гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

При голям интерес премина първата танцова работилница по български фолклор

05/08/2019

При голям интерес от страна на участниците премина първата танцова работилница по български фолклор, организирана от Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" и преподавателите от специалност "Хореография". В нея се включиха любители на българските ритми от цялата страна. Сред най-активните участници бяха танцьорите от танцовите колективи "Пламък" от Бургас, "Балканика" от Горна Оряховица, "Лазур" от Бургас, "Пендара", "Настроение" от Аксаково и "Фолклорна магия" от Стара Загора.

Виж повече

Студенти на ВСУ участват в реставрацията на древната крепост Палматис

02/08/2019

Студенти от магистърската програма "Опазване на културното наследство" на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" участваха в партньорски проект „Планиране и изпълнение на теренна консервация на Раннохристиянска базилика в крепостта Палматис, област Добрич“ („Mapping and Conservation of an Early Christian Basilica, Palmatis fortress, Dobrich region”), който се проведе в края на юли в с. Оногур, област Добрич.

Виж повече

Варненският свободен университет става столица на салсата

02/08/2019

За осма поредна година, в разгара на лятото, Танцова школа МАЛАМБО и Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" Ви канят на 3-дневен танцов маратон на открито.

Виж повече

Проф. д-р Петър Христов пред БНР: За сигурността и киберзащитата

02/08/2019

"Университетите са призвани да подготвят кадри, които да станат истински специалисти по КИБЕРСИГУРНОСТ - да могат да предвиждат 24 часа в денонощието, да разкриват пробиви в системата, веднага да сигнализират, да имат бърза реакция", коментира ректорът на Варненски свободен университет проф. д-р Петър Христов пред БНР - Българско Национално Радио

Виж повече

Публична лекция на тема „Възможности за управление на конфликти в публичната сфера“

30/07/2019

Публична лекция на тема „Възможности за управление на конфликти в публичната сфера“ представи преподавателят във Варненския свободен университет доц. д-р Иванка Банкова. Тя разгледа специфичните особености на конфликтите като неизбежни съставни характеристики за общественото развитие и публичната сфера.

Виж повече

Вече четири варненски училища имат "Кибермагьосници"

29/07/2019

Ученици от 5. и 6. клас на Основно училище „Цар Симеон I“ и от III ОУ „Ангел Кънчев“ представиха пред родителите си в залата на Младежкия дом във Варна наученото в образователния проект „Кибермагьосници“. По време на събитиято видяхме интересни презентации, подготвени от кибермагьосниците - игри, анимации и дори кратък филм, чрез които бяха показани основните правила за сигурност и безопасност в дигитална среда.

Виж повече

Джордж Кремлис със специално обръщение към кандидат-студентите от магистърска програма "Кръгова икономика"

29/07/2019

Специално обръщение към кандидатите да се обучават в магистърска програма "Кръгова икономика" на Варненския свободен университет"Черноризец Храбър" изпрати ДЖОРДЖ КРЕМЛИС - почетен директор на Генерална дирекция "Околна среда" на Европейската комисия и един от водещите лектори в магистърската програма "Кръгова икономика" на Варненския свободен университет.

Виж повече

Ръководството на ВСУ "Черноризец Храбър" почете 141-годишнина от Освобождението на Варна

27/07/2019

Доц. д-р Красимир Недялков - президент на Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" и ректорът - проф. д-р Петър Христов, почетоха днес 141-годишнина от Освобождението на Варна

Виж повече

Варненци възхитени от новата релефна карта на Морската градина, дело на студент от ВСУ

27/07/2019

Кристиян Иванов, студент в V курс, специалност "Архитектура" на Варненски свободен университет откри днес Релефната карта на историческото ядро на Морската градина във Варна, по която той и екипът му работиха в продължение на две години. Във финансирането на проекта участват Варненският свободен университет, Фонд "Култура" на Община Варна и семейството на Кристиян.

Виж повече