България, 9007, Варна, к.к. Чайка
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

Меморандум за партньорство с фондацията на американския финансов консултант и инвестиционен мениджър Лари Бийл подписва Варненският свободен университет

29/05/2018

Тристранно споразумение за разбирателство и сътрудничество ще бъде подписано между Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, Фондация „Български център по предприемачество“ и Фондация „ИнтерКултура“ на американския финансов консултант и инвестиционен мениджър Лари Бийл.

Виж повече

Нов проект на студентите от магистърска програма „Управление на културния туризъм“

29/05/2018

"Казанлък - столица на културния туризъм в Южна България". С този проект се ангажираха студентите от магистърска програма "Управление на културния туризъм" във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" по време на свое гостуване в колоритния български град.

Виж повече

В навечерието на 24 май академичното ръководство на Варненския свободен университет подари „Шедьоври на класическия руски романс“

28/05/2018

Празничният концерт „Шедьоври на класическия руски романс“ събра преподаватели, студенти и служители на Варненския свободен университет в навечерието на 24 май – Денят на българската просвета и култура и славянската писменост.

Виж повече

Възпитаници на Варненския свободен университет спечелиха надпреварата в юбилейното издание на Startup Weekend Varna

28/05/2018

Над 120 предприемачи участваха в юбилейното издание на Startup Weekend Varna, което се проведе на 26-ти и 27-ми май в Техническия университет.

Виж повече

Варненският свободен университет се включи в многохилядното шествие по повод 24-ти май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост

28/05/2018

Представителен блок от преподаватели и студенти на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", взе участие в празничното шествие, по случай деня на българската просвета и култура и славянската писменост – 24 май.

Виж повече

II Международен млaдежки форум „Моята инициатива в образованието“ във ВСУ

23/05/2018

В Руския център на Варненския свободен университет се откри II Международен младежки форум "Моята инициатива в образованието".

Виж повече

Студентската лаборатория „Варна – град за хората“ и Академичният танцов театър „Черноризец Храбър“ бяха отличени с престижната награда „Варна“

23/05/2018

В навечерието на 24 май научният колектив на Студентската лаборатория „Варна – град за хората“ с ръководител чл.кор. на БАН проф. д.а.н. арх. Атанас Ковачев – декан на Архитектурен факултет на ВСУ „Черноризец Храбър“ и Академичният танцов театър „Черноризец Храбър“ с художествен ръководител проф. Петър Ангелов получиха най-високото отличие в града – награда „Варна“, за принос в областта на техническите науки и в областта на културата.

Виж повече

Моята инициатива в образованието

23/05/2018

3-то издание на международния студентски форум „Моята инициатива в образованието“ се проведе от 15-ти до 19-ти май 2018 г. в Руския държавен педагогически университет „А. И. Херцен“, Санкт-Петербург.

Виж повече

Ясни са лауреатите на стипендиантската програма на Варненския свободен университет „Аз ще уча и ще успея в България“

21/05/2018

„И ако все още си задавате въпроса защо ще остана да живея в родината си, отговорът ми е – защото като високообразован човек, ще успея да намеря своето професионално място. Защото знам, че България има нужда от мен. И защото я обичам.“, пише в есето си от конкурса на стипендиантската програма на Варненския свободен университет „Аз ще уча и ще успея в България” Яна Йорданова от Варна.

Виж повече