гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84

Новини

Трета годишна награда за Варненския свободен университет

02/12/2019

За трета поредна година ВСУ "Черноризец Храбър" е отличен от читателите на бордното издание "Offline". В годишната анкета аудиторията на списанието определи Варненския свободен университет като любима марка в категорията "Култура и образование" за 2019 г. Днес отличието бе връчено на президента на университета доц. д-р Красимир Недялков от изпълнителния директор на "Оffline" Росен Иванов.

Виж повече

Черноморската академия за сигурност - популяризиране на националните приоритети чрез висше образование и кибер технологии, въз основа на успешен и новаторски опит от Израел

29/11/2019

Серията лекции „Leaders Lectures Series“, организирана от Черноморската академия за сигурност започва на 30 ноември във ВСУ „Черноризец Храбър“. О.з. полк. Ицхак Турджеман – бивш директор на Министерството на отбраната на Израел по социални политики, ще представи “Съвременни проблеми на националната сигурност“ пред студенти и експерти от държавни и общински структури.

Виж повече

Във Варненския свободен университет започва Студентската научна сесия „Младеж, наука, съвременност“

28/11/2019

​Студентският съвет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, организира за поредна година Студентска научна сесия – „Младеж, наука, съвременност“. Събитието ще се проведе на 29.11.2019г. от 10:00 часа в сградата на университета. Общият брой на заявилите участие е 60 човека. Отличените доклади ще бъдат публикувани в сборник за студентско научно творчество.

Виж повече

​​Генералният консул на Руската федерация с публична лекция пред студенти във ВСУ

28/11/2019

Генералният консул на Руската федерация във Варна - Владимир Климанов изнесе публична лекция във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". Дипломатът представи темата "Русия в международните отношения" пред студенти от първи и втори курс от професионално направление "Международни отношения", преподаватели и гости. Той бе придружен от третия секретар на Генералното консулство Альона Пучина. Модератор на срещата бе проф. д.ик. н. Нина Дюлгерова - преподавател по международни отношения във Варненския свободен университет.

Виж повече

Израелско ниво на обучение по киберсигурност в България

26/11/2019

Черноморска академия за сигурност проведе с голям успех двудневен майсторски клас „Cybersecurity Framework Practitioner Training for Professionals”. В събитието, което бе проведено във Варненския свободен университет, участваха студенти от Военната академия „Г.С. Раковски“, от магистърските програми на ВСУ „Черноризец Храбър“, както и експерти от Министерството на труда и социалната политика и Национални осигурителен институт. Лектори бяха д-р Моти Цвилинг, д-р Амит Двир и Ахиад Алтер - водещи експерти от Ariel Cyber Innovation Center на Университет Ариел.

Виж повече

ВАРНЕНСКИ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ „ЧЕРНОРИЗЕЦ ХРАБЪР“ ФАКУЛТЕТ „МЕЖДУНАРОДНА ИКОНОМИКА И АДМИНИСТРАЦИЯ“

25/11/2019

На 22 ноември 2019 г., в 14:00 ч., в зала Аула максима на ВСУ се проведе тържествено връчване на дипломи на дипломираните през пролетна държавна изпитна сесия, випуск 2019, от факултет „Международна икономика и администрация“.

Виж повече

160 абсолвенти се дипломираха във Филиал Смолян на Варненския свободен университет

25/11/2019

Празникът събра представители на местната и държавната власт, бизнеса и ръководството на Варненския свободен университет в аула "България" на Филиала в Смолян. "Ценим високо стойността, която университетът и филиалът дават към икономическите, социалните и образователните стандарти в Родопите. Ценим високо иновациите, които ВСУ "Черноризец Храбър" предлага в образованието", каза областният управител на област Смолян Недялко Славов

Виж повече

СТУДЕНТИ ПРЕДСТАВЯТ КНИГА НА ПРЕПОДАВАТЕЛ

25/11/2019

Студенти и преподаватели от магистърските програми „Брандинг, реклама и връзки с обшествеността в управлението на бизнеса“ и „Управление на културния туризъм“ на ВСУ“Черноризец Храбър“ организират премиера на книгата на проф.Руси Маринов „Информационен домейн“. Книгата е отличена с награда за 2019 година на Съюза на българските журналисти за научно-изследователска академична литература. Премиерата е на 29 ноември т.г., петък, от 17 часа, в Клуба на архитектите във Варна

Виж повече

Посланикът на Португалия в България посети ВСУ „Черноризец Храбър“

22/11/2019

На 20 ноември 2019 г. на официално работно посещение във Варненския свободен университет пристигна посланикът на Португалия в България – Н.Пр. Елена Маргарида Резенде де Алмейда Коутиньо. Португалският дипломат бе придружен от г-жа Анаиза Гордино - директор на "Камойш София" - Институт за сътрудничество и език.

Виж повече