ращат, Германия. Фирма Хауратон е eднa oт вoдeщитe ĸoмпaнии в cвeтa, предлагаща решения за отвеждане на повърхностни води чрез изграждане на отводнителни системи в индустриалното и инфраструктурното строителство.

Виж повече

Студенти и преподаватели от Украйна се обучаваха във ВСУ

02/07/2019

Офисът за технологичен трансфер на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ бе домакин на практикум на тема „Материали и технологии в строителството и архитектурата”. В него участваха преподаватели и студенти от втори курс на специалности „Архитектура” и „Градско строителство” на Националния университет по градско стопанство „А. Н. Бекетов”, гр. Харков, Украйна. Харковският университет има изградено и работещо сътрудничество с Архитектурния факултет на ВСУ „Черноризец Храбър”.

Виж повече

Студентите от Филиала на ВСУ „Черноризец Храбър“ в Смолян посетиха дирекцията на полицията в деня на „отворени врати“

28/06/2019

Студенти от магистърската програма „Съдебни криминалистически експертизи“ във Филиала на ВСУ „Черноризец Храбър“ в Смолян посетиха ОД на МВР – Смолян, по случай 60-годишния юбилей на институцията. Присъстваха и изявени преподаватели от Филиала, както и ръководителят на магистърската програма - проф.д.ю.н. Йонко Кунчев.

Виж повече

​Студенти от магистърската програма "Кръгова икономика" посетиха завода за преработка на твърди битови отпадъци "Екоинвест асетс"

28/06/2019

Студенти от магистърската програма "Кръгова икономика" на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър"край с. Езерово. Те се запознаха на място с процесите на преработка на отпадъците. За работата на завода разказа лично директорът Емил Дичев. Посещението е част от практическите занятия в обучението им по програма "Кръгова икономика".

Виж повече

120 варненски ученици стават „Кибермагьосници"

28/06/2019

120 варненски ученици ще станат „Кибермагьосници" през това лято. От 1 юли до 23 август деца от пети и шести клас от 17 училища ще преминат през едноседмични „кибер“-занятия. Образователният проект се реализира от Дирекция „Образование и младежки дейности" на Община Варна и Варненския свободен университет „Черноризец Храбър".

Виж повече

ВСУ „Черноризец Храбър“ предлага създаването на научен консорциум с университети от балканските страни

22/06/2019

Идеята за създаването на консорциум от университети от балканските държави, който да постави научна „диагноза“ на състоянието на Балканите в резултат на четвъртата индустриална революция, се обсъжда на Х-та юбилейна лятна научна сесия във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Международната конференция „Четвъртата индустриална революция и Балканите“ е организирана от Юридическия факултет на университета. В нея водещи учени от страната и чужбина обсъждат въпроси, свързани с правните проблеми на икономическите отношения, както и националната сигурност и научната дипломация в Черноморския регион. В рамките на събитието се провежда и ХVIII международна научна конференция „Приложна психология – възможности и перспективи“ – най-значимия форум в страната в областта на психологичното познание.

Виж повече

Международна научна конференция „Четвъртата индустриална революция и Балканите“ започва във ВСУ „Черноризец Храбър“

20/06/2019

Международната научна конференция „Четвъртата индустриална революция и Балканите“ ще се проведе във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ на 21 и 22 юни 2019 г. Организатор и домакин на събитието е Юридическия факултет на университета. Началото на пленарната сесия е в 10,30 ч. в петък – 21 юни, в Учебно-спортния комплекс на университета.

Виж повече

Проектът "България: Срещу агресията в спорта 2019” бе представен във ВСУ

18/06/2019

Водещи експерти на Варненския свободен университет ще обучават спортни журналисти и спортисти да разпознават видовете агресия и зависимости при провеждане и отразяване на спортни събития. Обучението ще се проведе от 19 до 21 юли 2019 г. и в него ще участват 30 млади спортни репортери и спортисти – на възраст до 29 години. Събитието ще завърши с футболна среща, в която участниците ще демонстрират честна игра и спортсменски дух.

Виж повече

Водещи преподаватели от ВСУ ще обучават млади журналисти и спортисти срещу агресията в спорта

17/06/2019

За журналистите и спортистите ще бъде проведен форум с участието на изявени лектори от страната и чужбина, сред които и преподаватели на Варненския свободен университет. По време на срещата участницитe ще изиграят и футболен мач, в който ще демонстрират честна игра и спортсменски дух. Кампанията ще бъде подкрепена от информационни материали и от съобщения в социалните мрежи.

Виж повече