България, 9007, Варна, к.к. Чайка
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

Проф. д.ик.н Анна Недялкова, президент на Варненския свободен университет в предаването Посоко.eu

17/07/2018

Пълното интервю с президента на Варненския свободен университет, можете да видите тук:

Виж повече

Корейски послания за академично партньорство

16/07/2018

При гостуването си в телевизия СВS, трета по своята аудитория в Република Корея, а също и в регионалната обществена телевизия KBS в град Бусан, вторият по големина град в страната,доц. Георги Калагларски разказа за Варненския свободен университет, престави конкретни магистърски и докторански програми.

Виж повече

За подготовката на кадри за бъдещето на бизнеса Варненският свободен университет предлага иновативния проект „Дигитално образование за икономически растеж и социално приобщаване“.

12/07/2018

Проектът „Дигитално образование за икономически растеж и социално приобщаване“ беше представен на пресконференция днес в Арт-салона на „Радио Варна“ от президента на Варненския свободен университет проф. д.ик.н Анна Недялкова.

Виж повече

Варненският свободен университет бе удостоен с почетен плакет на Института по океанология към БАН

05/07/2018

Почетен плакет за дългогодишно партньорство в изследванията на Черно море получи Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“.

Виж повече

За девета поредна година Юридическият факултет на Варненския свободен университет проведе лятна научна сесия

04/07/2018

Лятната научна сесия на Юридическия факултет на Варненския свободен университет се проведе за девета поредна година и представи актуална научна проблематика в областта правото и сигурността. Част от форума бе и 17-то издание на Международната научна конференция „Приложна психология: възможности и перспективи“.

Виж повече

Вдъхновени от Webit да продължим заедно!

04/07/2018

Варненският свободен университет стана част от едно от най-влиятелните и мащабни събития в областта на иновациите, технологиите и бъдещето. Университетът се включи със собствен щанд в юбилейното десето издание на Webit.Festival Europe 2018.

Виж повече

Президентът на Варненския свободен университет проф. д.ик.н. Анна Недялкова участва в работата на престижния икономически форум в Пловдив

02/07/2018

Министър-председателят Бойко Борисов откри първия Пловдивски икономически форум, който се проведе на 21 и 22 юни в хотел "Империал" в Пловдив. В приветствието си премиерът подчерта, че форумът в Пловдив е естествено продължение на Делфийския икономически форум, който се проведе през март в Гърция.

Виж повече

НАУКА И БИЗНЕС ЗА ИНТЕЛИГЕНТНО БЪДЕЩЕ - ЕДНА УСПЕШНА КОНФЕРЕНЦИЯ, ДЕМОНСТРИРАЩА ПАРТНЬОРСКА МРЕЖА, ЕКСПЕРТИЗА И ПРОВОКИРАЩА НОВИ БИЗНЕСИ И ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ПРОСТРАНСТВА

27/06/2018

Международна бизнес конференция “Science and Business for Smart Future” („Наука и бизнес за интелигентно бъдеще“), организирана от факултет МИА се проведе във Варненския свободен университет на 22 и 23 юни 2018 г.

Виж повече

ЖУРНАЛИСТИ, РОБОТИ И КАПИТАЛИ - КОЙ ПРЕВЗЕМА МЕДИИТЕ?

27/06/2018

Медиите – виновни или не?“ Тази тема събра на кръгла масавъв Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“преподаватели и студенти от катедри по журналистика,ръководители на регионални електронни медии,водещи нателевизионни и радиопредавания, журналисти от печатни медиии информационни сайтове. Дискусията се организира от комисията за „Научно практически изследвания и анализи на съвременните медии“ при Съюза на българските журналисти и ВСУ“Черноризец Храбър“.

Виж повече