гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

Възпитаник на ВСУ "Черноризец Храбър" спаси дете

14/03/2019

Тони Танчев - възпитаник на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" е героят, спасил 11-годишното дете край водопада Сучурум в околностите на Карлово. Заедно с приятеля си - ефрейтор Никола Върбанов, преди ден, те върнаха към живот малката Теменуга, паднала в придошлите води на водопада.

Виж повече

Проф. Нина Дюлгерова: "Най-важното е да запазим историята и човешкия геном"

13/03/2019

Нина ДЮЛГЕРОВА е професор по международни отношения, доктор на икономическите науки, доцент и доктор по нова и най-нова обща история. Специализирала е в Русия, Италия, Полша, САЩ, Холандия, Азербайджан. Преподава теория и история на международните отношения във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър".

Виж повече

Варненският свободен университет започва обучението на „кибербойци“

13/03/2019

Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" инициира проект „Черноморска академия за сигурност“. Инициативата е в отговор на усилията на университета да даде своя принос в разработването на практико-приложните въпроси на киберсигуростта и интелигентните системи за сигурност, както и обучението на високо квалифицирани кадри в тази област. Стремежът на университета е да даде решение в проблемите на противодействието на киберзаплахите в нашата страна.

Виж повече

Студент от Китай избра Варненския свободен университет за магистърската си степен

09/03/2019

Студентът от китайския град Нингбо - Лей Си, защити магистърска степен във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Пред изпитното жури той представи темата „Ивент дизайн на модно шоу“. В специалност “Изкуство и събитиен мениджмънт“ учат магистранти от България и Китай. Програмата е отворена за студенти от целия свят, като интересът към нея непрекъснато расте. Тя е за млади специалисти с разнообразен профил, търсещи реализация в креативните индустрии.

Виж повече

Студенти от ВСУ „Черноризец Храбър“ се срещнаха с администрацията на Президента

08/03/2019

Студенти от магистърската програма „Администрация и право“ към Катедра "Администрация, управление и политически науки" на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ посетиха Президентството и се срещнаха с представители на администрацията на Президента. Обучението е част от преддипломния стаж на магистрантите.

Виж повече

Варненският свободен университет стартира иновативни магистърски програми по киберсигурност

07/03/2019

На специална церемония на 16 март Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ ще представи иновативни магистърски програми по киберсигурност и интелигентни системи за защита на населението. По време на събитието ще бъде обявен проектът за създаване на Черноморска академия за сигурност. Стартиращите програми са съвместен проект на ВСУ „Черноризец Храбър“ с Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“ във Варна, специалисти от Израел, ЕС и Русия.

Виж повече

Експедиция до Шипка в чест на 3 март

06/03/2019

Експедиция до историческия връх Шипка проведоха студенти и преподаватели от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ , по инициатива на Руския център в университета и Студентския съвет. На националния празник на България – 3 март, студенти от пет националности положиха венец на легендарния паметник – символ на българската свобода, и почетоха паметта на хилядите загинали руски войни и български опълченци, дали живота си в Руско-Турската освободителна война от 1877 – 1878 г.

Виж повече

Концерт-спектакъл "България - един завет"

06/03/2019

С бурни аплодисменти, цветя, развети трибагреници и хиляди изкрящи очи. Така приключи внушителният спектакъл "България - ЕДИН ЗАВЕТ", посветен на националния празник - 3 март, който се проведе във Фестивалния и конгресен център във Варна. Препълнената зала 1 изпрати изпълнителите на крака.

Виж повече

Съюзът на учените – Варна с годишна награда за млади учени от Варненския регион

06/03/2019

За първи път в своята история Съюзът на учените – Варна учредява годишна награда за млади учени, които работят в научни звена на територията на Варненския регион. Конкурсът „Млад учен“ ще се провежда всяка година. През 2019 надпреварата между младите учени ще бъде в две направления - „Медицина и спорт” и „Социални, стопански и правни науки”.

Виж повече