гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

Пролетна сертификатна сесия - за получаване на университетски сертификат по чужд език - 6 април 2019г.

18/03/2019

Виж повече

ВСУ „Черноризец Храбър“ ще стане академичен център за изследване на киберсигурността

16/03/2019

"Обявявам началото на инициативата на Варненския свободен университет - "Рицари срещу машините", каза пред журналисти днес президентът на ВСУ "Черноризец Храбър" доц. д-р Красимир Недялков. Това стана минути преди откриването на иновативните магистърски програми "Киберсигурност" и "Интелигенстни системи за сигурност", част от проекта „Черноморска академия за сигурност“. Образователният продукт се отличава с това, че ще подготви висококвалифицирани специалисти по киберсигурност, които могат да защитят интересите на държавата, на обществото, на бизнеса - със силата на правото, а не с правото на силата, коментира проф. д-р Петър Христов - ректор на университета.

Виж повече

"Щрихи от утрото" (14.03.2019) - Кибербойци ще произвежда Варна

15/03/2019

Разговор с проф. д-р Теодора Бакърджиева, преподавател в катедра "Информатика и икономика" и заместник-ректор на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" за новите магистърски специалности "Киберсигурност" и "Интелигентни системи за сигурност"

Виж повече

Кибер рицари ще обучава Варненският свободен университет

15/03/2019

Иновативни магистърски програми по киберсигурност започва Варненският свободен университет "Черноризец Храбър". Представянето на програмите, в резултат на които ще бъдат обучени и първите кибер бойци, както вече ги наричат във висшето училище ще бъде тази събота - на 16 март. Именно тогава ще бъде обявено и създаването на Черноморска агенция по сигурност, каза за Радио Варна ректорът проф. Петър Христов.

Виж повече

Възпитаник на ВСУ "Черноризец Храбър" спаси дете

14/03/2019

Тони Танчев - възпитаник на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" е героят, спасил 11-годишното дете край водопада Сучурум в околностите на Карлово. Заедно с приятеля си - ефрейтор Никола Върбанов, преди ден, те върнаха към живот малката Теменуга, паднала в придошлите води на водопада.

Виж повече

Проф. Нина Дюлгерова: "Най-важното е да запазим историята и човешкия геном"

13/03/2019

Нина ДЮЛГЕРОВА е професор по международни отношения, доктор на икономическите науки, доцент и доктор по нова и най-нова обща история. Специализирала е в Русия, Италия, Полша, САЩ, Холандия, Азербайджан. Преподава теория и история на международните отношения във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър".

Виж повече

Варненският свободен университет започва обучението на „кибербойци“

13/03/2019

Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" инициира проект „Черноморска академия за сигурност“. Инициативата е в отговор на усилията на университета да даде своя принос в разработването на практико-приложните въпроси на киберсигуростта и интелигентните системи за сигурност, както и обучението на високо квалифицирани кадри в тази област. Стремежът на университета е да даде решение в проблемите на противодействието на киберзаплахите в нашата страна.

Виж повече

Студент от Китай избра Варненския свободен университет за магистърската си степен

09/03/2019

Студентът от китайския град Нингбо - Лей Си, защити магистърска степен във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Пред изпитното жури той представи темата „Ивент дизайн на модно шоу“. В специалност “Изкуство и събитиен мениджмънт“ учат магистранти от България и Китай. Програмата е отворена за студенти от целия свят, като интересът към нея непрекъснато расте. Тя е за млади специалисти с разнообразен профил, търсещи реализация в креативните индустрии.

Виж повече

Студенти от ВСУ „Черноризец Храбър“ се срещнаха с администрацията на Президента

08/03/2019

Студенти от магистърската програма „Администрация и право“ към Катедра "Администрация, управление и политически науки" на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ посетиха Президентството и се срещнаха с представители на администрацията на Президента. Обучението е част от преддипломния стаж на магистрантите.

Виж повече